Kazanie Księdza Natanka

Moderator: moderatorzy

piotr 84
bywalec

Re: Kazanie Księdza Natanka

Post autor: piotr 84 »

tam w tej wiadomości była prośba żebyś wszedł do tego linka od instytutu pracy i socjalu i sprawdził ile jest minimu dla jednej osoby bo ja jak tam wchodzę to muszę mieć jakiś program do czytania znaczy otwierania i przeglądania znowu niemogę pisać PW

pzdr.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Moi miałem na myśli ludzi oglądających w internecie jego kazania na yt.To miałem na myśli pisząc kabaret.Nie wiem ile osób przyjeżdża do samego Natanka.Może nawet jeśli jest to 100,200 to jest to garstka w porównaniu z ludźmi,którzy się z niego śmieją.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Piotr,możesz tego linka przecież tutaj wkleić.

the formless."

piotr 84
bywalec

ale jak już wejde do linka to potem w tej stronie jest inny link i tam dopiero wejść nie moge Moi się na tym zna ale niechce napisać

pzdr.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Piotr ściągnij sobie program Adobe Reader albo inny do pdf.Znalazłem jedynie plik w którym wymieniona jest wartość minumum socjalnego w poszczególnych województwach w gospodarstwach czteroosobowych w latach 2009-2010.Tego roku nie ma.
Ostatnio zmieniony pn lip 25, 2011 7:24 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.

the formless."

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Piotr, ja się nie znam na sprawach technicznych, więc nie mogę Ci pomóc.

Pozdrawiam.m.
piotr 84
bywalec

ale wiesz ile jest ustalone minimum socjalnego
piotr 84
bywalec

pytam bo mam flagę agrafkę nauczyłem się roty Bogurodzicy i nawet masońskiego hymnu polskiego i chce iść pod ratusz
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

piotr 84 pisze:ale wiesz ile jest ustalone minimum socjalnego
Nie mam pojęcia, musiałbyś sprawdzić na stronach ZUS-u.

Pozdrawiam.m.
piotr 84
bywalec

chodzi o to Moi że renty socjalnej jest 540 zasiłku 153 tyle że jeszcze jest dodatek mieszkaniowy i nie wiem czy się nie ośmieszę bo może mam minimum
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Piotrze, ja się na tym nie znam - nie biorę renty. Musiałbyś się zapytać w ZUS-ie.

Pozdrawiam.m.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

"Jeśli twoje dziecko siedzi bez przerwy w kościele i zamiast bawić się z innymi dziećmi, nadmiernie interesuje się religią i rozważa kwestie religijne - wiedz, że coś się dzieje. Jeżeli za dużo się modli, izoluje się i traci kontakt z rzeczywistością - wiedz, że coś się dzieje"- Aga. :twisted:
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Post autor: boris »

I to niby ksiądz Natanek powiedział? Rzeczywiście naprawdę zabawny gość, czuję, że Zbyszek mógłby go polubić :)
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

boris pisze:I to niby ksiądz Natanek powiedział? Rzeczywiście naprawdę zabawny gość, czuję, że Zbyszek mógłby go polubić :)
Nie,no ja powiedziałam. :lol:
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Aha :) Ale co się dzieje z takim dzieckiem? W kościele za zimno i boisz się, że się przeziębi? A może boisz się, że w kościele będzie ksiądz Natanek?
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Boris, przecież to żart ( całkiem udany). Na żartach się nie znasz? ;)

Pozdrawiam.m.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

boris pisze:Aha :) Ale co się dzieje z takim dzieckiem? W kościele za zimno i boisz się, że się przeziębi? A może boisz się, że w kościele będzie ksiądz Natanek?
W kościele mógłby być ktoś pokroju księdza Natanka i nieźle namieszać w głowie komuś, kogo osobowość się dopiero kształtuje. Zanim zachorowałam od dzieciństwa byłam nadmiernie religijna i za dużo siedziałam w kościele. Uważam, że na dobre mi to nie wyszło.
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

moi pisze:Boris, przecież to żart ( całkiem udany). Na żartach się nie znasz? ;)
To zależy od poczucia humoru, obawiam się, że gdybyś dowiedziała się co mnie bawi, ogarnęłoby Cię przerażenie :) Ten żart rozpoznałem, ale nie oceniam go aż tak wysoko jak Ty. Jak dla mnie religia uczy jak żyć, i jeżeli Zagubiona uważa, że źle wyszła na zbyt mocnym zainteresowaniu religią, to tylko dlatego, że nie trafiła na odpowiednich nauczycieli. Może uczył ja jakiś Natanek, którego nie rozpoznała jako Natanka? :)
Wiele bym dał, żeby spędzić dzieciństwo w kościele w którym wygłasza kazania Mistrz Eckhart :)
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Myślę, że porównanie Mistrza Eckhart do ks. Natanka to nieporozumienie. Chyba, że to żart. Natomiast zgadam się z Zagubioną: przewodnictwo takich ludzi, jak ks. Natanek może być szkodliwe, ze wzgledu ich fanatyzm i nawoływanie do społecznych waśni.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

moi pisze:Myślę, że porównanie Mistrza Eckhart do ks. Natanka to nieporozumienie. Chyba, ze to żart. Natomiast zgadam się z Zagubioną: przewodnictwo takich ludzi, jak ks. Natanek może być szkodliwe, ze wzgledu ich fanatyzm i nawoływanie do społecznych waśni.
Co do drugiej części się zgadzam, być wychowywanym przez Natanka jest równie niebezpieczne co być wychowywanym przez niewierzących w efektywność moralną uczynków - to może być zgubne dla młodego człowieka.
Co do pierwszej części Twojej wypowiedzi, nikt tu nie porównywał Mistrza Eckharta do księdza Natanka. To była tylko moja odpowiedź na sugerowanie Zagubionej, że dziecko w ogóle nie powinno okazywać nadmiernego zainteresowania religią. Jest to sprzeczne z moim doświadczeniem, pytanie o zasadność popełnienie samobójstwa zacząłem sobie stawiać mając pięć lat i jakiś drogowskaz byłby mi w tamtym czasie dość przydatny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”