Imigranci
Moderator: moderatorzy
- lea
- zaufany użytkownik
Re: Imigranci
szkoda moich palców na fanatyka religijnego.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
W czasie II wojny światowej?!cezary123 pisze:Akurat tak się złożyło, że Papież był polakiem i to pomogło.
Od początku 2014 roku przez świat przelała się fala 60 mln uchodźców. To wielkość równa ludności Wielkiej Brytanii. Nie da się tej fali zatrzymać, budując mury. To zwiększy tylko liczbę ofiar i wzmoże represje.
Potrzebne są kompleksowe, systemowe rozwiązania.
Pozdrawiam.m.
- moi
- moderator
- Kontakt:
I jeszcze jedno (nie wiem, czemu o tym wcześniej nie napisałam). Byłam w Budapeszcie w czasie, gdy przebywały tam największe tłumy imigrantów. Byłam w okolicach słynnych dworców Keleti i Nyugati, gdzie było najwięcej uchodźców (obok tego drugiego nawet mieszkałam). Zapewniam Was, że uchodźców nie widać na ulicach: nie żebrzą, nie proszą o nic. Starają się z godnością przetrwać te trudne chwile.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
A oto jak umilają sobie te "trudne chwile";
Czterech uchodźców próbowało zgwałcić studentkę
http://telewizjarepublika.pl/czterech-u ... 23556.html
Czterech uchodźców próbowało zgwałcić studentkę
http://telewizjarepublika.pl/czterech-u ... 23556.html
A kto tak powiedział?lea pisze:Każdy muzułmanin to terrorysta, to tak samo jak powiedzieć, że każdy Polak to złodziej
- lea
- zaufany użytkownik
nasłuchałam się o tym nie raz, nie dwa będąc za granicą i uwierz, że wiele osób za naszą zachodnią granicą tak twierdzi do tej pory.
A kto powiedział, że każdy muzułmanin to terrorysta?
A kto powiedział, że każdy muzułmanin to terrorysta?
Ostatnio zmieniony czw wrz 10, 2015 10:05 am przez lea, łącznie zmieniany 2 razy.
Acha. Myślałem, że odniosłaś się do moich słów i niechcący je źle zrozumiałaś. Ja nie twierdzę, że każdy muzułmanin to terrorysta.
Uważam jedynie, że skoro mamy już przyjąć uchodźców, to powinno mieć to ręce i nogi. Powinna być jakaś weryfikacja, kogo przyjmujemy i te przyjęte osoby powinny być pod ciągłym monitoringiem służb specjalnych. Obecnie nikt nie ma nad tym kontroli. Nie wiadomo, kto jest kto - i stąd wynika, moim zdaniem, zagrożenie dla Europy, gdyż rzeczywiście na nasze tereny mogą dostać się terroryści. Poza tym jestem za apelem papieża Franciszka: żeby każda parafia i każdy zakon w Europie przyjął po jednej rodzinie ze Wschodu pod swoją opiekę. Myślę, że w ten sposób Kościół wypełniłby swoją misję charytatywną i niesienia pomocy. Ale zapewne słowa Franciszka będą jak grochem o ścianę...
Uważam jedynie, że skoro mamy już przyjąć uchodźców, to powinno mieć to ręce i nogi. Powinna być jakaś weryfikacja, kogo przyjmujemy i te przyjęte osoby powinny być pod ciągłym monitoringiem służb specjalnych. Obecnie nikt nie ma nad tym kontroli. Nie wiadomo, kto jest kto - i stąd wynika, moim zdaniem, zagrożenie dla Europy, gdyż rzeczywiście na nasze tereny mogą dostać się terroryści. Poza tym jestem za apelem papieża Franciszka: żeby każda parafia i każdy zakon w Europie przyjął po jednej rodzinie ze Wschodu pod swoją opiekę. Myślę, że w ten sposób Kościół wypełniłby swoją misję charytatywną i niesienia pomocy. Ale zapewne słowa Franciszka będą jak grochem o ścianę...
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Miesięczny koszt utrzymania cudzoziemca w ośrodku dla uchodźców wynosi około 3400 złotych.
http://m.bankier.pl/wiadomosc/Na-co-w-P ... 05309.html
Mam nadzieję, że to nie o mnie. Pewnie o tych muzułmaninachlea pisze:szkoda moich palców na fanatyka religijnego.
Pozdrawiam.
I nie jeździjmy na (protestancki ) Zachód po kasę i dobrobyt, bo zdradzamy Matkę Boską Królową Polski
- moi
- moderator
- Kontakt:
Dodajmy, że płaci za to UE i kraje arabskie.jakotako pisze:Miesięczny koszt utrzymania cudzoziemca w ośrodku dla uchodźców wynosi około 3400 złotych.
Pozdrawiam.m.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Nie jest to prawdą - pieniądze w całości idą z funduszy UE.
Dodajmy, że tyle kosztuje utrzymanie danej osoby w ośrodku dla uchodźców. Na usamodzielnienie się (gdy mieszka się poza ośrodkiem) uchodźca dostaje 1360 złotych. Może te pieniądze pobierać przez rok.
W ośrodku uchodźca dostaje dla siebie 70 złotych, z czego 20 musi wydać na środki czystości.
Pozdrawiam.m.
Dodajmy, że tyle kosztuje utrzymanie danej osoby w ośrodku dla uchodźców. Na usamodzielnienie się (gdy mieszka się poza ośrodkiem) uchodźca dostaje 1360 złotych. Może te pieniądze pobierać przez rok.
W ośrodku uchodźca dostaje dla siebie 70 złotych, z czego 20 musi wydać na środki czystości.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
A więc Polska też zapłaci bo należy do UE i wpłaca tam pieniądze
- moi
- moderator
- Kontakt:
Dobrze wiesz, że więcej dostajemy, niż wkładamy. Za pobyt uchodźców w Europie zapłacą kraje arabskie - stąd UE ma fundusze.
http://www.polskieradio.pl/7/129/Artyku ... Europejska
Pozdrawiam.m.
http://www.polskieradio.pl/7/129/Artyku ... Europejska
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Z podanego przez Ciebie linka wcale nie wynika, że za wszystko zapłacą kraje arabskie.
Widać zatem jak przy braku argumentów próbujesz manipulować.
To, że więcej dostajemy to nie znaczy, że nie płacimy.
A skoro płacimy to także my będziemy ich utrzymywać.
I jeszcze ich liczne rodziny bo każdy ma prawo sprowadzić do EU całą swoją rodzinę.
Widać zatem jak przy braku argumentów próbujesz manipulować.
To, że więcej dostajemy to nie znaczy, że nie płacimy.
A skoro płacimy to także my będziemy ich utrzymywać.
I jeszcze ich liczne rodziny bo każdy ma prawo sprowadzić do EU całą swoją rodzinę.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Tę informację usłyszałam w telewizji.
Nie napisałam, że w linku jest informacja na temat krajów arabskich. Po prostu podałam link do informacji, kto płaci za uchodźców.
Na razie osobą, która najwięcej tu manipuluje jesteś Ty, bo podajesz jedynie informacje wybiórczo.
Poważnie zastanawiam się, czy nie uprawiasz "mowy nienawiści" i nie dyskryminujesz na tle rasowym i wyznaniowym.
Pozdrawiam.m.
Nie napisałam, że w linku jest informacja na temat krajów arabskich. Po prostu podałam link do informacji, kto płaci za uchodźców.
Na razie osobą, która najwięcej tu manipuluje jesteś Ty, bo podajesz jedynie informacje wybiórczo.
Poważnie zastanawiam się, czy nie uprawiasz "mowy nienawiści" i nie dyskryminujesz na tle rasowym i wyznaniowym.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Chcesz w PL dzielnic do których nawet policja boi się wjechać
- moi
- moderator
- Kontakt:
Nie chcę w Polsce ludzi, którzy osoby o innych poglądach wyzywają od "lewackich szmat". Nie o taką Polskę walczył mój i Twój przodek.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Nie o to pytałem ale...
A ja nie chcę w PL ludzi którzy osoby o innych poglądach wyzywają od "nazistów"
A ja nie chcę w PL ludzi którzy osoby o innych poglądach wyzywają od "nazistów"