abilify a substancje psychoaktywne
Moderator: moderatorzy
abilify a substancje psychoaktywne
Mam takie pytanie do Was .Zdarzyło mi się ostatnio że poczęstowano mnie marichuaną(jestem na abilify 7,5 +200 mg solianu).Generalnie mówie wprost-paliłem bardzo sporadycznie trawkę na imprezach przed pojawieniem się choroby.Od około 10 lat zdarzyło się to może 2 razy w tym teraz.Także generalnie nie mam tendencji do przesadzania itd,no i przyznam się że wciągając dym miałem bardzo duże obawy jak odczuje to mój organizm.Proszę nie róbcie ze mnie narkomana czasem-jestem przed 30stką -imprezy i tego typu sprawy mam już dawno za sobą(i jak mówią wszystko jest dla ludzi).W każdym razie,bogu dzięki nie pojawił się żaden stan psychotyczny,obawiam się tylko czy w dłuższym czasie może mieć to jakiś wpływ na mnie.Od czasu zapalenia 3 dni temu-wpadłem w stan lekkiego otępienia(inna rzecz że zapaliłem marichuanę podaczas męczącej pracy ).Ciężko pracowałem przez parę dni zagranicą(nie fizycznie ,tylko umysłowo)więc organizm jest generalnie zmęczony.No a pytanie brzmi-Warto ryzykować w takich sytuacjach gdy ktoś nas częstuje?Za każdym razem gdy ktoś proponuje piwo ,piję góra 2 puszki-tylko dla smaczku-znam swoj organizm ,wiem ze to moja granica.Nie mam pojęcia natomiast jak to jest z lekkimi narkotykami.Ma ktoś z was doświadczenie? No i powtarzam -Mam prośbę nie o krytykę tylko konstruktywne słowa co może spowodować palenie trawy na abilify.Czy może nawrót psychozy itp?
Re: abilify a substancje psychoaktywne
Moja odpowiedź będzie prosta. Narkotyk to narkotyk - zawsze niesie ze sobą ryzyko "powikłań".
- rzeczywisty
- zaufany użytkownik
Re: abilify a substancje psychoaktywne
Spróbowałem paru różnych substancji psychoaktywnych(nie wnikajmy jakich) będąc na Abilify i uważam, że głównym skutkiem było głównie osłabienie działania substancji psychoaktywnych.