kłótnie o religię i politykę

Moderator: moderatorzy

piotr 84
bywalec

Re: "Afera z Nergalem dzieli Polskę!"

Post autor: piotr 84 »

dopiero doczytałem że zamiana Tuska na Kaczyńskiego niewiele zmienia więc Tusk też jest lewicowy jak tak to cię oświecę w kwestiach socjalnych nie jest lewicowy a to z tego względu że w polsce nie ma socjalu dużo się słyszy od idiotów co to gówno wiedzą że niektórzy żyją za pieniądze podatników ale kto niby za te pieniądze żyje ten co idzie na półrocznego kuronia musi wcześniej rok pracować bezrobocie jest duże więc niemoże znaleźć drugiej pracy więc zgadza się na te głodowe świadczenie które po pół roku zabiorą są jeszcze świadczenia dla chorych z Mopsu od Gminy ale uwaga trzeba być chorym i ile można wychaczyć 153 pielęgnacyjnego około 500 zasiłku jeżeli rodzic rezygnuje z pracy i chce się zająć dzieckiem niepełnosprawnym 440 renty socjalnej z Mopsu albo gdy zachorowało się w trakcie nauki szkolnej rente socjalną w zawrotnej sumie 540 zł ale uwaga kto jest terminatorem i dożyje 75 lat wtedy mu Zus dorzuci do renty 170 albo 190 zł teraz oświecę wszystkich jeżeli jest się chorym według mego zdania nie można mówić o żadnym socjalu uwarzam że o socjalu można mówić wtedy jeżeli jest się zdrowym i wtedy coś się uzyskuje od państwa
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

piotr 84 pisze:... Tusk też jest lewicowy ...
Nie wiem co masz na myśli. Przecież po jednej stronie równania stoi polityk a po drugiej kierunek świata. Co ma jedno do drugiego ?
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Post autor: boris »

piotr 84 pisze:dopiero doczytałem że zamiana Tuska na Kaczyńskiego niewiele zmienia więc Tusk też jest lewicowy jak tak to cię oświecę w kwestiach socjalnych nie jest lewicowy ...
Przyznam, że nie miałem na myśli zapomóg socjalnych ale coś więcej - interwencjonizmu państwowego. A dla jednostki która stawia na wolność, to żadna różnica, Kaczyński czy Tusk. Np, jestem przeciwny przymusowemu płaceniu ubezpieczenia na ZUS. Co z tego, że państwo daje jakieś zasiłki skoro wpierw ograbia ludzi z pieniędzy?
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
piotr 84
bywalec

a przypomniało mi się niektórzy dostają nawet talony z pracy na święta ni hu hu socjal nie z tej ziemi
piotr 84
bywalec

boris pisze:A dla jednostki która stawia na wolność, to żadna różnica, Kaczyński czy Tusk
trzeba czasami myśleć za społeczeństwo i np zakazać dopalaczy do tego zakazać hazardu chodzi mi o automaty tak zrobili norwegowie albo rosjanie bo debile chodzili i zostawiali w nich miesięczne pobory społeczeństwo " jakie jest każdy widzi " i tak jestem za interwenionizmem do pewnego stopnia że ty jesteś odpowiedzialny i sam się ubezpieczasz nie znaczy że każdy tak zrobi ja bym się sam nieubezpieczył ( i bym k.rwa nie miał teraz renty ) no chyba że bym zarabiał krocie i by mi zbywało a En liczy na ludzi dobrej woli tak se myśle żeby się nieprzeliczył :lol:
piotr 84
bywalec

nie wiesz o co chodzi Zbyszku to cię oświece polityka pewnych krajów USA Izrael NIEMCE UK Francji i innych mansonów jest taka by pasożytować na reszcie świata to jest kieronek tej polityki my takiego kierunku nie możemy obrać bo nie chcą nas do tej kliki należymy więc do państw które są pokarmem dla pasożytów i właśnie te kraje pasożytnicze mają najlepszy socjal ale pytanie jest takie jaki my kierunek powinniśmy obrać odpowiem ci DEMAKSACJI znaczy musimy ich zdemaskować

Zdemaskować kraje pasożytnicze skąd wiem że w europie zachodniej a szczególnie w niemczech jest największy socjal o niemcach przeczytałem w nesweeku a o tym że socjalna ogólnie jest europa zachodnia to na ulubionym portalu wolnomyślicieli to jest ten dobrobyt przez który społeczeństwa zachodu pławią się w pustym hedonizmie kpiąc z wyższych wartości na tak lubianej kablówce czy już morze cyfrze ( żeby nie było że odbiegam od tematu dyskusji przybrałem ton księdza Natanka ) i są bezwiednie ogłupiane przez wymienione wyżej media ale już niedługo europo będziesz szła " drogą szeroką usłaną piaskiem wśród dzwięków muzyki " a twoje przebudzenie będzie straszne " Po komunizmie upadnie liberalny kapitalizm " to cytat z książki Sławne proroctwa przepowiednie dla polski i świata na XXI wiek "
Ostatnio zmieniony pt paź 28, 2011 8:04 pm przez piotr 84, łącznie zmieniany 2 razy.
piotr 84
bywalec

no i Zbyszek nieodpowie
mansoni nigdy nas niechcieli walczyliśmy o Anglie a oni nas oddali w macki ZSRR
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

piotr 84 pisze:
boris pisze:A dla jednostki która stawia na wolność, to żadna różnica, Kaczyński czy Tusk
że ty jesteś odpowiedzialny i sam się ubezpieczasz
Przeceniasz mnie :) To znaczy, wydaje mi się, że jestem odpowiedzialny, ale się bynajmniej nie ubezpieczam :) Co do twego rozumowania, to jest tu pewien problem, w imię ochraniania ludzi (bo są głupi) zabiera się im pieniądze, z czego znaczna część idzie w koszta administracyjne janosikowego rządu więc tak ogólnie społeczeństwo ubożeje. Od tysięcy lat ludzie jakoś żyli bez ubezpieczeń ... A problem ingerencji państwa w życie jednostki jest problemem fundamentalnym:
To właśnie jest największe niebezpieczeństwo, jakie dziś zagraża cywilizacji: upaństwowienie życia, interwencjonizm państwowy, wchłonięcie przez państwo wszelkiej społecznej spontaniczności. Wszystko to oznacza unicestwienie historycznej żywiołowości, która w ostatecznym rachunku utrzymuje, żywi i popycha naprzód ludzkie przeznaczenie.
Ortega y Gasset
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

piotr 84 pisze:... musimy ich zdemaskować
To brzmi nieźle, poprę ! Uwidaczniać prawde zawsze warto.
piotr 84
bywalec

Zbyszek ale ja tak poważnie troche se jaj robiłem z tym Natankiem jednak z resztą swojego postu się zgadzam

Boris to co napisałeś kojarzy mi się bardziej z Nietzchem nie przesadzał bym z tą indywidualnością bo się okarze że mało kto dojdzie do ideału Jezusa a co drugi będzie antychrystem
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

piotr 84 pisze: ... nie przesadzał bym z tą indywidualnością bo się okarze że mało kto dojdzie do ideału Jezusa a co drugi będzie antychrystem
Ależ ludzie są przecież na pierwszym miejscu jednostkami - choć być może starają się o tym zapomnieć, ukrywając się w masie i stając się jednostkami bez indywidualności - ale, co do Nauki Jezusa, to se neda pane Havranek, do królestwa niebieskiego nie wchodzi się grupami. A że mało kto dojdzie do ideału Jezusa, to oczywistość, która ma zresztą potwierdzenie w jego Nauce:
Należy więc zwrócić pilną uwagę na słowa naszego Zbawiciela o tej drodze, przytoczone u św. Mateusza w rozdziale siódmym:
Quam angusta porta, et arcta via est, quae ducit ad vitam, et pauci sunt qui inveniunt eam; “Jakże ciasna brama i wąska jest droga, która wiedzie do żywota i jak niewielu jest takich, którzy ją znajdują” (w. 14). W tych słowach musimy zwrócić uwagę na podkreślenie i nacisk zawarty w wykrzykniku: jakże! - co innymi słowy znaczy: zaiste bardzo jest wąska droga, węższa, niż sądzicie.
Św Jan od Krzyża
piotr 84
bywalec

no właśnie kraje europy zachodniej uściślając Niemce i France jeszcze może UK rządzą europą i kto to wie ? zaraz odezwie się głos ale dobrze rządzą a ja uważam tak jak Zbyszek nikt prezentów nie robi chyba że tak jak niemce bombki na święta w 39 r już raz pisałem że Stefan mówił wezmą was teraz gospodarczo czemu umorzono o połowe grecji jej dług bo wiedzieli że i tak nie oddadzą całej kasy jakiś ekonomista wczoraj w polsat news mówił że dyscyplina restrykcyjna w sprawie euro jest na ręke niemcom ale co tam zaraz ktoś napisze że się nie znam na ekonomi do czego się przyznałem to lepiej żebym się nie odzywał ja jednak uważam że człowiek ( przeciętnie inteligenty - nie mówie o sobie gó.no was obchodzi mój iloraz inteligencji ) jak słucha radia ogląda telewizje i serfuje po internecie nawet w dziedzinie ekonomi może wyrobić sobie swoje własne zdanie dzięki takiej wiedzy np że tiry spoza uni płacą cło niemieckim celnikom a w niemieckich gazetach propagande sieją jak to w polsce gospodarka zaiwania tylko nie piszą że w Radomiu jest 20 % bezrobocie w Łomży 15 % a wielu robi za pięć blach na godzine i mamy po tylu latach budowy 300 km autostrad a wzrost gospodarczy jest nakręcany dzięki kasy zarobionej w angli a wydanej w polsce nie piszą że jesteśmy w czołówce od tyłu w rankingach jeżeli chodzi o kraj który jest przyjazny na otworzenie własnej działalności gospodarczej
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

moi pisze:Niemniej jednak Ziemkiewicz jest nie tyle subiektywny, co stronniczy.
Uważam, że sztuką dziennikarską jest zachować pozycję obserwatora. Dobrym przykładem są tu reportaże Jacka Hugo-Badera, w których zachowuje on obiektywizm, mimo trudnych tematów, jakie podejmuje. Drugim przykładem takiego rzetelnego dziennikarstwa może być Wojciech Tochman. Polecam ich artykuły.

Pozdrawiam.m.
A ja właśnie chcę stronniczych dziennikarzy o których wiadomo jakie mają poglądy,którzy głośno je wyrażają.W tym sensie są uczciwi w przeciwieństwie do takiego Lisa,który udaje,że jest obiektywny,że nie posiada żadnych poglądów a wiadomo komu sprzyja.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

moi pisze:Nie potrafimy się śmiać sami z siebie (vide instalacja Wojewódzkiego i Raczkowskiego).

Pozdrawiam.m.

Wydaje mi się,że nie myślisz samodzielnie i powtarasz czujeś słowa.Mi przeszkadza wsadzanie flagi w kupę nawet jeśli jest sztuczna.

the formless."

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Dlaczego miałabym powtarzać czyjeś słowa?- to mój własny pogląd na tę sprawę. Źle mnie oceniasz.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Tak mi się wydaje.Możliwe,że Cię źle oceniam,nie wiem.

the formless."

Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

moi pisze:Oczywiście uczestnicy tych spotkań, katolicy, używają słowa "Żyd" jako wyzwiska. Tak jakby nie zdawali sobie sprawy, że tej samej narodowości był Chrystus...

Pozdrawiam.m.
A mi się zdaje,wybacz za określenie,że masz pierdolca na punkcie Żydów :)Mam nadzieję,że nie obrazisz się za określenie bo to tylko nazwanie tej jednej rzeczy. Wyciągasz jakieś jednostkowe przykłady i robisz z nich obraz całości.To samo robi GW,to samo robił Tusk w ohydnym spocie kampanijnym.W innym kraju by to nie przeszło, w Polsce niestety tak.Ja przez te 4 lata kolejnych rządów Tuska nie chce słyszeć o Pis.PO ma pełnie władzy,ciekawe czym teraz się wykręci,na kogo zrzuci odpowiedzialność.Chory ten kraj w którym media zamiast przyglądać się władzy,wieszają psy na opozycji.

the formless."

ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”