ocena Lenina
Moderator: moderatorzy
Re: ocena Lenina
Tylko że lekarstwo było gorsze od choroby.
W Stanach i we Francji nie robiono rewolucji tylko wraz z rozwojem gospodarczym los biednych się poprawił, gdyby w Rosji nie zrobiono rewolucji ludzie żyli by na stopie amerykańskiej.
Przed samą rewolucją robiono duże reformy (np. Stołypin), Rosja była jednym z najprężniej rozwijających się krajów świata. A doprowadzono do wielkiego głodu, podczas gdy takich głodów nie było za carów.
W Stanach i we Francji nie robiono rewolucji tylko wraz z rozwojem gospodarczym los biednych się poprawił, gdyby w Rosji nie zrobiono rewolucji ludzie żyli by na stopie amerykańskiej.
Przed samą rewolucją robiono duże reformy (np. Stołypin), Rosja była jednym z najprężniej rozwijających się krajów świata. A doprowadzono do wielkiego głodu, podczas gdy takich głodów nie było za carów.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Nie slyszales o Rewolucji Francuskiej??? Coraz bardziej mnie zadziwiasz.
Nie slyszales o conajmniej kilku niezwykle krwawych powstaniach robotnikow w Stanach?
Tak kraj się rozwijal, ale za jaka cene? Glodujacyh i wykorzystywanych dzieci, setek tysięcy robotnikow, którym nie płacono i oplywajacego w nieopisane luksusy caratu.
Glod był wywolany sztucznie, kolejna akcja Stalina i kolejny jego zwyrodnialy pomysl.
Nie slyszales o conajmniej kilku niezwykle krwawych powstaniach robotnikow w Stanach?
Tak kraj się rozwijal, ale za jaka cene? Glodujacyh i wykorzystywanych dzieci, setek tysięcy robotnikow, którym nie płacono i oplywajacego w nieopisane luksusy caratu.
Glod był wywolany sztucznie, kolejna akcja Stalina i kolejny jego zwyrodnialy pomysl.
Czyli można powiedzieć całe szczęście że w Stanach stłumiono bunty a nie wybuchła rewolucja, dzięki temu robotnik w Stanach miał samochód a robotnik w ZSRR przymierał głodem.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Masz rację Andrzeju, Rosja sprzed rewolucji była 4 potegą świata a Lenin wraz ze swoją kliką to wszystko rozwalił. Bo działał na rzecz bankierskiej, międzynarodowej lichwy. Dlatego mówienie o Leninie jako idealiście jest koszmarną pomyłką. Bankierzy przejęli Rosję dzięki rewolucji a w czasie wojen wspierali obie strony konfliktów.AndrzejB pisze:
gdyby w Rosji nie zrobiono rewolucji ludzie żyli by na stopie amerykańskiej.
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2015 3:40 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
the formless."
Nawet został podesłany w opieczętowanym wagonie w Niemiec
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Wszedzie te Niemcy, smierdzi to na kilometr 

- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja tam Anton nie wiem w co Ty na prawdę wierzysz - jak pisałem, że Lenin był niemieckim agentem to stwierdziłeś, że o tym wiesz. Teraz za to piszesz "wszędzie Ci Niemcy".
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
the formless."
the formless."
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Kto wie jak tam naprawdę było.. Tak naprawdę wiem, ze nie wiemy nic, a historia jest ciagle zmieniana na potrzeby danego ustroju panującego. Przeciez do jasnej cholery nawet nie wiemy jak zginal nasz byly prezydent!
Drugie co wiem na pewno to to, ze jesteśmy ciagle manipulowani i prawdopodobnie i tak zyjemy w matrixie.
Drugie co wiem na pewno to to, ze jesteśmy ciagle manipulowani i prawdopodobnie i tak zyjemy w matrixie.
- Słonecznik1
- bywalec
Ale jak ktoś stał , był w parti na wysokim stanowisku państwowym . A masowo ginęli ludzie. I to niewinni . To co tutaj jeszcze chcieć? A jak ocenić Lenina? nawet stanie bierne i przyzwalanie na takie rzeczy co oni wyprawiali jest niemoralne mocno a on jeszcze daleko głębiej w tym był.
komuna była przaśna i tylko może było jak Gierek zaczoł pożyczać ( od niedobrego zachodu ) a potem się .pier.oliło
za komuny przaśne .ówno było
za komuny przaśne .ówno było