Zolafren
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Zolafren
Witam
Mam na imię Tomasz.pochodze z Łodzi.Pisałem tu jakiś czas temu jako niezarejestrowany.Mam pytanie w sprawie zolafrenu.,
Czy wy też mieliście takie odczucia po zolafrenie ,taki natłok myślowy?Tak jakby do głowy ładowały się nowe pomysły.Na krótszą mete jest to może dobre ale u mnie jest to bardzo silne.I męczące.
pozdrawiam
tomasz
Mam na imię Tomasz.pochodze z Łodzi.Pisałem tu jakiś czas temu jako niezarejestrowany.Mam pytanie w sprawie zolafrenu.,
Czy wy też mieliście takie odczucia po zolafrenie ,taki natłok myślowy?Tak jakby do głowy ładowały się nowe pomysły.Na krótszą mete jest to może dobre ale u mnie jest to bardzo silne.I męczące.
pozdrawiam
tomasz
Witaj Tomku. Być może się myle, ale wydaje mi się, że to nie jest skutek brania zolafrenu, ale po prostu ten lek jest na tą chwilę za słaby dla ciebie. Na oddziale dziennym słyszałem, że olanzapina jest słabym lekiem i daje się go głównie aby podtrzymać dobry stan a nie leczyć stan ostry. Była zresztą u nas na dziennym dziwczyna, która miała sytuację podobną do ciebie. Zolafren niedostatecznie na nią działał.Generalnie powinineś pomyśleć nad zmianą leku. Pozdrawiam
Zimbabwe, Dakota, Jerusalem
witam ! zgadzam się z tobą Tomku ja biore olanzapine już około 5 lat mam tez takie odczucie natłoku różnych myśli pozytywnych jak i negatywnych troche to jest nieraz męczące no ale musimy się z tym liczyć że nigdy nie będzie idealnie. Ale ogulnie to sobie chwale ten lek bo idzie z nim jakoś żyć. A biore dawke 10 mg na dobe a wy forumowicze jakie bierzecie dawki olanzapiny?
Olzapin
Witajcie, biore Olzapin 10 mg (to to samo co Zolafren) jakies 2 miesiące. Od tego czasu coraz bardziej nic mi sie nie chce, odczuwam niepokój, czasem nachodzą mnie natretne mysli (wspomnienia...ze cos kiedys zrobilem zle i to mnie meczy). Z lekarzem myslimy o zwiekszeniu dawki do 20 mg tylko ja sie obawiam ze na wiekszej dawce bedzie jeszcze gorzej. Jak było u Was ze zwiekszeniem dawki, napiszcie czy to pomogło czy pogorszyło? Serdecznie pozdrawiam.
Natlok mysli to nie objaw brania leku a objaw chorobowy jest albo dobrana za mala dawka leku albo ten jest poprostu nieskuteczny radzil bym sie skontaktowac z lekarzem i podyskutowac na ten temat prawdopodobnie on podzieli moja opinie jesli jakis lek nie dziala trzeba poprostu metoda prob i bledow dobrac kolejny da sie uzyskac naprawde dobry efekt leczenia ja przez jakies pol roku czulem sie wysmienicie teraz przyszly problemy sercowe i jakos gorzej sobie radze podrozmawiam z lekarzem na temat zmiany leku tzn dawki pozdrawiam Dylan
Na mnie Zolafren działał idealnie - wyleczyłam się z bardzo ciężkiego stanu w dwa tygodnie dawką 20mg/doba, od 2 lat i 7 miesięcy jestem w remisji. Tylko niedawno lekarz zmienił mi Zolafren na Zalastę, wiem, że to to samo, ale czuję się trochę gorzej. A biorę dawkę 10mg.
Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić
i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić
i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.