Czytam właśnie
Moderator: moderatorzy
Re: Czytam właśnie
"Sprzedawczyk" Paul Beatty
"Arcydzieło dowcipu, a co więcej - jedna z najmądrzejszych i najuczciwszych od bardzo dawna refleksji na temat rasy i tożsamości w Ameryce".
Nagroda Bookera w 2016 r. - przyznana jednogłośnie
"Arcydzieło dowcipu, a co więcej - jedna z najmądrzejszych i najuczciwszych od bardzo dawna refleksji na temat rasy i tożsamości w Ameryce".
Nagroda Bookera w 2016 r. - przyznana jednogłośnie
LaDopamina
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Pismo Święte na głos już (dopiero) 3 raz. Poznałem w szpitalu chłopaka, który przeczytał 14 razy, jeżeli dobrze policzył.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Nie czytam na głos bo to mnie rozprasza. Chyba można czytać nieskończona ilość razy i zawsze coś nowego się dostrzeże. Zauważyłem że działa antydepresyjnie.
"Bóg i człowiek w starożytnym Egipcie" - Siegfried Morenz
Jeden z najwybitniejszych współczesnych egiptologów, autor wielu prac z dziedziny religii staroegipskiej, przedstawia problem nie z punktu widzenia ściśle religioznawczego, lecz ze stanowiska socjologii i historii kultury.
Jeden z najwybitniejszych współczesnych egiptologów, autor wielu prac z dziedziny religii staroegipskiej, przedstawia problem nie z punktu widzenia ściśle religioznawczego, lecz ze stanowiska socjologii i historii kultury.
LaDopamina
"Wszystkie dzieci Louisa"
Moim zdaniem ciężko się czyta, gubię się, chaotycznie napisana książka, mnóstwo bohaterów.
Ale ciekawe spostrzeżenia na temat dziedziczności i autyzmu.
Warto sięgnąć, zwłaszcza jeśli ktoś nie jest zachwycony genami ze strony ojca.
Moim zdaniem ciężko się czyta, gubię się, chaotycznie napisana książka, mnóstwo bohaterów.
Ale ciekawe spostrzeżenia na temat dziedziczności i autyzmu.
Warto sięgnąć, zwłaszcza jeśli ktoś nie jest zachwycony genami ze strony ojca.
Serię o Poldarku
Egzorcyści i psychiatrzy - Gabriele Amorth
"Jednym z najpoważniejszych problemów jest rozróżnienie między chorobami psychicznymi a chorobami pochodzącymi od złego ducha. Ten właśnie temat zostaje przedstawiony w formie rozmowy autora z grupą psychiatrów. "
Autor jest najsłynniejszym chyba egzorcystą, przewodniczącym Międzynarodowego Stowarzyszenia Egzorcystów.
"Jednym z najpoważniejszych problemów jest rozróżnienie między chorobami psychicznymi a chorobami pochodzącymi od złego ducha. Ten właśnie temat zostaje przedstawiony w formie rozmowy autora z grupą psychiatrów. "
Autor jest najsłynniejszym chyba egzorcystą, przewodniczącym Międzynarodowego Stowarzyszenia Egzorcystów.
LaDopamina
Równie dobrze można by rozróżniać między chorobami psychicznymi z objawami UFO a chorobami wywołanymi przez ufoludki i temat przedstawiać w formie rozmowy ufologów z psychiatrami 
Lęki te same. Jak ktoś wierzy, to jest wywoływanie, a jak ktoś nie wierzy, to jest wytwarzanie lęków.

Lęki te same. Jak ktoś wierzy, to jest wywoływanie, a jak ktoś nie wierzy, to jest wytwarzanie lęków.
Na razie dowiedziałam się, że niektóre nowotwory są zsyłane przez Szatana. 

LaDopamina
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Nie tylko niektóre nowotwory, ale prawdopodobnie wszystkie choroby.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Ja słyszałem tylko o "borowiku szatanie". Rubroboletus satanas (Lenz) Kuan Zhao & Zhu L. Yang 
Łatwiej leczyć choroby jako same choroby a nie jeszcze obżerać się z dowolną metafizyczną nadbudową.

Łatwiej leczyć choroby jako same choroby a nie jeszcze obżerać się z dowolną metafizyczną nadbudową.
Edyta Stein-Filozofia psychologii i humanistyki.czytam i czytam już długo,żebym chociaż 2 procent z tego co tam pisze wyniósł byłby sukces.
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Stefan Żeromski Ludzie bezdomni
"Bóg urojony" Richard Dawkins
- dzwonkowy
- zaufany użytkownik
- Status: schizofrenik - rezydent
Skończyłem właśnie czytać książkę pt. "Higieniści. Z dziejów eugeniki" Macieja Zaremby-Bielawskiego.
Teraz zaczynam czytać "Polskiego hydraulika i nowe opowieści ze Szwecji" tego samego autora.
Teraz zaczynam czytać "Polskiego hydraulika i nowe opowieści ze Szwecji" tego samego autora.
Każdy dźwiga własny schiz.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Evot [emoji23]
Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
Dałem sobie spokój z czytaniem książek. Książki są pełne cierpienia. Mam je w sobie, nie potrzebuję go więcej.
Szczególnie na przykład "Analiza matematyczna w zadaniach". Dosłownie cierpienie 

- dzwonkowy
- zaufany użytkownik
- Status: schizofrenik - rezydent
Analiza matematyczna! Kocham, uwielbiam.
Kupuję sobie przez internet "Ćwiczenia z analizy matematycznej z zastosowaniami" L. Siewierskiego.
I będę rozwiązywać zadanka

A obecnie czytam "Upór" Angeli Duckworth, o uporze w dążeniu do doskonałości związanej z uprawianiem swojej pasji.
Każdy dźwiga własny schiz.
Polecam gorąco książkę "Mężczyźni na przełęczy życia". Można się z niej dowiedzieć WSZYSTKIEGO o mężczynach.