forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
44 pisze:Nie trzeba nic kupować, nic zmieniać. XP będzie działał dalej. Nie będzie tylko do niego łatek bezpieczeństwa i dlatego trzeba zainstalować koniecznie antywirusa np. dobrego, darmowego Comodo.
comodo stanowcze niet tylko se net poblokujesz
miałem chwile comodo negatyw
Nie wiem dokładnie o co chodzi z tym, że masz system do kwietnia, pierwsze słyszę o czymś takim, ale zawsze darmowo możesz poradzić się jakiegoś informatyka np. na forum komputerowym/software. Pewnie tutaj będą wiedzieli co robić i obejdzie się bez płacenia komuś jakiejś sumy: http://forum.pclab.pl/forum/63-Windows/
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
Będzie wszystko pierdut. Hackerzy będą się włamywali nagminnie, nie będzie można korzystać z kont bankowych, robić zakupów na allegro.
Ale tak na poważnie - ryzyko przeprowadzania operacji finansowych z poziomu komputera który nie będzie już łatany będzie zwiększone.
Jednak do kwietnia jest jeszcze trochę czasu.
Gucio pisze:Będzie wszystko pierdut. Hackerzy będą się włamywali nagminnie, nie będzie można korzystać z kont bankowych, robić zakupów na allegro.
Ale tak na poważnie - ryzyko przeprowadzania operacji finansowych z poziomu komputera który nie będzie już łatany będzie zwiększone.
Jednak do kwietnia jest jeszcze trochę czasu.
44 pisze:Tylko nie warto przechodzić z xp na siódemkę. Siódemka wymaga dość mocnego komputera, no i trzeba mieć sterowniki do każdego podzespołu działające pod 7. Xp to dobry system, moim zdaniem dużo lepszy od 7, może tylko tak ładnie nie wygląda.
Też byłem sceptyczny co do Win7, przechodziłem XP Pro. To było jeszcze nie tak dawno, ale straszono, że większość programów nie będzie działała pod siódemkę,
co jest bzdurą, są wrzucane do osobnego katalogu i nie ma żadnych problemów z działaniem.
Mariii pisze:Ale przecież to nie oni robią, tylko sprzedają produkt Microsoftu...
Tak kliknąłem i wyświetliło, że tym sklepem jest RTV Euro AGD - więc nie jest to firma krzak, sklep internatowy działający w jakiejś piwnicy pod Białymstokiem - zatem nie przesadzajmy z tymi złymi opiniami. Sam kupowałem u nich kiedyś laptopa, kiedy indziej komórkę i trochę innego badziewia - co prawda w sklepie stacjonarnym - i nie było żadnych problemów.
Po co kupowac nowy system, XP jest bardzo dobry, sami sobie szukacie problemow. Ja wogule nie instaluje aktualizacji, tylko spowalniaja sprzet. Kto ma mi sie wlamywac, nie jestem baza NASA na Marsie Ludzie, co za bzdury! XP to doskonaly sytem, niczego nie wymaga oprocz serwis packa 2, ktory jest darmowy i pewno dawno juz macie go zainstalowanego
jest przestarzały. Windows 8 tez nie gorszy od XP komentarze sie nie potwierdzily.
Trzeba pamietac ze aplikacje 64 bity sa w trakcie tworzenia wiec warto jeszcze poczekac. Beda rowniez gry i inne 64 bit
No i nie trzeba korzystac kafelek podobaja mi sie. Jest wybor standartowego pulpitu i obsluga 32 bitowych programow.Service pack to byl niezly szrot. Ktory strasznie zamulał. Teraz przynajmniej śmiga to wszystko.Kafelki mozna nawet odinstalowywac jak sie jakas nie podoba.Narazie service packow brak
W Windows 7 Pro/Ultimate jest przecież tzw. tryb "XP Mode". Systemy 32-bitowe nie obsługują pamięci RAM powyżej 3GB - po prostu jej "nie widzą", a zawsze możesz sobie dokupić. Oczywiście większość programów 86x [na 32-bit] działa pod systemem 64x: "Specjalna, uruchamiana automatycznie bez wiedzy użytkownika warstwa translacyjna o nazwie WoW64 zapewnia, że 32-bitowe oprogramowanie współpracuje z 64-bitowym systemem." - 64-bitowy Windows w pigułce. Plusy i minusy architektury: http://www.komputerswiat.pl/jak-to-dzia ... inusy.aspx
Na XP nie pójdą nowsze gry - kolejny minus (dla graczy).
Schizo pisze:W Windows 7 Pro/Ultimate jest przecież tzw. tryb "XP Mode". Systemy 32-bitowe nie obsługują pamięci RAM powyżej 3GB - po prostu jej "nie widzą", a zawsze możesz sobie dokupić. Oczywiście większość programów 86x [na 32-bit] działa pod systemem 64x: "Specjalna, uruchamiana automatycznie bez wiedzy użytkownika warstwa translacyjna o nazwie WoW64 zapewnia, że 32-bitowe oprogramowanie współpracuje z 64-bitowym systemem." - 64-bitowy Windows w pigułce. Plusy i minusy architektury: http://www.komputerswiat.pl/jak-to-dzia ... inusy.aspx
Na XP nie pójdą nowsze gry - kolejny minus (dla graczy).
windowsa 8 juz mam ale korzystam czasami ze wzgledu na wirusy wiekszosc stron instaluje syfiaste dodatki takie spam produkty
przygladam sie zwlaszcza dodatkom ktore potrafia blokowac windows
teraz pojawily sie bitcoiny co trzeba blokowac chcialo mi raz zainstalowac
klienta bitcoinow powiedzialem stop to wojna