Windows 8

Moderator: moderatorzy

Pamal
zaufany użytkownik

Re: Windows 8

Post autor: Pamal »

Ale niektóre programy po prostu mają napisane w wymaganiach systemowych, że nie działają pod XP.
Pamal
zaufany użytkownik

Papa, czas odkleić się od kompa, idę wąchać choinkę, a jutro zabieram się do pracy na moim głośnym laptopie-mikrusie, wrrr.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

pamal pisze:Ale niektóre programy po prostu mają napisane w wymaganiach systemowych, że nie działają pod XP.
Te nowsze tak. Trzeba sobie radzić ściągając ich starsze wersje.
To półśrodek taki, ale co zrobić.
pamal pisze:Papa, czas odkleić się od kompa, idę wąchać choinkę, a jutro zabieram się do pracy na moim głośnym laptopie-mikrusie, wrrr.
Papa :). Też się zmywam.
Miłej pracy :).
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

W moim odczuciu Windows 8 chodzi szybciej, niż 7. Próbowałem wrócić do 7, ale na czystym systemie mi tak muliła, że od razu wróciłem do 8.
Obrazek
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Post autor: Tal »

Wspaniale pisze:A tak poza tym są jakieś korzyści dla użytkownika z Win 8, z perspektywy Win 7?
Jak zawsze są plusy i minusy, jeśli rozmyślasz nad lapkiem z panelem dotykowym to Win8 jest stworzony na takie platformy i może się podobać. Potencjał interfejsu Win8 wykorzystasz w pełni kupując urządzenie hybrydowe bądź tablet. Osobiście nie interesują mnie takie urządzenia, dla mnie laptop to laptop, a tablet to tylko dodatek do niego, poza tym tablety z Win8 są droższe niż urządzenia z androidem czy iPady. Co do ekscytacji użytkowników interfejsu Modern Ui Win8 to jest ona estetycznym subiektywnym doznaniem. Dla mnie wygląd Win8 jest mdły i nudny, kolory mało intensywne, a do tego surowy i spłaszczony interfejs. Estetyka Aero Win7 bardzo mi odpowiada i jest miła dla oka, żywe kafelki z Win8 mogę zastąpić widgetami, które są nie mniej funkcjonalne, a do tego niepowtarzalne.
Jeżeli chodzi o kwestie wydajnościowe, pomijając hybrydowy start w Win8 który rzeczywiście szybko uruchamia system to na podstawie poniższych testów można stwierdzić, że oba systemy oferują identyczną wydajność, a różnice są na poziomie niepewności pomiarowej (1-2%).
Na podstawie mojej przygody informatycznej sądzę, że Windows 7 będzie drugim Windowsem XP i jeszcze długo sobie pożyję.

Kilka linków:
Windows 8.1 vs Windows 8 vs Windows 7
benchmark test
PCLab test
dlaczego downgrade z Win8 na Win7 ;)
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Matt
moderator
moderator

Post autor: Matt »

Windows 7 jest bardziej wydajny niż Windows 8 . To dopiero dobrze widać po odpaleniu w miarę nowej gry z dobrą grafiką .Win 7 wyciąga więcej klatek na sekundę oczywiście przy takiej samej konfiguracji sprzętowej.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Pamal
zaufany użytkownik

Mam 4 GB, Windows 7 i Illustrator działa mi bardzo wolno.
Pamal
zaufany użytkownik

Zupełnie nie rozumiem, dlaczego mój Firefox się wykrzacza! Przecież otworzyłam tylko 43 strony!
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Rzeczywiście. Mi się wykrzacza przy 89 więc masz jeszcze spory zapas. :confusion-scratchheadblue:
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

Po co mieć tyle jednocześnie otwartych stron? Przecież to spowalnia pracę, a z ilu jednocześnie można korzystać? Ja mam otwartą jedną, czasem dwie (gdy ładuję film), w porywach trzy.
Pamal
zaufany użytkownik

Zapomniałam zamknąć :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „informatyka”