Jak obrzydzić sobie SŁODYCZE ?
Moderator: moderatorzy
- Peter
- zaufany użytkownik
Re: Jak obrzydzić sobie SŁODYCZE ?
Picie zielonej herbaty powoduje, że nie chce się jeść słodyczy, bynajmniej na mnie tak zadziałało... Chyba zielona wyrównuje poziom insuliny i to stąd taka reakcja... polecam zieloną i odstawienie kawy bo wzmaga lęki przy schiz...
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
dobreMickey pisze:Czekolada wygląda jak kupa. Mam nadzieję że pomogłem.Jak obrzydzić sobie SŁODYCZE ?
Słodycze, chipsy, i wszelkie słodzone oranżady są szkodliwe, po nich się tyje, dobrze je w ogóle wykreślić z jadłospisu. Cukier wyrzucić do śmieci.
Ale czekolada to bogini słodyczy, jak przerzucisz się na gorzką to twój organizm dostanie magnez i inne minerały. Czekolad gorzkich jest wiele rodzai, więc jest w czy wybierać. Tylko nie przeginać.
Ale czekolada to bogini słodyczy, jak przerzucisz się na gorzką to twój organizm dostanie magnez i inne minerały. Czekolad gorzkich jest wiele rodzai, więc jest w czy wybierać. Tylko nie przeginać.
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
-
- bywalec
jeśli myślisz że chcesz schudnąć a mimo to nie odmawiasz sobie tych "śmieci" to znaczy że podświadomie stawiasz przyjemność pochłaniania ponad własne zdrowie, albo po prostu nie masz silnej Woli
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
- bobek
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 401
jak ide do sklepu przechodzę obojętnie koło słodyczy porostu i nie pakuje ich do koszyka.
żyj i daj żyć innym
A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.
A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.
- Ninaa
- zarejestrowany użytkownik
- Gadu-Gadu: 7654818
Ja zaczęłam czytać składy i gotować zdrowo. Dzięki temu od pewnego czasu w ogóle nie kupuję gotowych słodyczy.
Znaczenie snów - pomogło
nie wiem czy to komuś pomoże z Was , ale zastanowić sie trzeba skąd sie biora te słodycze,jak waściwie powstały to być może może pomóc
Np. Biały cukier - czy zjedlibyście sam biały cukier ? Sam bez niczego 6.5 kostki ?
Tyle cukru jest w 1 batoniku mars.A jak byście zjedli tyle cukru samemu to pomyslcie z czego jest produkowany taki cukier z buraka cukrowego ,czy zjedlibyście samego buraka cukrowego bez niczego ? spróbujcie chociaz w sumie nie wiem gdzie to kupic bo zwykły burak nie jest chyba przeznaczony do produkcji białego cukru,ale sprobowac mozna znalezc takiego buraka i go sprobowac samego zjesc,czy dalibyscie rade ?
A jak dalibyście to nauka daje jasna wiedze ,że przetworzone produkty np cukier nie ma witamin itp i osłabiasz sobie swoja siłe,tak można życ iles tam lat jedzac cukier,mozna shcudnac nawet jedzac dukier itp ale predzej czy pozniej ten cukier w jakis sposob skroci Wam zycie itp.i np jak chcecie miec dzieci to te dzieci potem bo ajecie im swoje geny beda miec slabsze organizmy w jakis tam sposob,
albo np w takim batoniku marsie jest mleko,juz nie mowie ,że to jest przetworzone mleko ale pomyslcie czy wy jakbyscie mieli krowe czy dalibyscie rade udzwignac np to ze ta krowa jest co roku zapladniania i potem jej cielak jest od niej zabierany i ona doslownie placze po nim i sie zastanowcie czy tak realnie byscie to zrobili,jakby nie bylo sklepu to czybyscie woleli np zjesc owoce,warzywa,orzechy itp czy nie wolelibyscie zeby ten cielak zostal przy mamie i zeby pil to mleko ktore mu sie ze tak powiem nalezy,zawsze mozna by wtedy czasami zabrac od krowy mleko ale wtedy sa to malutkie ilosci bo krowa potrzebuje mleka zeby wykarmic cielaczka,Tak samo np pszczoly - jak sie im zabierze miod to raz jest to troche chamskie bo one pracuja a potem czlowiek zabiera im miod,albo patrzac inaczej zabiera miod -daje np ten cukier i one zdychaja bo cukier to nie jest pokarm dla nich.
Zawsze mozna sobie zastapic cukier naturalnymi slodyczami np witarianskimi ale jesli np robimy sobie takie rzeczy i zabardzo je jemy to tez niedobrze z roznych wzgledow,ale np.moze sie okazac wtedy ze nie chcemy cukru tylko zajadamy emocje i moze sie okazac ze terapia np. nam moze pomoc z tymi emocjami ktore zajadamy jedzac te slodycze.
Np. Biały cukier - czy zjedlibyście sam biały cukier ? Sam bez niczego 6.5 kostki ?
Tyle cukru jest w 1 batoniku mars.A jak byście zjedli tyle cukru samemu to pomyslcie z czego jest produkowany taki cukier z buraka cukrowego ,czy zjedlibyście samego buraka cukrowego bez niczego ? spróbujcie chociaz w sumie nie wiem gdzie to kupic bo zwykły burak nie jest chyba przeznaczony do produkcji białego cukru,ale sprobowac mozna znalezc takiego buraka i go sprobowac samego zjesc,czy dalibyscie rade ?
A jak dalibyście to nauka daje jasna wiedze ,że przetworzone produkty np cukier nie ma witamin itp i osłabiasz sobie swoja siłe,tak można życ iles tam lat jedzac cukier,mozna shcudnac nawet jedzac dukier itp ale predzej czy pozniej ten cukier w jakis sposob skroci Wam zycie itp.i np jak chcecie miec dzieci to te dzieci potem bo ajecie im swoje geny beda miec slabsze organizmy w jakis tam sposob,
albo np w takim batoniku marsie jest mleko,juz nie mowie ,że to jest przetworzone mleko ale pomyslcie czy wy jakbyscie mieli krowe czy dalibyscie rade udzwignac np to ze ta krowa jest co roku zapladniania i potem jej cielak jest od niej zabierany i ona doslownie placze po nim i sie zastanowcie czy tak realnie byscie to zrobili,jakby nie bylo sklepu to czybyscie woleli np zjesc owoce,warzywa,orzechy itp czy nie wolelibyscie zeby ten cielak zostal przy mamie i zeby pil to mleko ktore mu sie ze tak powiem nalezy,zawsze mozna by wtedy czasami zabrac od krowy mleko ale wtedy sa to malutkie ilosci bo krowa potrzebuje mleka zeby wykarmic cielaczka,Tak samo np pszczoly - jak sie im zabierze miod to raz jest to troche chamskie bo one pracuja a potem czlowiek zabiera im miod,albo patrzac inaczej zabiera miod -daje np ten cukier i one zdychaja bo cukier to nie jest pokarm dla nich.
Zawsze mozna sobie zastapic cukier naturalnymi slodyczami np witarianskimi ale jesli np robimy sobie takie rzeczy i zabardzo je jemy to tez niedobrze z roznych wzgledow,ale np.moze sie okazac wtedy ze nie chcemy cukru tylko zajadamy emocje i moze sie okazac ze terapia np. nam moze pomoc z tymi emocjami ktore zajadamy jedzac te slodycze.
Ciekawe jest to co piszesz, nigdy tak o tym nie myślałem chyba większość ludzi nad tym się nie zastanawia. Tylko konsumują ile się da i ile wlezie.
- Catastrophique
- bywalec
@topic
Obrzydzenie sobie slodyczy ciezkie jest, jak sie jest na diecie. Ja od czasu do czasu musze pochłonąć jakis batonik. Trzeba z tym skonczyc.
Obrzydzenie sobie slodyczy ciezkie jest, jak sie jest na diecie. Ja od czasu do czasu musze pochłonąć jakis batonik. Trzeba z tym skonczyc.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
Próbowałem to zrobić tak, że zjadłem naraz 8 pączków. Źle się poczułem i myślałem, że już nigdy nie tknę pączka, ale po 3 godzinach zjadłem kolejne 4. Powiem wam, że to nie działa, pączki są przepyszne, a szczególnie te oponki serowe najlepsze nigdy mi się nie znudzą i nie da się nimi przejeść!
- Catastrophique
- bywalec
Ja w szpitalu jadlem sporo pączków i drożdżówek. Bywalo 8 za jednym razem.
A teraz walcze z nadwagą.
A teraz walcze z nadwagą.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
ja myślę, że wystarczy nie jeść dużo słodkości.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Walka z wiatrakami, z pewnymi rzeczami trzeba po prostu się pogodzić. Wolę zjeść coś dobrego niż pić alkohol, a jakieś przyjemności trzeba w życiu mieć nie da się wszystkiego sobie odmawiać. Alkohol swoją drogą bardzo lubię, ale od kiedy zachorowałem nie pozwalam sobie wcale.
- amigo
- zaufany użytkownik
Zajadać codziennie przez 2 tygodnie - 2 tabliczki czekolady. Najlepiej białej.
- FreshEscape
- bywalec
Stevia zamiast cukru.