Czy głosy mogą pochodzić od Boga?

Moderator: moderatorzy

Pumba
zaufany użytkownik

Re: Czy głosy mogą pochodzić od Boga?

Post autor: Pumba »

Tu w ogóle to może być więcej opcji głosów, np jednocześnie głos Boga i demona, sam głos Boga, sam głos demona, głos Boga i defekt mózgu, głos demona i defekt mózgu równocześnie, pewnie jeszcze by się znalazła jakaś kombinacja głosów które ludzie słyszą.
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

czytasz pismo święte, a przed snem zapodasz Celtic Frost ?
Będziesz jednym z nas. :clap:
Awatar użytkownika
tylkoktoś
zaufany użytkownik

Post autor: tylkoktoś »

Gdy mówisz do Boga to się modlisz,jeśli Bóg mówi do Ciebie to jesteś szalony.
Pumba
zaufany użytkownik

Post autor: Pumba »

Nie ma żadnej 100 procentowej pewności, że jak Bóg mówi do mnie to jestem szalony, może faktycznie Bóg przemawia do niektórych osób przez siebie wybranych.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Uważasz siebie za kogoś wyjątkowego. Nie chcesz się pogodzić, że jesteś po prostu chory psychicznie.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: nadzieja dobrowolska »

Pumba pisze: czw sty 21, 2021 6:58 pm Nie ma żadnej 100 procentowej pewności, że jak Bóg mówi do mnie to jestem szalony, może faktycznie Bóg przemawia do niektórych osób przez siebie wybranych.
Jest stuprocentowa pewność, coś Ci się uroiło.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Bóg wszystkich traktuje na równi, każdego wspiera, ale do nikogo nie mówi wprost.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Post autor: Trickster »

Catastrophique pisze: czw sty 21, 2021 7:46 pm Bóg wszystkich traktuje na równi, każdego wspiera, ale do nikogo nie mówi wprost.
Do Abrahama mówił wprost ;) Ale drogi Pumba opisz co do Ciebie Bóg mówi, bo mnie to bardzo ciekawi.
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Do Abrahama?
Biblia to bajeczka.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

Mam trochę podobny "problem" do autora wątku...

Mianowicie myśli, które mówią, że Koran jest księgą od Boga, a "najmocniejszym" argumentem za tą tezą są dla mojego umysłu "niezwykle liczne" zależności liczbowe i językowe związane z oryginalnym tekstem tej księgi. Że mam zostać kimś, kto będzie głosił wiarę opartą na Koranie całej ludzkości (szczególniej chrześcijanom?). Mam myśli, aby odrzucić wiarę katolicką, uznać Biblię za sfałszowaną i przejść na islam oraz go rozpowszechniać. Że wywołam rewolucję i przyczynię się do upadku chrześcijaństwa, bo ludzie po zapoznaniu się z niewiarygodnymi zależnościami w Koranie będą łatwo przechodzić na islam. Nie myślę tu o religii "ekstremistów islamskich" (bardzo często sunnickich czy szyickich) dopuszczających się terroryzmu (niejeden muzułmanin uważa ich działania za coś GRZESZNEGO, ZŁEGO, NIEZGODNEGO Z KORANEM).

Mam "obsesję" na punkcie (rzekomego?) rodzaju cudów, zjawisk nadprzyrodzonych, które nazwałem "koincydencjami" lub "synchronicznościami". Nie dość, że poznałem niezwykle wyglądające zależności związane z tekstem Koranu (i w mniejszej ilości podobne zależności dotyczące Biblii), to jeszcze od około 76 miesięcy zauważam w swoim życiu całkiem liczne "koincydencje", "synchroniczności"... "Koincydencje" więc występują w moim życiu w wyraźny sposób w dwóch miejscach.
Ostatnio zmieniony czw sty 21, 2021 8:04 pm przez kotek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Catastrophique pisze: czw sty 21, 2021 7:54 pm Do Abrahama?
Biblia to bajeczka.
Biblia drogi kolego nie jest bajeczką, to jest spis zasad ułożony w opowieści, które miały być drogowskazem ( stary testament) i wskazówką dla żydów w jaki sposób się zachowywać, czy żyć w okresie kiedy była napisana. Taki mądry poradnik, który mówił, np by nie oddawać moczu i kału w obozie, bo wybuchnie zaraza itp. ;) Nowy testament jest opowieścią niesamowitą bo opowiada historie 30letniego niezamężnego faceta, który ma 12 bliskich przyjaciół w takim wieku, co jest praktycznie niemożliwe XD
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Bajeczka spisana przez ludzi dla ludzi, aby ich straszyc i przyporzadkowac sobie.
Niespojna, pozbawiona czesto logiki i przedstawiajaca Boga jako zazdrosnego, zadufanego w sobie i despotycznego potwora, ktory wyslal swojego syna na pewna, okrutna smierc.
Ot.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Post autor: Hipis »

Trickster pisze: czw sty 21, 2021 8:04 pm
Catastrophique pisze: czw sty 21, 2021 7:54 pm Do Abrahama?
Biblia to bajeczka.
Biblia drogi kolego nie jest bajeczką, to jest spis zasad ułożony w opowieści, które miały być drogowskazem ( stary testament) i wskazówką dla żydów w jaki sposób się zachowywać, czy żyć w okresie kiedy była napisana. Taki mądry poradnik, który mówił, np by nie oddawać moczu i kału w obozie, bo wybuchnie zaraza itp. ;) Nowy testament jest opowieścią niesamowitą bo opowiada historie 30letniego niezamężnego faceta, który ma 12 bliskich przyjaciół w takim wieku, co jest praktycznie niemożliwe XD
Jak niemożliwe a evot?
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Może bajeczka, ale z morałem ;) Nie zrozum mnie źle, ale chyba tego nie rozumiesz... To jest zbiór zasad tak samo jak Koran, czy Tora dla danej społeczności. Może tego nie wiesz, ale ty sam stosujesz w życiu zasady z Biblii, bo już tak mocno weszły w krew społeczeństwa ;)

P.S

Jestem Deistą ;)
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Głosy są znikąd...
E ?= m + (*c²)
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Jeżeli chory powie, że głosy pochodzą od reptalian czy białych myszek, to symuluje, jeżeli powie, że od Boga - to znaczy, że naprawdę ma schizofrenię :)
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Bo reptilianie i białe myszki istnieją naprawdę a bóg nie.
E ?= m + (*c²)
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

cezary123 pisze: pt sty 22, 2021 10:51 am Jeżeli chory powie, że głosy pochodzą od reptalian czy białych myszek, to symuluje, jeżeli powie, że od Boga - to znaczy, że naprawdę ma schizofrenię :)
Kto Ci takich bzdur nagadał.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Jungletrain pisze: pt sty 22, 2021 11:58 am Bo reptilianie i białe myszki istnieją naprawdę a bóg nie.
A ktoś widział jednych i drugich? :)

pycioslawa pisze: pt sty 22, 2021 12:32 pm
Kto Ci takich bzdur nagadał.
A tak mi intuicja podpowiada. :)

"Pozostałe hipotezy uzyskały pełne potwierdzenie: zdaniem większości badanych objawami ich zaburzeń psychicznych były omamy wzrokowe. Co ciekawe, jest to wiedza zaczerpnięta z literatury i popularnych filmów, w rzeczywistości bowiem najczęstszymi objawami towarzyszącymi osobie chorej są omamy słuchowe, a nie wzrokowe".
https://www.badania.net/co-udaja-symulu ... sychiczna/

Podobno w schizofrenii często ma się odczucie istot wyższych, nadprzyrodzonych, zmarłych a białe myszki i kosmici to domena symulantów.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator

Mi towarzyszy mój koreańczyk, którego widzę. Też jestem symulantem?
viewtopic.php?t=40441
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”