Olzapine i trilafon a alkohol
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Olzapine i trilafon a alkohol
Witam
W innym dziale opisywałam chorobę mojego chłopaka.. Jest już 2 miesiące po szpitalu bierze dawkę 20mg olzapine na noc i 8mg trilafonu rano i wieczorem. Zastanawiam się co z alkoholem a mianowicie zawsze pilnowałam aby nie spożywał alkoholu ale ostatnio zdarzyło mu się jednego Redds'a nie wiem czy przesadzam ale czy przy braniu tych leków alkohol jest całkowicie wykluczony?
W innym dziale opisywałam chorobę mojego chłopaka.. Jest już 2 miesiące po szpitalu bierze dawkę 20mg olzapine na noc i 8mg trilafonu rano i wieczorem. Zastanawiam się co z alkoholem a mianowicie zawsze pilnowałam aby nie spożywał alkoholu ale ostatnio zdarzyło mu się jednego Redds'a nie wiem czy przesadzam ale czy przy braniu tych leków alkohol jest całkowicie wykluczony?
Re: Olzapine i trilafon a alkohol
Na pewno w trakcie przyjmowania olanzapiny nie powinno się spożywać alkoholu. Taka uwaga jest też w ulotce leku.
W trakcie leczenia nie powinno się pić - zarówno w przypadku trilafonu jak i olanzapiny.
w mym przypadku motywacja do leczenia wzrasta z chwilą przestrzegania abstynencji. Kiedy dość ochoczo sobie popijałem (stwierdzone podejrzenie alkoholizmu) zażywałem leki bez wiary w poprawę stanu zdrowia.
Myślę, że choćby dla podtrzymania wiary, że może być lepiej warto nie pić.
w mym przypadku motywacja do leczenia wzrasta z chwilą przestrzegania abstynencji. Kiedy dość ochoczo sobie popijałem (stwierdzone podejrzenie alkoholizmu) zażywałem leki bez wiary w poprawę stanu zdrowia.
Myślę, że choćby dla podtrzymania wiary, że może być lepiej warto nie pić.
Oj tam... bez przesady, czasem można się napić np. 1 piwa czy też 2 ale w tym dniu nie brać leków.
Zbliża się jesień a to dla mnie ciężka pora roku, nie lubię jesieni i zawsze o tej porze roku gorzej się czuję, na wiosnę też mam podobnie ... kurde
Wy też tak macie ?
Zbliża się jesień a to dla mnie ciężka pora roku, nie lubię jesieni i zawsze o tej porze roku gorzej się czuję, na wiosnę też mam podobnie ... kurde

Wy też tak macie ?
Są piwa tzw. bezalkoholowe (około 0,5-1%), takie raczej nie powinny szkodzić. Oczywiście należy zachować umiar.