Takiego prezydenta nie chcę mieć
Moderator: moderatorzy
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Takiego prezydenta nie chcę mieć
Nie interesuje mnie czy się czy było to świadome czy nie.Po prostu się wstydzę.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
the formless."
- małomówiąca
- zaufany użytkownik
Re: Takiego prezydenta nie chcę mieć
Nie zdziwiłabym się, gdyby to był jakiś fotomontaż albo ujęcie wykonane przy innej okazji...
Mnie to wcale nie dziwi - wyglada to wszystko jakby robili czystke polityczną - Kaczyński, Lepper...
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
- Akatosh
- zaufany użytkownik
To nie fotomontaż, ani ujęcie wykonane przy innej okazji. Jest to ralacja z przywiezienia ciał ośmiu ofiar katastrofy smoleńskiej transmitowana przez TVP Info. Ktoś to ładnie wychwycił, nagrał i umieścił w internecie.
A zachowanie Komorowskiego faktycznie kuriozalne. Być może powód dowcipkowania ówczesnego Marszałka Sejmu był całkiem prozaiczny i nie dotyczył katastrofy smoleńskiej. Tak czy inaczej, mówiąc delikatnie, nie wypada w takiej chwili, zwłaszcza komuś kto ubiega się o posadę Prezydenta RP.
Mi też jest wstyd.
A zachowanie Komorowskiego faktycznie kuriozalne. Być może powód dowcipkowania ówczesnego Marszałka Sejmu był całkiem prozaiczny i nie dotyczył katastrofy smoleńskiej. Tak czy inaczej, mówiąc delikatnie, nie wypada w takiej chwili, zwłaszcza komuś kto ubiega się o posadę Prezydenta RP.
Mi też jest wstyd.
"Reporterzy telewizji TRWAM".... no i wszystko jasne! 
Ludzie, dajecie sie tylko podpuszczac. Po prostu o czyms gadali.
A co mieli robic? Plakac i okladac sie biczami? To nie byl jeszcze czas ceremonii.
Ps. A mi bardziej wstyd, ze wlasny brat bylego prezydenta wykorzystuje jego smierc do obecnej kampanii politycznej.

A co mieli robic? Plakac i okladac sie biczami? To nie byl jeszcze czas ceremonii.
Ps. A mi bardziej wstyd, ze wlasny brat bylego prezydenta wykorzystuje jego smierc do obecnej kampanii politycznej.
- Akatosh
- zaufany użytkownik
Nie rozumiem. Co jest niby jasne? Że to fotomontaż?Aniaa1 pisze:"Reporterzy telewizji TRWAM".... no i wszystko jasne!.
Mieli się zachować adekwatnie, stosownie do sytuacji. Oczekiwanie na trumny z ciałami ofiar to nie czas na dowcipkowanie.Aniaa1 pisze:Ludzie, dajecie sie tylko podpuszczac. Po prostu o czyms gadali.
Chodzi ci o materiał filmowy "Oni czekają na prawdę", który jest odpowiedzią na raport Millera? No to pudło, bo upublicznienie tego filmiku było zależne od publikacji raportu Millera. To, że ten film został upubliczniony właśnie teraz (kiedy zaczyna się kampania wyborcza) wynika z tego, że Miller z Rudym odkładali na później (tj na środek wakacji, kiedy większa część opinii publicznej sobie wypoczywa) publikację tegoż raportu.Aniaa1 pisze:Ps. A mi bardziej wstyd, ze wlasny brat bylego prezydenta wykorzystuje jego smierc do obecnej kampanii politycznej.
To ciekawe, że nie bulwersowało Ciebie, jak co poniektórzy prominentni politycy obecnie rządzącej formacji politycznej okładali nieżyjącego już Lecha Kaczyńskiego, jakoby ten z Błasikiem wywierał naciski na pilotów, co jak wykazał wyżej wymieniony raport okazało się podła i nikczemną insynuacją. Zdaje się, że logika leminga podpowiadała ci, że wówczas nie było to wykorzystywanie tragedii w celu okładania i zdyskredytowania największego ugrupowania opozycyjnego, a jedynie zadawanie pytań o jedną z przyczyn katastrofy smoleńskiej.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Bardzo proszę - rozmawiajmy bez ataków personalnych i obrażania współrozmówców!Kotlet pisze:Zdaje się, że logika leminga podpowiadała ci (...)
Pozdrawiam.m.
- Akatosh
- zaufany użytkownik
Dobrze
zatem logika wyborcy PO - no chyba nazwanie kogoś wyborcą PO nie jest obrazą? 

- małomówiąca
- zaufany użytkownik
Nie mogę pojąć, dlaczego ktoś, kto nie zgadza się z Twoją opinią musi być od razu wyborcą PO.
I nie, nie jest mi wstyd.
I nie, nie jest mi wstyd.
- Akatosh
- zaufany użytkownik
Nie twierdzę jednoznacznie, że koleżanka powyżej to wyborczyni PO (chociaż możliwe, że trafiłem w jej gusta polityczne ale równie możliwe, że się mylę - nie wiem). Chodzi mi o samą logikę. Jest to załgana, zakłamana logika przeciętnego wyborcy rudego socjalisty wedle której wszystkie (tak, wszyściusieńskie) działania podjęte z inicjatywy faszystowskiego PiS (zwłaszcza te w związku z katastrofą smoleńska) wynikają z wyrachowania i kalkulacji politycznej, zaś żadne czyny, słowa polityków czy działaczy PO, które pózniej (te słowa) okazują się podłym oszczerstwem i nieprawdą, nie są rozpatrywane w tych kategoriach. Ba, są nawet czymś stosownym, bowiem stosowne jest sugerowanie że, jeden z drugim schlali się na pokładzie tu-154 i nie dość, że się schlali to jeszcze pijani naciskali, żeby piloci lądowali, mimo tego, że nie ma najmniejszych dowodów czy nawet przesłanek, które tą tezę miałyby potwierdzić. Zdaniem wyborcy PO nie jest to wówczas wyrachowanie i zimna kalkulacja. Ja właśnie mówię o tej logice. Logice, która ze zdrowym rozsądkiem ma tyle wspólnego, co znaczna część lewactwa z tolerancją. Czyli niewiele.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Posługujesz się mową nienawiści, a to mi niebezpiecznie przypomina sposoby argumentacji rodem z Radia Maryja...
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- małomówiąca
- zaufany użytkownik
Ja w ogóle nie lubię takiego sposobu wypowiadania się. Tak jakby Polska była podzielona na PIS i PO.
A poza tym daleka jestem od oceniania zachowania tych dwóch panów. Może dlatego, że samej zdarzyło mi się np. śmiać na pogrzebie. I to wcale nie dlatego, że mnie coś bawiło, wręcz przeciwnie.
A poza tym daleka jestem od oceniania zachowania tych dwóch panów. Może dlatego, że samej zdarzyło mi się np. śmiać na pogrzebie. I to wcale nie dlatego, że mnie coś bawiło, wręcz przeciwnie.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Ze wstydem przyznam, że (chyba na skutek szoku, albo jakiegoś urazu) też na pogrzebie bliskiej mi osoby czułam się, jakby rozpierała mnie energia, wręcz radośnie. Do dziś się zastanawiam, co to było (nerwy mi puściły?)...
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- małomówiąca
- zaufany użytkownik
Podejrzewam, że to nerwy i te wszystkie uczucia, które towarzyszą śmierci kogoś znajomego, bliskiego, tyle że wyrażone w inny sposób. Ja to tak u siebie odczułam przynajmniej. I było to kompletnie nie do pohamowania.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
A może Tusk po prostu powiedział coś tak zabawnego, że Komorowski nie mógł się powstrzymać. Wszyscy znamy to uczucie, gdy nie można się roześmiać, a się bardzo chce, na lekcji czy w kościele, po prostu nie można się powstrzymać i wychodzi jeszcze gorzej znaczy śmieszniej...
A tak swoją drogą, widać że ten uśmiech, to nie jest jakieś "nabijanie się", tylko taki życzliwy, "komunikacyjny" uśmiech. Może rzeczywiście zbyt szeroki, jak na taki moment, ale czego Wy chcieliście, żeby wraz z katastrofą ziemia stanęła w miejscu? Może Tuskol mówi akurat Komorowskiemu, że powstał odcinek autostrady czy coś...
Materiał zmontowany żenująco: akurat w tym momencie ląduje samolot /ciach/Komorowski się śmieje /ciach/ przypomnimy Państwu jeszcze kto zginął /ciach/
Propagandowa łopatologia. Poziom TV Trwam, po prostu.
A tak swoją drogą, widać że ten uśmiech, to nie jest jakieś "nabijanie się", tylko taki życzliwy, "komunikacyjny" uśmiech. Może rzeczywiście zbyt szeroki, jak na taki moment, ale czego Wy chcieliście, żeby wraz z katastrofą ziemia stanęła w miejscu? Może Tuskol mówi akurat Komorowskiemu, że powstał odcinek autostrady czy coś...

Materiał zmontowany żenująco: akurat w tym momencie ląduje samolot /ciach/Komorowski się śmieje /ciach/ przypomnimy Państwu jeszcze kto zginął /ciach/
Propagandowa łopatologia. Poziom TV Trwam, po prostu.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- małomówiąca
- zaufany użytkownik
Oo, właśnie coś takiego, przeglosowany, chciałam napisać, ale nie wiedziałam, jak to dobrze ugryźć. Ty to ugryzłeś od dobrej strony. Podpisuję się pod tym.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Aniaa1 pisze:"Reporterzy telewizji TRWAM".... no i wszystko jasne!
A mi jest wstyd zarówno za Komorowskiego jak i Kaczyńskiego więc nie próbuj Ania sugerować,że jeśli ktoś krytykuje Komorowskiego jest za Pisem.A co ma do tego TV Trwam?Jaki fotomontaż?Widać czarno na białym.To samo ujęcie zrobiła też inna telewizja.Ja tylko stwierdzam fakt.Czekali na trumny,wszyscy czekali w skupieniu.Jedyną osobą,która się śmiala był Komorowski.Inni jakoś potrafili się zachować.Pan Borusewicz stoi koło niego a jest poważny.Już nie pierwszy raz widzę jak prezydent Komorowski nie potrafi się zachować w sytuacji.To nie chodzi o samobiczowanie ale o zachowanie adekwatne do sytuacji.Nawet jego rozmówca Tusk się nie śmieje,Komorowski chyba mu się przymila.Tak samo jak Komorowski podczas powodzi mówił,że ma przyjemność wizytować tereny powodziowe, że woda ma to do siebie,że zbiera się i odpływa.On często nie myśli co mówi i co robi.Szczerze mówiąc,nie spodziewałem się,że ktoś będzie zwracał uwagę na to,że to jest z TV Trwam.Teraz nawet wydaje mi się,że dobrze zrobiłem bo dla niektórych jest ważniejsze nie to co jest pokazywane ale kto to pokazuje.Może i cały materiał był zmanipulowany z tym lądowaniem,pewnie to nie było w tym momencie.Ja się w ogóle nad tym nie zastanawiałem.Ani nad durnym komentarzem kolesia z TRWAM.Po prostu wrzuciłem wideo na którym Komorowski uśmiecha się w niestosownej sytuacji,nic więcej.To samo zarejestrowałoby BBC gdyby kręciło czy TV UŁANBATOR.To samo zarejestrowała telewizja publiczna.
tu jest to samo z TVP info
the formless."
the formless."
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
W Polsce doszło do takiej sytuacje w której jeśli krytykujesz PO musisz być za PiS i na odwót.Paranoja.Ja nie jestem za żadną z tych partii.Jeden wielki beton.
the formless."
the formless."
- Akatosh
- zaufany użytkownik
Dobra, wiem. Treść mojego powyższego postu z tolerancją ma pewnie gówno wspólnego, tym bardziej że wymagam jej od ludzi o poglądach lewicowych. Nie powinienem był dyskredytować rozmówcy stosując określenia takie jak "logika leminga". Jestem dzisiaj bardzo rozdrażniony, co jest spowodowane moimi problemami w związku z rychłym pogorszeniem się stanu psychicznego. Co oczywiście, mam tego świadomość, nie usprawiedliwia i nie uzasadnia moich epitetów w stosunku do wyborców PO. Zatem biję się w pierś i przepraszam moi, Pannę M, Anięę1 i inne piękne dziewczyny i chłopaków, którzy mogli się poczuć dotknięci moją wypowiedzią. Sam wielokrotnie oburzałem się, że ludzi w Polsce dzieli się na zwolenników PiS i PO, a jednak to robię. Zgadzam się również z Irish, że dwa największe ugrupowania polityczne w Polsce to jeden wielki beton - sam nie popieram żadnej z tych formacji głównie z uwagi na dezaprobatę tychże partii dla liberalnej koncepcji naprawy gospodarki w Polsce.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- małomówiąca
- zaufany użytkownik
Ja również Ciebie pozdrawiam