JAKI LEK WAM POMÓGŁ?
Moderator: moderatorzy
- maliana
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 8098683
- Kontakt:
Re: JAKI LEK WAM POMÓGŁ?
Haloperidol 2-5-7. To i tylko to. Może ma mnóstwo skutków ubocznych, ale doskonale znosi głosy u mnie. Psychiatra próbowała mnie ustawić na abilify ale wróciły głosy.
(...)swoim aniołom dał rozkaz o tobie
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony sob mar 07, 2015 7:58 am przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
...
Ostatnio zmieniony wt lip 26, 2016 7:20 pm przez Arom, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
ja słyszałem prawie 4 lata głosy ale odkąd biorę klozapol w dawce rano 100mg w południe 100 i na wieczór 200 to uczyniło cuda..
nie znam lepszego leku a byłem królikiem doświadczalnym przez 4 lata najgorsze jest to że dużo przytyłem od olanzapiny i innego ścierwa.....
nie znam lepszego leku a byłem królikiem doświadczalnym przez 4 lata najgorsze jest to że dużo przytyłem od olanzapiny i innego ścierwa.....
"_To_co_dla_mnie_jest_podłogą_dla_innych_jest_sufitem_"
.
Ostatnio zmieniony pt kwie 10, 2015 11:48 am przez EB, łącznie zmieniany 1 raz.
- AniaNieIstnieje
- zaufany użytkownik
Mi na głosy pomogła Olanzapina i Clopixol brałam te dwa leki w szpitalu i dość szybko głosy mi przeszły. Niestety nie mogłam brać dalej Olanzapiny przez mega tycie (i tak mam sporą nadwagę) więc zamiast Olanzapiny biorę Zipragen puki co głosy nie powróciły i czuje się dobrze.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
A jaką dawkę bierzesz? Bo dawka antypsychotyczna jest od 400 do 600 mgEB pisze:kurde ja biorę klozapol ale jakoś nie pomaga za bardzo
co jest jeszcze lekiem ostatniej szansy?
Jeszcze jest serdolect z leków ostatniej szansy.
lekarz mówi że od 2 lat biorę maksymalną dawkę
po serdolecie jest wzrost masy ciała a niedawno schudłem na klozapulu kilkadziesiąt kg, nie chcę tego psuć
po serdolecie jest wzrost masy ciała a niedawno schudłem na klozapulu kilkadziesiąt kg, nie chcę tego psuć
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: Kierowca międzynarodowy
Biore zypsile w dawce 2x80mg i poki co nie moge pozbyc sie calkowicie głosow. Poprzednio bralem risperidon, solian, abilify i na zadnym z tych lekow nie bylo poprawy. Zastanawiam sie czy jest wogole jakis lek, po ktorym ustapia u mnie glosy?
a może spróbujesz 2 leki na raz. Ja biorę 3 i nadal nie jest dobrze, z tym, że ten 3 szukam który zadziała.
Moja córka również bierze solian i olanzapinę, interesuje mnie jak długo brałeś ten zestaw by objawy się uspokoiły?W KRAINIE TRAW pisze:U mnie było tak że połączenie Solianu z Zalastą uczyniły magie,tzn. wyeliminowały całkowicie,przyszły inne wrażenia,działania ale to inny temat.
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: Kierowca międzynarodowy
Na mnie zadzialal abilify za trzecim razem.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Na rispolepcie nie mogłem się wybudzić. Hydroksyzyna również mi jakoś nie pomagała. Dopiero olanzapina coś zadziałała. Dzięki rispoleptowi, przestałem mieć tiki nerwowe, tak mnie usztywniła. Wcześniej już chorowałem, nie wiedziałem o tym. Trwało to kilka dobrych lat. Głosów nie słyszę już z rok będzie, nie mam zawahań, nie jestem sztywny. Wróciłem powiedzmy do normalności. Cieszy mnie to bardzo. Problem mam ze związkami z ludźmi. Jestem nadal wycofany.
haloperidol
Mi na objawy wytwórcze, w tym omamy słuchowe teraz pomaga 100 mg kwetaplex.
Dodatkowo zażywam abilify, 30 mg, które jest ponoć lekiem głównym ale u mnie zwalcza negatywy, jednak nie aktywizuje mnie zbyt mocno... Bywam senna za dnia, a przez abilify nie mogę zasnąć, nawet jak zarwę noc.
Dodatkowo zażywam abilify, 30 mg, które jest ponoć lekiem głównym ale u mnie zwalcza negatywy, jednak nie aktywizuje mnie zbyt mocno... Bywam senna za dnia, a przez abilify nie mogę zasnąć, nawet jak zarwę noc.

To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

Po pogorszeniu zażywam 200 mg kwetaplex (w tym 150 xr i 50 mg zwykłego), oraz nadal 30 mg abilify i jest stopniowa poprawa... Czasem mogę siedzieć w ciszy przy kompie, jak mam wyłączone radio i nic nie słyszę...
Przed snem miewam hipnagogi, ale nie zawsze są wyraźne.
Przed snem miewam hipnagogi, ale nie zawsze są wyraźne.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

- Lukas d
- bywalec
- Status: Budowlaniec
- Gadu-Gadu: 61352441
Po 10mg olzapin słyszę tylko szum, niestety moje własne myśli też zagłusza, muszę się długo zastanowiac...
W życiu niczego nie możesz być pewny.... 

U mnie na głosy bardzo dobrze działała olanzapina i solian w sumie też ale olanzapinę odstawiłem prawie całkowicie ze względu na skutki uboczne leku, tycie, senność.
Od 5 lat się lecze i żaden lek mi nie pomógł. Już głodówka lepiej tłumiła głosy. Zauważyłem że im bardziej poszcze tym lepiej się czuję! polecam film:
i drugi film
i drugi film