skasowany

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

Spróbuj
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

Post autor: Wiktor »

Mandry, cały czas próbuję.

Serdeczności!
Ostatnio zmieniony ndz gru 21, 2008 12:01 pm przez Wiktor, łącznie zmieniany 1 raz.
...zwierzę morskie, które żyje na lądzie i chciałoby fruwać
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Czasami dobrze jest gdy słowa są tylko słowami...
Nie trać wiary w lepsze jutro, nie wolnoe!!!
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

...
Ostatnio zmieniony ndz gru 21, 2008 12:01 pm przez Wiktor, łącznie zmieniany 1 raz.
rudegirl
zaufany użytkownik

Post autor: rudegirl »

ehh..powiało pesymizmem.. nie daj się niepozytywnym myślom..zycie wcale nie jest takie złe :) :) no uśmiechnij się do mnie proszę.. na raz dwa trzy..uwaga.. TERAZ! :)
wolę być niedoskonałą wersją samej siebie,niż najlepszą kopią kogoś innego
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

RudeGirl :)

Rzeczywiście, coś czarne myśli mnie nachodzą ostatnio, a życie na pewno nie jest złe.

Serdeczności!
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

...
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Ale Wiktor dlaczegoż dniem klęski? Ja też mam blizny i powiem ci jedno, są one widoczne i niczym ich nie zakrywam. Ale uśmiecham się do siebie i mówię: One już zbladły, prawie ich nie widać, chyba że ktoś by się uwziął i chciał zobaczyć w nich całą historię mojego życia; ale nie spotkałam jeszczze tak dociekliwych ludzi; i dobrze :)
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

...
Ostatnio zmieniony ndz gru 21, 2008 12:02 pm przez Wiktor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

wiele goryczy już się wypiło wiele się
jeszcze wypije
a żebyś wiedział! ale pomyśl sobie, albo sobie wyobraź jakie odcienie smaku tej goryczy mogą być i która z tych owych smaków może być najgorsza a która najlepsza ...

sam pisałeś ze trzeba walczyc i isc do przodu wiec i takze ty sie nie poddawaj
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

Do czytelników

Ostatni komentarz Mandrynki skłonił mnie do napisania kilku słów wyjaśnienia tyczących się mojego pisania. Zauważyłem, że gdy zamieszczę jakiś tekst smutny w wymowie komentujący starają się mnie pocieszać. Otóż zupełnie niepotrzebna to troska, nie piszę tutaj pamiętnika tylko utwory literackie (o większych lub mniejszych walorach artystycznych – ocenę pozostawiam czytelnikom), staram się żeby były w jakiś sposób interesujące. Mówiąc najprościej mój świat literacki i moje życie prywatne to dwie zupełne różne sprawy. Innymi słowy, mogę mieć bardzo dobry nastrój i pisać przygnębiające wiersze o cierpieniu lub śmierci i na odwrót. Co więcej, często w swoich tekstach udowadniam tezy, w które naprawdę nie wierzę. Dlaczego? Ano właśnie dlatego, że w jakiś sposób wydają mi się interesujące, lub myślę, że mogłyby być interesujące dla czytelnika. Czasami odwołuję się do faktów z mojego życia, ale zawsze jest to tylko środek do realizacji zamysłu utworu, a nie zwykły ekshibicjonizm.

Kończąc: gdy pojawi się jakiś mój wiersz o samobójstwie, bądźcie pewni że autor ma się doskonale, najprawdopodobniej popija piwko, czyta jakąś dobrą książkę i nawet mu do głowy nie przychodzi myśl, żeby się zabić.

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania!
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Super! Ale ja już Wiktor kiedyś Tobie pisałam, że moja analiza wierszy leży i nigdy nie byłam z tego dobra :) Przynajmniej będę trochę o ciebie bardziej spokojna :) Uf ulżyło mi :)
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

Mandry :)
Ostatnio zmieniony ndz gru 21, 2008 12:03 pm przez Wiktor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

...
Ostatnio zmieniony ndz gru 21, 2008 12:03 pm przez Wiktor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

...
Ostatnio zmieniony ndz gru 21, 2008 12:04 pm przez Wiktor, łącznie zmieniany 1 raz.
melimo
zaufany użytkownik

Post autor: melimo »

miło mi że mnie cytujesz :) czy ten wiersz ma coś wspólnego z tą moją złotą ;) myślą? Z góry mówię, że chodziło mi nie o banalizowanie życia tym nieszczęsnym porównaniem tylko zaznaczenie że nie potrzeba do niego żadnej techniki, że życie jest tu i teraz i właśnie to robimy - żyjemy
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

Ja odczytałem tą myś prościej - że nie należy się zastanawiać nad życiem, wnikać w jego zawiłości tylko instynktownie żyć, brać co jest do wzięcia i nie przejmować się zbytnio i stąd ten cytat w wierszu.
melimo
zaufany użytkownik

Post autor: melimo »

w takim razie lepiej wiesz o co mi chodzi, niż ja sam ;) faktycznie,po Twojemu to nawet lepiej brzmi
Pozdro
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

...
Ostatnio zmieniony ndz gru 21, 2008 12:04 pm przez Wiktor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Cześć Wiktor, czy jesteś z Warszawy ? Czy znasz może Ośrodek Oparcia Społecznego ´Podaj Rękę´ przy ul.Grochowskiej. Jeśli nie można pewno znaleźć telefon w Internecie. Ja mam stare numery : 8109287, 8706722. W tym ośrodku kiedyś pracowała mgr. Ewa Angowska - młoda, fajna dziewczyna zainteresowana trochę psychoterpią głębi. Może ona pomogłaby, lub dała Ci wskazówki jak wydać książkę z tymi tekstami. Wiem, że kiedyś wydała zbiorek poezji.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wiktor”