SAMOBÓJSTWO(wasze przezycia i mysli)
Moderator: moderatorzy
Jezus żyje i pomaga nam, jeśli go o to poprosimy. Mi się nie podoba w tym tekscie, że jest nawiedzonyi straszy nas ogniem piekielnym bo według niego jak ktoś nie wierzy Jezusa i nie idzie za nim to ma niby smażyć się w paszczy Belzebuba a to nie prawda. Można być muzułmaninen, jechową, buddystą i też się trafi do Nieba bo było się wporzo człowiekiem.
-
- zarejestrowany użytkownik
co do tego co napisal chors w bili jest napisane slowa pana Jezusa : ja jestem droga prawda i zycie , nikt nie przychodzi do Ojca // BOGA// jak tylko przez zemnie . ludzie wierza w allaha bude ale jest tylko jeden zywyBOG Jezus ktory jest miloscia i nikogo nie wysyla do piekla to czlowiek przez swoj grzech jest odzielony od BOGA on jest swiety i nieda sie z siebie nasmiewac dlatego ratunek jest tylko W CHRYSTUSIE ktory umarl na golgocie za twoje i moje grzechy niema wielu drog jest jedna tak mowi biblia a Jezus jest miloscia 

Milosc to zwyciestwo
A poza tym wierzysz że w Biblii nie ma przekłamań i dezinformacji bo ja nie.
Tym bardziej na jakiej zasadzie kościół decydował jakie teksty są prawdziwe a jakie heretyckie ? Według własnych żywotnych interesów żeby sprawować władzę i kontrolę nad wiernymi, Żeby wmawiać ludziom jak mają żyć a tych co żyją inaczej napiętnować i napuszczać wszystkich nawzajem przeciwko sobie. Jeszcze do niedawna zakazane było czytanie Biblii przez niekapłanów.
I to nie są żadne moje wymysły tylko prawda historyczna niestety. Inkwizycja najlepszym tego przykładem.

Tym bardziej na jakiej zasadzie kościół decydował jakie teksty są prawdziwe a jakie heretyckie ? Według własnych żywotnych interesów żeby sprawować władzę i kontrolę nad wiernymi, Żeby wmawiać ludziom jak mają żyć a tych co żyją inaczej napiętnować i napuszczać wszystkich nawzajem przeciwko sobie. Jeszcze do niedawna zakazane było czytanie Biblii przez niekapłanów.
I to nie są żadne moje wymysły tylko prawda historyczna niestety. Inkwizycja najlepszym tego przykładem.

-
- zarejestrowany użytkownik
niebo niejest zarezerwane tylko dla katolikow ja wogole nie mowie o religi ja mowie o odpowiedzialnosci czlowieka przed BOGIEM w bibli niema przeklaman biblie pisano przez ok 2500lat autorzy sie nie znali ale pisali pod napelnieniem DUCHA SW a zydzi ktorzy ja przepisywali robili to t6ak dokladnie ze nawet jeden blad powodowal ze pisali jeszcze raz przed CHRYSTUSEM ludzie tez zyli zgodnie ztym co mowil imBog ale tylko niektorzy np NOE. M OJZESZ ABRACHAM pismo mowi ze napodstawie wiary zostali usprawiedlieieni w BOGA // ADONAJ// co znaczy PAN // zreszta BOG objawil sie pod roznymi imionami ktOre wskazywaly na jego charakter np SWIETY WSZECHMOCNY OJCIEC ZBAWICIEL KROL KROLOW WLADZCA A CO DO MANIPULACI MASZ RACIE wielu ludzi nia manipuluje i przekreca dla swojej korzysci to prawda to narazie tyle powodzenia 

Milosc to zwyciestwo
- Szukający prawdy
- bywalec
Ja chyba jestem potworkiem jakimś. Jak mówię matce i psychiatrze że się zabiję i jak to zrobię to się śmieję. Ale jak mam myśli samobójcze to z kolei czuję się tak okropnie zarówno psychicznie jak i fizycznie, że mam ochotę natychmiast umrzęć żeby mi wreszcie ulżyło. Sam nie wiem, z jednej skrajności w drugą ...