Ministerstwo Prawdy
Moderator: moderatorzy
Ministerstwo Prawdy
.,
Ostatnio zmieniony ndz cze 10, 2012 5:55 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Ministerstwo Prawdy
Szykuje nam się ostra cenzura: http://prawo.vagla.pl/node/9485 . Najśmieszniejszy w tym jest fakt że, wprowadzając w życie zakaz propagowania ustroju faszystowskiego, rząd musiałby sam siebie wsadzić do więzienia 

- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Żenujące. Tak jest. PO przemawia językiem straszliwej antykaczystowskiej propagandy, a Kaczyński jest super, jest jedynym, uczciwym politykiem!
Gratuluję trzeźwej oceny sytuacji.
Wy naprawdę wszyscy tacy zgodni w tych zgoła dziwnych poglądach
Halo! Gdzie ja jestem?
At. 13. Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.
Nowelizacja w Kodeksie polega na tym, że zakaz funkcjonowania organizacji rozszerzono na "publiczne głoszenie poglądów" i zdaje się, że dodano te wszystkie nowe "grupy", mniejszości, odrębności, inności.
Pisząc "rząd" masz oczywiście na myśli straszny faszystowski rząd Tuska, jak rozumiem?

To już było dawno. Zakaz propagowania treści totalitarnych, faszystowskich, nazistowskich itd. jest przewidziany w akcie nadrzędnym w stosunku do KK czyli w Konstytucji z 1997 roku.eN_ pisze:Najśmieszniejszy w tym jest fakt że, wprowadzając w życie zakaz propagowania ustroju faszystowskiego, rząd musiałby sam siebie wsadzić do więzienia
At. 13. Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.
Nowelizacja w Kodeksie polega na tym, że zakaz funkcjonowania organizacji rozszerzono na "publiczne głoszenie poglądów" i zdaje się, że dodano te wszystkie nowe "grupy", mniejszości, odrębności, inności.
Pisząc "rząd" masz oczywiście na myśli straszny faszystowski rząd Tuska, jak rozumiem?

Ostatnio zmieniony wt lip 19, 2011 7:11 pm przez miś wesołek, łącznie zmieniany 2 razy.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Artykuły wcześniej brzmiały:
Art. 119. § 1. Kto stosuje przemoc lub groźbę bezprawną wobec grupy osób lub poszczególnej osoby z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, politycznej, wyznaniowej lub z powodu jej bezwyznaniowości,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto publicznie nawołuje do popełnienia przestępstwa określonego w § 1.
- a więc próbuje się dodać: "jak również ze względu na płeć, tożsamość płciową, wiek, niepełnosprawność bądź orientację seksualną,"
Art. 256. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
- a więc próbuje się dodać: "płeć, tożsamość płciową, wiek, niepełnosprawność bądź orientację seksualną,"
Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
- a więc próbuje się dodać: "jak również ze względu na płeć, tożsamość płciową, wiek, niepełnosprawność bądź orientację seksualną"
A więc doprawdy, żyjemy w reżimie niemal totalitarnym i stało się to z dnia na dzień! :twisted:
Art. 119. § 1. Kto stosuje przemoc lub groźbę bezprawną wobec grupy osób lub poszczególnej osoby z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, politycznej, wyznaniowej lub z powodu jej bezwyznaniowości,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto publicznie nawołuje do popełnienia przestępstwa określonego w § 1.
- a więc próbuje się dodać: "jak również ze względu na płeć, tożsamość płciową, wiek, niepełnosprawność bądź orientację seksualną,"
Art. 256. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
- a więc próbuje się dodać: "płeć, tożsamość płciową, wiek, niepełnosprawność bądź orientację seksualną,"
Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
- a więc próbuje się dodać: "jak również ze względu na płeć, tożsamość płciową, wiek, niepełnosprawność bądź orientację seksualną"
A więc doprawdy, żyjemy w reżimie niemal totalitarnym i stało się to z dnia na dzień! :twisted:
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Mam na myśli praktyki faszystowskie, czyli brutalnej ingerencji państwa w życie obywateli, co pokazała niedawna, kuriozalna akcja ABW w sprawie strony Antykomor.pl.
Z tego co kojarzę z psychologii, ale tutaj powinien wypowiedzieć się specjalista, tłumienie i sztuczne ograniczanie naturalnych animozji zdarzających się pomiędzy rasami, płciami, stronnictwami itd. może prowadzić do jeszcze silniejszej niechęci i agresji. Tym groźniejszej, że ukrytej, i mogącej wybuchnąć zupełnie nieoczekiwanie. Jeśli ludziom zaknebluje się języki, to rozpali się im głowy...
Z tego co kojarzę z psychologii, ale tutaj powinien wypowiedzieć się specjalista, tłumienie i sztuczne ograniczanie naturalnych animozji zdarzających się pomiędzy rasami, płciami, stronnictwami itd. może prowadzić do jeszcze silniejszej niechęci i agresji. Tym groźniejszej, że ukrytej, i mogącej wybuchnąć zupełnie nieoczekiwanie. Jeśli ludziom zaknebluje się języki, to rozpali się im głowy...
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
A ja bym zwyczajnie nie chciał żeby ktoś do mnie mówił: Ty psycholu.
Mogłoby to doprowadzić do odkrytej niechęci i agresji i nakręcania się spirali wzajemnych animozji... 

- marek-sportowiec
- nadużywający
- Kontakt:
Nie słucham radia, TV nie oglądam! Na onet nie wchodzę! Wyborczej nie czytam!
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Przyjacielu, dopisujesz innym intencje, których nie mają, czemu winna jest twoja uproszczona wizja świata, w której każdy kto krytykuje PO od razu musi lubić Kaczyńskiego, co jest raczej dość naiwną wizjąprzeglosowany pisze:Żenujące. Tak jest. PO przemawia językiem straszliwej antykaczystowskiej propagandy, a Kaczyński jest super, jest jedynym, uczciwym politykiem!Gratuluję trzeźwej oceny sytuacji.
Wy naprawdę wszyscy tacy zgodni w tych zgoła dziwnych poglądach
Halo! Gdzie ja jestem? ...

Polecam jej rozszerzenie: http://gospodarka.dziennik.pl/news/arty ... itycy.html
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Nie, aj nie mam takiej wizji świata, uwierz mi. Po prostu natrafiałem i wciąż natrafiam tutaj na dość jednostronne wypowiedzi. Jeśli komuś coś niesłusznie przypisałem, to przepraszam. 

- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Taką wizje świata niestety propaguje PO.Pis pewnie też ale w mniejszym stopniu.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU