Super Dieta sam schudlem juz 22kg i dalej chudne :)

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Re: Super Dieta sam schudlem juz 22kg i dalej chudne :)

Post autor: Roland89 »

Ja nie jestem kulturystą - nie chce aby kobiety czuły do mnie odrazę.
Czasem gdzies wyjezdzam i co wtedy zrobić mam z dietą, która przygotowuje wyłącznie w domowym zaciszu, co wtedy, cały plan się sypie.
Jeszcze porusze kwestię monotonii dietetycznej u chorych, no jak można jeść dzień w dzień pierś z kurczaka z ryżem np. na 3 posiłek przecież to wykańcza ta powtarzalnośc, ta schizofreniczna monotonia.

Rozumiem są zamienniki piersi z ryżem, ale wówczas kaloryczność znowu ulega zmianie, i znowu trzeba liczyć i liczyć - a zamiast cwiczyć bawimy się w matematykę, no prosze Cie .
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Polecam Ci w takim razie wizytę u dietetyka/dietetyczki. Ułoży CI dietę dostosowaną do Twojej optymalnej wagi, uwzględni zasobność portfela i Twoje wymagania.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Post autor: Roland89 »

Sam to zrobie, moi dziękuje za wymiane zdań .
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Awatar użytkownika
Kot w butach
zaufany użytkownik

Post autor: Kot w butach »

Witam to ja zalozylem ten watek :) gdy go pisalem schudlem 22 kg, obecnie to jest 31 kg i dalej leci ale juz powoli

wazylem 116 a obecnie waze 85 latwo policzyc 31 kg za mna :)

dietetyczne i zdrowe odzywanie to podstawa :P

zycze wam wytrwalosci i takich samych dobrych wynikow :)
Awatar użytkownika
Peter
zaufany użytkownik

Post autor: Peter »

od jutra wezmę się za tę dietę.................. Może uda się zrzucić ten tłuszcz :dance:
Galard
bywalec

Post autor: Galard »

Dieta warzywna to dno. Przede wszystkim, zero w tym pełnowartościowego białka. Szybko się traci na wadze, ale w dużym stopniu traci się mięśnie i glikogen.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Nie mogę się z powyższym zgodzić - przecież fasola i ogolnie strączkowe to samo bialko! Dieta warzywna jest bardzo dobra, to prawda, tylko koniecznie należy unikac ziemniakow - rozciagaja przewod pokarmowy, poza tym mocno tucza, no i od razu po nich jest się głodnym. Podobnie jest ze swieza kapusta, rewelacyjna jest natomiast kiszona. Najzdrowsze sa baklazany oraz cukinia, także arbuz, oczyszczają organizm z toksyn, sa smaczne i niezwykle korzystne dla naszego organizmu.
maja500
zaufany użytkownik

Post autor: maja500 »

Ja od grudnia 2013 roku schudłam ok. 18 kg. Najpierw odstawiłam tłuste jedzenie, sosy itp., potem słodycze oraz mniej kaloryczne posiłki jadłam na kolację. Pamiętam też, że wtedy piłam dużo wody, no i zredukowanie depakiny pewnie też zrobiło swoje. Odstawiłam też solian a przeszłam na abilify, ale nie zalecam komuś stosowanie tych leków na zredukowanie masy ciała. Jak poszłam do pracy to wychodziłam rano na 4 godz. bez śniadania i tak schudłam jakieś 5 kg od sierpnia. Teraz znowu czasem podjadam czekoladę i muszę to zmienić oraz wodę pić. Zamiast słodyczy ponoć zdrowe jest zjeść garść jakiś owoców suszonych np. żurawina - zdrowe i sycące :) Raz w tygodniu chodzę na basen, ale od tego chyba nie chudnę, muszę jeszcze na jakieś zajęcia się zapisać. Teraz ważę 1 kg więcej niż mam wzrostu, a chciałabym jeszcze schudnąć z 7 kg. Miejmy ten sam cel :)
"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu. Dobrze się widzi tylko sercem."
Antoine de Saint-Exupéry
maja500
zaufany użytkownik

* Nie, ważę dokładnie tyle ile mam wzrostu, bo waga źle pokazała. Wszyscy mówią, że już tak może zostać, ale ja bym wolała być jeszcze lżejsza ;p
Antoine de Saint-Exupéry
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Zielona kawa oraz L-Karnityna bardzo mocno spalają tłuszcz. L-ka zazywana na pusty zoladek mocno dodaje energii podczas wysiłku fizycznego, dokładnie to przetwarza tłuszcz na energie.
Wazne by odstawić ziemniaki, bardzo tucza, poza tym po ich zjedzeniu zaraz się czuje znowu głodnym, dużo lepszy jest ryz oraz kasze, gryczana, kuskus, platki owsiane. Pieczywo wyłącznie pełnoziarniste na zakwasie. I waga szybko leci w dol.
Oczywiście lek tez jest bardzo wazny. Solian faktycznie zatrzymuje wode w organizmie i im dluzej się go zazywa, tym więcej jest tej wody nagromadzonej w tkankach. Czlowiek robi się po prostu taki nadeto-spuchniety i znacznie się zwiekszaja jego gabaryty, niezależnie od tego co się je. Zaminnnik Amisan jest pod tym względem poprawiony, na nim się chudnie, jest obniżony apetyt oraz nie zatrzymuje wody. Wydaje się tez, ze w mniejszym stopniu jego duże dawki wplywaja na prolaktynę.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

AntonPawlowicz pisze:Zaminnnik Amisan jest pod tym względem poprawiony, na nim się chudnie...
hehe, oj Antonie, Antonie ;)
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
maja500
zaufany użytkownik

Dzieki Anton za rady, rozejrzę się :)
Antoine de Saint-Exupéry
ODPOWIEDZ

Wróć do „dieta”