chcielibyscie cofnac czas ?
Moderator: moderatorzy
Re: chcielibyscie cofnac czas ?
I co byś wtedy zmienił?
Ja bym cofnał czas do momentu, kiedy miałem 17 lat i tam bym pozostał.
Po co mi reszta ciężkiej dorosłości i starości pełnej cierpień.
W wieku 17 lat mógłbym zrealizować wszystkie marzenia, które zbierały się od dziecka i później aż do dzisiaj w miarę oddalania się od tej pięknej młodości i pewnie pojawią się jeszcze inne i ciekawsze ale nie będzie czasu już ich zrealizować.
A wtedy, przez chwilę miałem złudzenia, że się zaczynają spełniać. Ale tylko trochę.

W wieku 17 lat mógłbym zrealizować wszystkie marzenia, które zbierały się od dziecka i później aż do dzisiaj w miarę oddalania się od tej pięknej młodości i pewnie pojawią się jeszcze inne i ciekawsze ale nie będzie czasu już ich zrealizować.
A wtedy, przez chwilę miałem złudzenia, że się zaczynają spełniać. Ale tylko trochę.
Próbowałbym się postawić moim oprawcom oraz więcej bym się uczył by coś dobrego ze mnie wyrosło.Makaron pisze:I co byś wtedy zmienił?
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Tego już nie zmienisz, nie cofniesz czasu, ale możesz brać lekcje z przeszłości i dzisiaj nie dawać się innym. O przemocy szkolnej ciekawy film zalinkowano na forum w innym miejscu, "Nasza klasa". Nie jeden pewnie by się tak rozprawił jak oni, link do samego filmu ode mnie:Ralf pisze:Próbowałbym się postawić moim oprawcom
cezary, podejrzewam, że spełniłbyś swoje dziecięce/młodzieńcze marzenia i chciałbyś pójść dalej. Każdy człowiek się rozwija i myślę, że to by nie ominęło także ciebie.cezary123 pisze:Ja bym cofnał czas do momentu, kiedy miałem 17 lat i tam bym pozostał.![]()

Pewnie, że chciałbym się rozwijać i pójść dalej. Ale nie tak jak poszedłem.Petruccio Petrolini pisze:
cezary, podejrzewam, że spełniłbyś swoje dziecięce/młodzieńcze marzenia i chciałbyś pójść dalej. Każdy człowiek się rozwija i myślę, że to by nie ominęło także ciebie.
Cofnąć czas i dostać nowe lepsze szanse. To byłoby coś.
Ale musiałbyś być wtedy tym człowiekiem jakim jesteś teraz, z wiedzą o przeszłości (przyszłości?) i ukształtowanym przez wydarzenia z przeszłości (przyszłości?).
To bezprzedmiotowe rozważania.
To też (obejrzałabym ten film).Petruccio Petrolini pisze:Czyli efekt motyla.
Tak, ale tylko chciałbym wiedzieć co trzeba było a czego nie trzeba, a co można było lepiej.pamal pisze:Ale musiałbyś być wtedy tym człowiekiem jakim jesteś teraz, z wiedzą o przeszłości (przyszłości?) i ukształtowanym przez wydarzenia z przeszłości (przyszłości?).

Wystarczyłoby, żeby świat był inny, ludzie inni i większe możliwości dla nas wszystkich.
Ja mógłbym być taki jak teraz.
Oby nie "Dzień świstaka"Petruccio Petrolini pisze:Czyli efekt motyla.

I ja i świat musielibyśmy ruszyć naprzód lepiej, inaczej.
juz dawno go ogladalam, ale ostatnio znalazlam sposob jak cofnac czas
he he

he he

Naprawdę?sophie pisze: ale ostatnio znalazlam sposob jak cofnac czas![]()
he he
Podziel się z nami.
Ja też chcę

musze od pazdziernika zaczac nowe studia jak mi sie uda na nie dostac, cofne wtedy czas 5 lat w tyl 

Aha. Fajny pomysł.
Znowu klimat pierwszego roku studiów, koleżanki i koledzy, atmosfera studencka, nadzieje, plany itd.
Znowu klimat pierwszego roku studiów, koleżanki i koledzy, atmosfera studencka, nadzieje, plany itd.

no 
oby sie tylko udalo..........

oby sie tylko udalo..........

chcialabym...

Bardzo, dużo bym zmienił i poprawił, nie zadawałbym się z niektórymi osobami, uczył się. Jedyne czego nie chciałbym zmieniać, to moment spotkania dziewczyny, reszta do wymiany.