Z premedytacją..!

Moderator: moderatorzy

Meduzola
zaufany użytkownik

Re: Z premedytacją..!

Post autor: Meduzola »

I jeszcze węzełkowe.
Ostatnio zmieniony wt cze 10, 2025 9:53 am przez Meduzola, łącznie zmieniany 5 razy.
Meduzola
zaufany użytkownik

Meduzola pisze: sob cze 07, 2025 3:32 pm gdzie "soll" czytamy jako *zol* (nie mam prostokątnych nawiasów na klawiaturze).
Znaczy się kwadratowych.
Meduzola
zaufany użytkownik

Od trzech dni odczuwam niezaspokojony głód. Jak wyczytałam, może to być objaw początków cukrzycy, nawet mam już od wielu lat stan przedcukrzycowy. Ale myślę, że polifagię też można wywołać zdalnie, majstrując przy wzgórzu (część mózgu). Nie mam "wglądu w chorobę", przypisuję objawy czynnikom zewnętrznym. Można mi też zarzucić jakiś ekshibicjonizm, ale widać, taki wypracowałam sobie styl. Wynika on z braku zaufania w ludzką solidność.
Meduzola
zaufany użytkownik

Wczoraj w teleturnieju "1 z 10" można było się dowiedzieć, że "Chińczycy wynaleźli papier". Dziś były hasła dotyczące "spieczenia raka" (zarumienić się ze wstydu) i "asertywności" (otwarte wyrażanie swoich potrzeb z równoczesnym respektowaniem odczuć innych ludzi) jako remedium na moją wylewność graniczącą z ekshibicjonizmem. Natomiast w dzisiejszym "Va Banque" zapytano o insulinę (patrz: cukrzyca, trzustka). Ja ze swojej strony mogę powiedzieć tyle, że naprawdę nie wiedziałam do końca, czy w ostatnich dwóch dniach są to powtórki programu. Tak więc chcę wyrazić jasno, co uważam: Prowadzącym teleturnieje nie jest wiadomo, że są one wykorzystywane do dręczenia osób ze schizofrenią. Robi to ktoś bardzo wykształcony i pojętny. Bo jak można wpleść hasła lub całe zdania w czyjąś świadomość, tak by stanowiły integralną, w dużej mierze pozbawioną dysonansów całość!? To jest po prostu niebywałe. Do tego ja w zasadzie nie chcę szumu wokół mojej osoby, bo jestem bardzo osłabiona różnymi chorobami, wrażliwa, wstydliwa i zakompleksiona. Ale byście na pewno nie chcieli wiedzieć, co to ból mózgu. A to, czego uczą książki do psychiatrii, powinno być zrewidowane na miarę nowych czasów w kontekście postępu technologicznego.
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2025 4:35 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

Post autor: gratis »

Problem w tym, że nikt nie wierzy w ingerencję technologiczną w mózgu poza ludźmi, którzy tego doświadczają.
Meduzola
zaufany użytkownik

Tak właśnie jest. Dzięki...
Meduzola
zaufany użytkownik

Przychodzi mi na myśl jeszcze kilka możliwości, ale przecież ja mam się nigdy nie dowiedzieć, kto się na mnie tak wyżywa. Wspomnę tylko, że mój ojciec miał nieślubnego syna, który się niestety utopił i nie wiem, czy ten mój przyrodni brat miał potomka./// Ten ścisk w głowie jest niemożliwy. Dziś w nocy byli pod tym względem szczególnie okrutni, a trzy noce temu miałam trzy razy odczucie, że moje serce się zatrzymało.
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2025 4:59 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Meduzola
zaufany użytkownik

Od samego dzieciństwa kontrolują moją długość snu, wpędzając w hipersomnię, czyli wydłużając czas snu tak, by nic mi się nie przyśniło, i żeby mi rozwalić strukturę dnia. (...) Czasem implantują mi sny, zdążyłam się już o tym przekonać, bo i to dano mi już raz do zrozumienia. Wiosną 2022 przyśniło mi się poławianie pereł i w ten sam dzień mówiono w telewizji o obrazie Vermeera "Dama z perłą"...
Ostatnio zmieniony śr cze 18, 2025 4:19 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 3 razy.
Meduzola
zaufany użytkownik

I coś w tym oleju z wiesiołka było, że skracał mi on - może genetycznie warunkowane- duże zapotrzebowanie na sen i że w dodatku budząc się, nie musiałam sobie mozolnie przypominać, co robiłam dnia poprzedniego i co zamierzam dziś, ale przyjmowanie przeze mnie przez jakiś czas "Clopixolu" firmy Lundbeck pozbawiło ten olej tych właściwości u mnie.
Meduzola
zaufany użytkownik

Sąsiadka poprosiła babcię o zagniecienie ciasta na jagodzianki. I babcia czekała tego dnia cały wieczór, aż ta ją poczęstuje upieczoną jagodzianką, bo ciasta i jagód było dużo. Ja też mam problemy z asertywnością, ogólnie rzecz biorąc się nikomu nie narzucam, czekam biernie, aż mnie poproszą, domyślą się. Ale jednak w pewien sposób zemściłam się na wnuczce tej kobiety. Wmówiłam jej na trzepaku, że nie kocha swojej matki.
Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

Post autor: gratis »

Też wolę, gdy ludzie pamiętają o sprawach, do których się zobowiązali wobec mnie, a nie, że mam im przypominać.
Meduzola
zaufany użytkownik

Taka widać u nich mentalność.
Meduzola
zaufany użytkownik

Niezdatne zęby i tkwiące korzenie już wyrwane. Może jednak kupię sobie pastę do zębów bez fluoru i postaram się ratować to, co jeszcze zostało. Ale dziękuję za troskę. Cały ten proces trwał ponad pięć miesięcy.
Meduzola
zaufany użytkownik

Koincydencje u osób ze schizofrenią, które nakręcają stany urojeniowe, to nie są sprawy stricte urojeniowe, że ktoś wierzy w coś, co nie istnieje. To jest raczej eksperyment obcego wywiadu lub jakieś echo z innej przestrzeni. I nie piszę "zbiegi okoliczności", tylko "koincydencje" i proszę o podążanie tą logiką, przynajmniej na potrzeby tego wpisu.
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Meduzola pisze: śr lip 02, 2025 9:19 pm Niezdatne zęby i tkwiące korzenie już wyrwane. Może jednak kupię sobie pastę do zębów bez fluoru i postaram się ratować to, co jeszcze zostało. Ale dziękuję za troskę. Cały ten proces trwał ponad pięć miesięcy.
Meduzola ja mam wrażliwe zęby pomaga mi specjalna szczoteczka
Elmex Premium Soft Sensitive, szczoteczka do zębów
I pasta Lacalut sensitive, ale zawiera fluor
Meduzola
zaufany użytkownik

Pamal pisze: pt lip 04, 2025 7:22 pm Meduzola ja mam wrażliwe zęby pomaga mi specjalna szczoteczka Elmex Premium Soft Sensitive, szczoteczka do zębów I pasta Lacalut sensitive, ale zawiera fluor
To miłe, że napisałaś. W drogeriach jest duży wybór. Dzięki za wskazówki :-) Poza tym ten stan zapalny się jeszcze nie zakończył i chyba nerw mam uszkodzony. Jak nie urok, to sraczka.
Meduzola
zaufany użytkownik

Meduzola pisze: pt lip 04, 2025 7:06 pm Koincydencje u osób ze schizofrenią, które nakręcają stany urojeniowe, to nie są sprawy stricte urojeniowe, że ktoś wierzy w coś, co nie istnieje. To jest raczej eksperyment obcego wywiadu lub jakieś echo z innej przestrzeni. I nie piszę "zbiegi okoliczności", tylko "koincydencje" i proszę o podążanie tą logiką, przynajmniej na potrzeby tego wpisu.
Bo to, że według mojego odkrycia pisces (po łacinie ryby), okonie, Wisua (Wisła), Al-Rischa (część Gwiazdozbioru Ryb), Meduza... w fonetycznym zapisie (International Phonetic Alphabet, ale z pominięciem polskich liter) ujawniają po zliczeniu liczbę sześćdziesiąt dziewięć, nie znaczy, że wszystkie słowa określające środowisko wodne, wiążą się (i to głównie w oparciu o język polski) z tą liczbą i że odkryłam jakiś uniwersalny kod, ale raczej to, że ktoś chciał, żebym tak pomyślała. Gdy myśli i reakcje są superszybkie, i takież kojarzenie, wpada się w wir urojeń, co jest powodem hospitalizacji w szpitalu psychiatrycznym na życzenie rodziny. Ps. W obrębie łacińskich określeń różnych części mózgu w zapisie fonetycznym (IPA) też już wykazałam zależności liczbowe. Może jutro to uzupełnię./ No więc: Móżdżek po łacinie to cerebellum, przysadka mózgowa to hypophysis, a prążkowie to striatum. Fonetyczny zapis tych słów to: tserebellum (128), hipofyzis (128), tserebelum (116), striatum (116).
Meduzola
zaufany użytkownik

Lepsza rTMS (Przezczaszkowa Magnetyczna Stymulacja), niż refundowane elektrowstrząsy..!
Ostatnio zmieniony czw lip 10, 2025 6:47 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Meduzola
zaufany użytkownik

A może Bóg to robi...
ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”