Muzyka chrześcijańska
Moderator: moderatorzy
Re: Muzyka chrześcijańska
Czytałam ten offtop. A teraz za karę umieśćcie jakąś muzykę, moze być o niemocyCatastrophique pisze: Jednocześnie pasuję. I tak zrobiliśmy spory offtop.

- Catastrophique
- bywalec
Wtedy kiedy możemy, powinniśmy.A czy musimy cały czas coś robić?
Działać dla innych, dla siebie. Jednocześnie dziękując Bogu, że mamy taką możliwość.
Wybacz, muszę wymigać się od karyCzytałam ten offtop. A teraz za karę umieśćcie jakąś muzykę, moze być o niemocy

Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

lawenda pisze:Czytałam ten offtop. A teraz za karę umieśćcie jakąś muzykę, moze być o niemocy

Oj, trochę zdrowego umiaruCatastrophique pisze:Wtedy kiedy możemy, powinniśmy.

- Catastrophique
- bywalec
Umiar, bardziej powinno stosować się do różnych przyjemnościPiotrek Kryński pisze: Oj, trochę zdrowego umiaru. Życie powinno być przyjemnością, nie powinnością
.

A powinność ta, może być właśnie jednocześnie przyjemnością, może tylko taką bardziej...wartościową?. Nie wiem.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

mam nadzieję, że w niebie też to grają

- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Status: Aktualnie się opierdalam
- Gadu-Gadu: 42765946
- Kontakt:
U mnie w mieście jest kilka kościołów, i jeden taki kościół świętego Józefa Robotnika w niedziele o 11.15 (chyba) śpiewa chórek pięknych młodych kobiet. Uwielbiam tam przychodzić
Tzn. uwielbiałem, bo ostatnio mam stracha przed tłumem ludzi, gdzie czuję się jak bym miał klaustrofobię i od jakiegoś czasu nie przychodzę...

Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Ja to najbardziej lubię taką muzykę chrześcijańską
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
moje wczorajsze odkrycie. Świetny utwór:
Fioretti - super kawałek

- amigo
- zaufany użytkownik
Jezus Chrystus jest Panem, Alleluja!
Fajna gra na gitarze

- Mickey
- zaufany użytkownik
- Status: pracuję
Muzyka chrześcijańska jest jak wegetariański obiad. Nawet jeśli jest całkiem dobry, to w sumie ssie.
...
Ostatnio zmieniony czw paź 16, 2014 2:38 am przez ocean, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie będziesz zaspokojony i nigdy nie zrozumiesz tego cudu jeśli twórczość artysty uświęcanego przez Boga jest strawą dla Twojego samopoczucia a nie duszy.Mickey pisze:Muzyka chrześcijańska jest jak wegetariański obiad. Nawet jeśli jest całkiem dobry, to w sumie ssie.
Szperając w zasobach sieci:
El Camino -Zespół El Camino został zawiązany jesienią 2010 roku. Repertuar grupy stanowią autorskie piosenki inspirowane muzyką gospel, jazzem i współczesną muzyką elektroniczną. El Camino ma na swoim koncie koncerty m. in. na Zaduszkach Jazzowych w Garwolinie i w Sanktuarium w Górkach. Między listopadem 2010, a lutym 2011 roku został zarejestrowany materiał obejmujący 9 kompozycji. Płyta zespołu El Camino pt "Bliżej" ukazała się we wrześniu roku 2011. Zespół wystąpił w Debiutach 2012, a następnie przygotował niesamowity materiał Drogi Krzyżowej, który właśnie teraz możecie nabyć.
Nieco odmienny klimat prezentuję zespół Luxtorpeda założony przez Roberta "Litze" Friedricha. Grają szeroko pojętą muzykę rockową a liryka zespołu jest bardzo wyjątkowa głównie dlatego iż Litza jest bardzo uduchowiony. Bardzo polecam zapoznać się z twórczością Luxtorpedy sam posiadam wszystkie trzy płyty i nie mogę się doczekać kolejnych

Próbki ich geniuszu -
ps. ocean o tak Tymoteusz również zasługuję by się znaleźć w tym wątku super
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
tak, to jestem ja
coś cudownego
serce się raduję
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Przykro mi że śmieszą Cię te sprawy i tak docinasz, wyraźnie widać co przez Ciebie przemawia. Masz w sobie bałagan co można uzmysłowić sobie czytając Twoje posty, duchy z których jesteś tak dumny kontrolują Twoje życie. Niestety żyjesz złudzeniem wolności i nie poznasz spokoju serca póki będziesz trwał w ciemności.
hm...tam gdzie światło powoduje cień.