muzyka elektroniczna (jaki gatunek lubicie najbardziej?)
Moderator: moderatorzy
Re: muzyka elektroniczna (jaki gatunek lubicie najbardziej?)
Kawałek z 2011 roku wydaje mi się nieco trance. Może to kretyńsko zabrzmi, ale: jakoś mniej niż bym chciała słyszeć słyszę w nim Kraftwerka;)
Jakby co - jeszcze nie miałam okazji wsłuchać się drugi raz na spokojnie.
Ja mam nadzieję, że w końcu mi się uda wybrać na ich koncert.
Jakby co - jeszcze nie miałam okazji wsłuchać się drugi raz na spokojnie.
Ja mam nadzieję, że w końcu mi się uda wybrać na ich koncert.
Nie ma dubstepu ? :<
Szkoda że można wybrać tylko jedną opcję.
Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
W tym kawałku śpiewa kobieta z Fever Raykaruna pisze:Röyksopp - What Else Is There ?
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Co lubisz z dubstepu? Jaki dubstep lubisz?fuKs pisze:Nie ma dubstepu ? :<
Ja preferuję raczej mocne, niż mdłe produkcje np:
DJ SNAKE FT. LIL JON - TURN DOWN FOR WHAT
A z dubstepu:
https://www.youtube.com/watch?v=LQU9RFTR_84
np. pierwszy track jest całkiem dobry.
Jeszcze rap pod typowo elektroniczne bity:
Wuzet - Superhigh (prod. Dubsknit & Chokesick)
DJ SNAKE FT. LIL JON - TURN DOWN FOR WHAT
A z dubstepu:
https://www.youtube.com/watch?v=LQU9RFTR_84
np. pierwszy track jest całkiem dobry.
Jeszcze rap pod typowo elektroniczne bity:
Wuzet - Superhigh (prod. Dubsknit & Chokesick)
vnv nation to nie trance tylko dreampop. laser dance genialni a z tangerine dream to nie znam zbyt dużo. kiedyś w radiu słuszałem ich "phaedre". jaki gatunek trancu najbardziej lubisz? moimi jednymi z ulubionych są tech-trance i ambient-trance. kiedyś słuchałem sporo psychedelików ale już mi zbrzydły. lubię też progressive.Trancer pisze:Ja kocham trance i zespół VNV Nation. Ale słucham też Laser Dance czy Tangerine Dream.
Bóg Cię kocha!!!
downtempo, trip-hop, ambient pop coś w tym stylu ale czy to synth pop to nie wiem.karuna pisze:Jeszcze Röyksopp jest świetny. Nie wiem w sumie jak określić ich gatunek. Elektronika na pewno. Może synth-pop?
a znacie dj'a spooky?
to jeden z najwybitniejszych dj'ów wszechczasów.
Bóg Cię kocha!!!
dubstepu specjalnie nie dałem gdyż dla mnie ten gatunek skończył się krótko po swoich narodzinach a to co teraz wychodzi z tego gatunku to syfica i żałość aż się rzygać chce. szczególnie pierdy w stylu skrilexa i innych tego typu pajaców. dla mnie ten gatunek zdechł i nie powinien być już wskrzeszany! możecie po mnie jechać ale takie jest moje zdanie... zdanie gościa któremu dubstep znudził się na długo przed tym jak ten gatunek dotarł do mainstreamowej Polski i sie w niej rozsiał. pozatym popatrzcie jaka warstwa społeczna i w jakim przedziale wiekowym słucha tej muzy... no właśnie szkoda to komentować. kiedyś darliśmy się "jazdaaa!!!" a teraz się nie drą tylko ćpają dopalacze i masturbują się przy wypocinach skrilexa... .fuKs pisze:Nie ma dubstepu ? :<
Bóg Cię kocha!!!
Ja też ubolewam nad tym, że młodzi słuchają Skrillexa i nie znają prawie niczego poza nim.
Jak na imprezach dnb już kilka lat temu zaczynało się pojawiać coraz więcej dubstepu (nie Skrillexa;) to mnie (i nie tylko mnie) zaczęło to irytować. Ale na początku reakcje były entuzjastyczne.
Znam jednak trochę osób, które od lat słuchają "elektroniki", część sama siedzi za deckami, i nie uważają, że dubstep się skończył.
W dubstepie zasadniczo rozróżnia się dwa główne nurty - jeden jest z dużą ilością wobble.
Tu wrzucam parę linków (nie jako przykłady nurtów - nie siedzę w tym za mocno i nie pamiętam za dużo; tylko w celu pokazania, że różny jest dubstep).
Benga & Coki - Night
Skream - Make Me
Noisia - Machine Gun (16 bit remix)
Doctor P - Watch Out
Rusko - 2 N A Q
Znałeś wszystkie, które wymieniłam?
Które Ci się podobają bardziej, a które mniej?
Jak na imprezach dnb już kilka lat temu zaczynało się pojawiać coraz więcej dubstepu (nie Skrillexa;) to mnie (i nie tylko mnie) zaczęło to irytować. Ale na początku reakcje były entuzjastyczne.
Znam jednak trochę osób, które od lat słuchają "elektroniki", część sama siedzi za deckami, i nie uważają, że dubstep się skończył.
W dubstepie zasadniczo rozróżnia się dwa główne nurty - jeden jest z dużą ilością wobble.
Tu wrzucam parę linków (nie jako przykłady nurtów - nie siedzę w tym za mocno i nie pamiętam za dużo; tylko w celu pokazania, że różny jest dubstep).
Benga & Coki - Night
Skream - Make Me
Noisia - Machine Gun (16 bit remix)
Doctor P - Watch Out
Rusko - 2 N A Q
Znałeś wszystkie, które wymieniłam?
Które Ci się podobają bardziej, a które mniej?
No tego to kiedyś słuchałem w kółko na wieży, dobre zjazdyMiau pisze: Doctor P - Watch Out
dla mnie najlepszym dubstepowym kawałkiem jest to taki jeszcze mogę posłuchać bo to co słuchają gimki to takie coś jak kiedyś Derrick May powiedział o hardcore, że to gwałt na muzyce techno tak ja mówię, że to co wyprawia skrillex to gwałt na dubstepie. kupiłem sobie z ciekawości kiedyś jego epke i stwierdzam że wolałbym tą kase oddać menelowi na wino niż wspomagać takich "artystów" jak skrilex. tyle o dubstepie.
a znacie tego gościa? koleś był wielki. r.i.p. panie Parmegiani [*]
a znacie tego gościa? koleś był wielki. r.i.p. panie Parmegiani [*]
Bóg Cię kocha!!!
Karol87,
zalinkowany przez Ciebie kawałek ma moim zdaniem o wiele więcej dubu niż stepu;)
Ja też się wypowiedziałam negatywnie o Skrillexie. Napisałeś znowu cały akapit o samym jednym Skrillexie i podsumowałeś "to tyle o dubstepie";) Oprócz "gimbów" od Skrillexa jest cała masa ludzi w różnym wieku, którzy nadal słuchają dubstepu nie-Skrillexa. Swoją drogą słyszałam opinię, że Skrillex warsztat ma bardzo dobry i jest ogarnięty muzycznie, no tyle tylko że leci komercyjnie.
Można zrobić ankietę z po 1 gatunkiem w każdej opcji dodając dubstep do listy, z możliwością wielokrotnego wyboru. Sądzę, że taka by była bardziej miarodajna. A właśnie, dubu też brakuje.
Kojarzycie takie coś, co niektórzy zwą "pungle"? np. La Phaze, francuskie trio.
Kawałki - np. Assault Final, Rude Boy, Colours [feat. O'Nili].
zalinkowany przez Ciebie kawałek ma moim zdaniem o wiele więcej dubu niż stepu;)
Ja też się wypowiedziałam negatywnie o Skrillexie. Napisałeś znowu cały akapit o samym jednym Skrillexie i podsumowałeś "to tyle o dubstepie";) Oprócz "gimbów" od Skrillexa jest cała masa ludzi w różnym wieku, którzy nadal słuchają dubstepu nie-Skrillexa. Swoją drogą słyszałam opinię, że Skrillex warsztat ma bardzo dobry i jest ogarnięty muzycznie, no tyle tylko że leci komercyjnie.
Można zrobić ankietę z po 1 gatunkiem w każdej opcji dodając dubstep do listy, z możliwością wielokrotnego wyboru. Sądzę, że taka by była bardziej miarodajna. A właśnie, dubu też brakuje.
Kojarzycie takie coś, co niektórzy zwą "pungle"? np. La Phaze, francuskie trio.
Kawałki - np. Assault Final, Rude Boy, Colours [feat. O'Nili].
co to jest ten pungle? o co chodzi?
Bóg Cię kocha!!!
Punk + jungle... Ale ja to określenie znam z internetów.
Jeden z kawałków La Phaze nazywa się Punglist, więc jakoś bardzo się nie zdziwiłam.
Jest u nich dnb, ragga etc. Rzeczywiście łączą junglowe klimaty z gitarowym brzmieniem, bardziej punkowo niż na przykład Pendulum.
Jeden z kawałków La Phaze nazywa się Punglist, więc jakoś bardzo się nie zdziwiłam.
Jest u nich dnb, ragga etc. Rzeczywiście łączą junglowe klimaty z gitarowym brzmieniem, bardziej punkowo niż na przykład Pendulum.
a to ciekawe! widziałem ich płyty np. w empiku czy media markt ale nie specjalnie sie w ich twórczość wgłębiałem więc teraz muszę...czekaj chwile...no posłuchałem Punglist i stwierdzam co następuje: jak tylko będę w sklepie z płytami i trafię na nich to sobie kupię bo bardzo interesująca muza! dzięx że o nich wspomniałaś. warto im się przyjrzeć z bliskaMiau pisze:Punk + jungle... Ale ja to określenie znam z internetów.
Bóg Cię kocha!!!
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
minimal / dub
gówno w proszku na kijoszku
Karol87, bardzo się cieszę:) Polecam albumy: Pungle Roads i Fin de Cycle.
Mam nadzieję, że mam jeszcze coś ciekawego do zaprezentowania.
Przegłosowany, lubisz np. Kankę? Np. kawałek Skunky. Co lubisz z minimali?
Mam nadzieję, że mam jeszcze coś ciekawego do zaprezentowania.
Przegłosowany, lubisz np. Kankę? Np. kawałek Skunky. Co lubisz z minimali?
Laurent Garnier
Biosphere
Mouse on Mars
Future Sound of London
Jeszcze pomyślę, jak coś mi się przypomni to dopiszę.
Biosphere
Mouse on Mars
Future Sound of London
Jeszcze pomyślę, jak coś mi się przypomni to dopiszę.
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Status: Aktualnie się opierdalam
- Gadu-Gadu: 42765946
- Kontakt:
ambient/chillout - ten gatunek najbardziej mi podchodzi. Nie mam ulubionych wykonawców po prostu słucham wszystkiego, a na youtube jest pełno nuty z tego gatunku co ponad jedną godzinę trwa, więc jest w czym przebierać
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Status: Aktualnie się opierdalam
- Gadu-Gadu: 42765946
- Kontakt:
Jeszcze jest taki gatunek jak goa trance, połączenie pseudo muzyki medytacyjnej z trancem, taka nuta też mnie rajcuje.
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?