żałoba po ofiarach katastrofy smoleńskiej
Moderator: moderatorzy
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
żałoba po ofiarach katastrofy smoleńskiej
Uroczystości ku czci Ofiar katastrofy smoleńskiej będą miały następujący przebieg:
godz. 8.00 – Msza Święta w Kościele Seminaryjnym ul. Krakowskie Przedmieście 52/54 (obok Pałacu Prezydenckiego)
godz. 8.41 - złożenie wieńca przez Jarosława Kaczyńskiego i najbliższych współpracowników pod Pałacem Prezydenckim
godz. 12.00 - modlitwa Anioł Pański przed Pałacem Prezydenckim
godz. 15.30 - przemarsz sprzed Sali Kongresowej Pałacu Kultury i Nauki pod Pałac Prezydencki
godz.16.00 - przemówienie Prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego na Krakowskim Przedmieściu
16.15 - Plac Zamkowy, koncert poświęcony pamięci ofiar tragedii smoleńskiej
godz. 19.00 - Msza Święta w Archikatedrze Św. Jana.
Po Mszy Świętej odbędzie się Marsz Pamięci.
Zapraszamy wszystkich do wzięcia udziału w uroczystościach.
godz. 8.00 – Msza Święta w Kościele Seminaryjnym ul. Krakowskie Przedmieście 52/54 (obok Pałacu Prezydenckiego)
godz. 8.41 - złożenie wieńca przez Jarosława Kaczyńskiego i najbliższych współpracowników pod Pałacem Prezydenckim
godz. 12.00 - modlitwa Anioł Pański przed Pałacem Prezydenckim
godz. 15.30 - przemarsz sprzed Sali Kongresowej Pałacu Kultury i Nauki pod Pałac Prezydencki
godz.16.00 - przemówienie Prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego na Krakowskim Przedmieściu
16.15 - Plac Zamkowy, koncert poświęcony pamięci ofiar tragedii smoleńskiej
godz. 19.00 - Msza Święta w Archikatedrze Św. Jana.
Po Mszy Świętej odbędzie się Marsz Pamięci.
Zapraszamy wszystkich do wzięcia udziału w uroczystościach.
Re: żałoba po ofiarach katastrofy smoleńskiej
.,
Ostatnio zmieniony ndz cze 10, 2012 5:21 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Demonstracje ku czci osób, które zginęły w katastrofie smoleńskiej mają miejsce na Krakowskim Przedmieściu co miesiąc, każdego dziesiątego. Więcej informacji znajdziesz tu http://solidarni2010.pl . Osoby udające się 10-tego przed Pałac są często w obrzucane obelgami. Moim zdaniem za tworzenie atmosfery obelg i mowę nienawiści odpowiedzialne są niektóre media oraz politycy.
Moje zdjęcia znajdziesz tu: http://archiwum.evot.org/wawa/2011/zaloba_10_kwietnia/
Moje zdjęcia znajdziesz tu: http://archiwum.evot.org/wawa/2011/zaloba_10_kwietnia/
.,
Ostatnio zmieniony ndz cze 10, 2012 5:27 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Tak, mam Nikon-a, a dziecko w wózku to Stasio. Oczywiście z flagą.
.,
Ostatnio zmieniony ndz cze 10, 2012 5:48 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Tak, pozdrawiam Cię, zbierałem w parku podpisy pod wnioskiem domagającym się referendum w sprawie prywatyzacji SPEC (stołeczna firma dostarczająca w Warszawie ogrzewanie), w sprawie podwyżki cen biletów komunikacji, podwyżek opłat za wodę i cen żłobków. Te ostatnie mają zdrożeć 600 %. Domagamy się referendum w tej sprawie. Więcej znajdziesz tu: http://referendumwarszawskie.pl
Co ciekawe podpisy pod wnioskiem w sprawie prywatyzacji SPEC zbiera zarówno PIS, jak i SLD, a ich zebrane podpisy nie dodają się !!! To są dwa różne wnioski i dotyczą dwóch RÓŻNYCH referendów, które tylko pod względem treści są prawie identyczne !!! No i co, w jakim kraju żyjemy ? W kręgach PIS mówi się, że SLD wiedziało, że nie ma szans na zdobycie wymaganej ilości głosów, ale pragnie odciągnąć część podpisujących od wniosku PIS aby uwalić referendum. Na ile to prawda nie wiem.
Co ciekawe podpisy pod wnioskiem w sprawie prywatyzacji SPEC zbiera zarówno PIS, jak i SLD, a ich zebrane podpisy nie dodają się !!! To są dwa różne wnioski i dotyczą dwóch RÓŻNYCH referendów, które tylko pod względem treści są prawie identyczne !!! No i co, w jakim kraju żyjemy ? W kręgach PIS mówi się, że SLD wiedziało, że nie ma szans na zdobycie wymaganej ilości głosów, ale pragnie odciągnąć część podpisujących od wniosku PIS aby uwalić referendum. Na ile to prawda nie wiem.
-
- zaufany użytkownik
Duzy chłopczyk nam rośnie. Można śmiało powiedzieć "Dziecko Forum".
Wydaje się mi,że zauważyłam małego na 3 fotkach 8906 i 2 ostatnich.
Pozdrawiam cała rodzinke.
Wydaje się mi,że zauważyłam małego na 3 fotkach 8906 i 2 ostatnich.
Pozdrawiam cała rodzinke.
Nie chcę przyjaciół, a z wrogiem sobie poradzę.
ja bardzo przezylam te katastrofe,tak osobiscie,dlugo chodzilam jak struta
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
Zycie nie czeka na nikogo.
.,.,
Ostatnio zmieniony śr cze 13, 2012 12:25 am przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Witaj, urząd miasta zakwestionował ok. 40 tysięcy z wymaganych 141 tysięcy podpisów. Argument miasta brzmi, że nie można ich uznać, bo podpisy były niewyraźne, choć przecież wpisy łatwo sprawdzić po PESELu ! Ponadto urząd dał tylko minimalny czas na zweryfikowanie, czy rzeczywiście adresy były niewyraźne. W związku z tym organizatorzy , w tym Zbigniew Romaszewski, który popierał referendum zgłosili sprawę do sądu administracyjnego. Jaki jest wynik ? - Na ile mi wiadomo sądy w niewygodnych sprawach sądy wymigują się od odpowiedzi, przesuwają terminy aż do przedawnienia, gubią akta, etc. W związku z tym nie robię sobie dużej nadziei, choć sprawa toczy się nadal.
Urząd Miasta będzie najprawdopodobniej po prostu łamał prawo tak jak miało to miejsce w przypadku Legionowa (zob. na stronie referendum). Trudno nie pogratulować wyborcom, którzy wybrali swoimi głosami postkomunę.
Urząd Miasta będzie najprawdopodobniej po prostu łamał prawo tak jak miało to miejsce w przypadku Legionowa (zob. na stronie referendum). Trudno nie pogratulować wyborcom, którzy wybrali swoimi głosami postkomunę.