Wycieczka do Zony!

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Re: Wycieczka do Zony!

Post autor: Ralf »

panic pisze:Angelika jest ładna, lubi fotografować, szuka czułego mężczyzny, studentka psychologii.
A co z odpowiedzią na moje pytania o koszt i forme wyjazdu?

Oooo, to ja chętnie poznam Angelike :) Też lubie, kocham fotografować i obecnie studiuje psychologie, jestem na 2 roku.

:D

Pozdrawiam!

P.S. Skąd jest wyjazd? Ja jestem z Wawy.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Gehenna
zaufany użytkownik

Post autor: Gehenna »

.
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2016 3:48 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

mei pisze:
panic pisze:(brunetka, 65-94-68, panna)
Te trzy wymiary podaje się tak: biust-talia-biodra. ( tak jak u modelek słynne idealne (?) 90-60-90)
No i tak Pani Andżelika ma: 65 cm w biuście, 94 w talii, 68 w biodrach. Dobrze zrozumiałam? To gdzie te
Mickey pisze:"jedzie z nami Ania, ma duże cycki."
?????
Panic podał wymiary koleżanki po przyjeździe z Czarnobyla :wink:
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

8)
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Awatar użytkownika
panic
zaufany użytkownik

Post autor: panic »

W przypadku uzbierania 10 osób koszt na jedną osobę to:

- 400 zł - przejazd i posiłki
- 150 zł - przewodnik + bilety na wjazd do zony
- 40 zł - ubezpieczenie (jako ewentualne koszty leczenia gdyby coś się komuś przytrafiło)
- 30zł - nocleg w pokoju 10-cio osobowym ;) lub w mniejszych ale wtedy drożej.

Na dzień dzisiejszy na 100% chętnych jest 5 osób. W programie jest zwiedzanie większości miejsc znanych z gry S.T.A.L.K.E.R. - Czerwony Las, Magazyny Wojskowe, Cmentarz maszyn, Prypeć, Kopaczi, Kanały wodne, Reaktor nr4, Spalona wieś.
Przypadek? Nie sądzę! "Yyyy tego się trzymam" :mrgreen:
Gehenna
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2016 3:49 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
panic
zaufany użytkownik

Tak, byliśmy ale tylko w 5 osób, mimo to udało się uzyskać zniżkę jak dla dziesięciu. Niestety przechadzka po Prypeci bardzo krótka, jednak porobiłem trochę zdjęć. Wrażenia z tego miejsca są nie do opisania.
Gehenna
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2016 3:49 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
panic
zaufany użytkownik

Więc to było tak. Wyjazd odbył się z centrum kijowa, potem wsiedliśmy do takiego fajnego starego i rozpadającego się busa i ruszyliśmy w kierunku zony. Po drodze był punkt kontrolny bo to jest strefa zamknięta. Po wjeździe do Czernobyla przewodnik udzielił krótkiego instruktażu, potem poszliśmy w to miejsce znane z gry STALKER gdzie znajdują się wraki pojazdów biorących udział w akcji ratowniczej po katastrofie, zdaje się trzy helikoptery i reszta pojazdy wojskowe z przewagą ciężarówek. Potem znów zapakowaliśmy się do grata i pojechaliśmy do Kopaczi ale tam byliśmy bardzo krótko, następnie podejście do samej elektrowni tak na odległość ok 300-400 metrów. Niesamowity sarkofag, przewodnik trochę poświrował z licznikiem Geigera żeby nam uzmysłowić jak duże promieniowanie jeszcze jest w tej strefie jak byśmy tego nie wiedzieli. Potem pojechaliśmy do czerwonego lasu gdzie drzewa po katastrofie zrobiły się niemal czerwone, tam też ostro dawało bo licznik trzeszczał. Potem to na co wszyscy czekali czyli zwiedzanie Prypeci. Na mnie największe wrażenie zrobił szpital dziecięcy, tam do teraz są poniszczone lalki i ubranka do nich i inne zabawki. Poruszający widok. Ciekawy też był basen całkowicie zdewastowany i szkoła. Smutny widok też wesołego miasteczka. Te samochody takie na prąd w bezruchu, opuszczone, zapomniane. Potem obiad w stołówce elektrowni z produktów zza strefy to nam powtarzano 10 razy żeby nikt się nie bał jeść, no i powrót do hotelu w Kijowie. Cała wycieczka trwała 8 godzin. Niebawem wrzucę kilka zdjęć, ale najpierw chce je trochę obrobić na czarno-białe dla podkreślenia klimatu.
Awatar użytkownika
panic
zaufany użytkownik

Obrazek

Obrazek
Gehenna
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2016 3:48 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
panic
zaufany użytkownik

Wyjazd organizowała firma z Kijowa. Tak całkowicie na własną rękę nie można tam jechać, bo teren jest zamknięty i pilnowany przez wojsko. Zgodę otrzymuje się od operatora strefy zamkniętej i wjazd wyłącznie w zorganizowanych grupach. Poza tym jest sporo załatwiania przepustek itp a tym zajmuje się firma organizująca wyjazd.
Awatar użytkownika
Zabłąkany
zaufany użytkownik
Status: Aktualnie się opierdalam
Gadu-Gadu: 42765946
Kontakt:

Post autor: Zabłąkany »

Na youtube jest ekipa składająca się z dwóch osób i w dodatku są to bracia, którzy zwiedzają różne opuszczone miejsca. Wszystko nagrywają i publikują na tym kanale. Ostatnio byli w Czarnobylu, warto to obejrzeć aby narobić sobie smaka :)
Obczaicie: https://www.youtube.com/user/DMRandomStuff/videos
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
Awatar użytkownika
panic
zaufany użytkownik

Ja bym tam teraz chyba nie pojechał. Zdążyłem przed tą całą zadymą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”