Z premedytacją..!

Moderator: moderatorzy

Meduzola
zaufany użytkownik

Re: Z premedytacją..!

Post autor: Meduzola »

Asystentka stomatologiczna poprosiła o wiersz... Jest już gotowy...
Ostatnio zmieniony pn cze 02, 2025 1:21 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Meduzola
zaufany użytkownik

Czy moja rodzina ze strony dziadka uciekła z Wołynia w '43, osiedlając się w Lublinie i zmieniając nazwisko z Jaśkiewicz na Dąbrowski? Może babcia nie życzyłaby sobie, bym o nich dobrze mówiła, bo i przykrości zaznała od swojej teściowej i chyba też szwagra. A z tego, co wiem od mojego bogobojnego wujka z rozmowy telefonicznej (z którym ostatni raz się widziałam, mając szesnaście lat), siostry mojego dziadka wyszły za jakichś wojskowych z Olsztyna, Gronkiewiczów, którzy to znali osobiście aktorkę Ingrid Bergman. I oto teraz okazuje się, że Ingrid Bergman wystąpiła na polskiej scenie w Łodzi w 1947 do sztuki rosyjskiego, znaczy się radzieckiego dramaturga, a i moja prababcia Feliksa też mogła się wywodzić z Petersburga, bo zarzucała swojej synowej jej małomiasteczkowość. Chciałabym się nie babrać w sprawy polityczne, bo rzadko jest coś czarno- białe. Moja babcia jako dziecko nie dostała śniadania, jeśli nie zmówiła pacierza, a mnie pozostawiono wolny wybór.
Ostatnio zmieniony wt cze 03, 2025 12:47 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 3 razy.
Meduzola
zaufany użytkownik

Aż mnie korci, by skopiować tu mój wiersz. Ale nie mogę, jeszcze nie teraz.
Ostatnio zmieniony wt cze 03, 2025 3:44 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Meduzola
zaufany użytkownik

Już za cztery tygodnie następna wizyta u dentysty! Będzie następny ząb do wyrwania (prawa górna trójka), a i miejsce po usunięciu korzenia po lewej górnej trójce nie chce się zagoić, bo była konieczność łyżeczkowania, a trzy dni później po ugryzieniu skórki od chleba, zwisał mi kawałek dziąsła, więc wsunęłam go językiem z powrotem do dziurki i może przez to miejsce to nie chce się zagoić. Do tego boli mnie już wyleczona górna prawa siódemka. Więc znowu machinacje, którą stroną najlepiej przeżuwać pokarm. Lubię kanapki z masłem i ketchupem, a kleiku ryżowego to mi już nie dadzą.
Meduzola
zaufany użytkownik

"Krzywa mózgu na punkcie górnolotnym" może się okazać najlepszą terapią. Jej autorką (01.06.25) jest bardzo religijna Dorota. Gdybym nie odnotowała w zeszycie, już bym zapomniała.
Ostatnio zmieniony śr cze 04, 2025 9:12 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
mateus
bywalec

Post autor: mateus »

Meduzola pisze: śr cze 04, 2025 4:41 pm "Krzywa mózgu na punkcie górnolotnym" może się okazać najlepszą terapią. Jej autorką jest bardzo religijna Dorota...
najlepszą terapią jest MYŚLENIE.
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:

Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
Meduzola
zaufany użytkownik

mateus pisze: śr cze 04, 2025 6:49 pm najlepszą terapią jest MYŚLENIE.
I do tego mind map.
Meduzola
zaufany użytkownik

Ile krzywych składa się na Linię Gustawa?
Awatar użytkownika
mateus
bywalec

Post autor: mateus »

Meduzola pisze: śr cze 04, 2025 8:44 pm Ile krzywych składa się na Linię Gustawa?
666
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:

Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
Meduzola
zaufany użytkownik

mateus pisze: śr cze 04, 2025 8:44 pm 666
04.06.25: Bez świrowania. Nie musisz za każdym razem podążać za swoim skojarzeniem. /// 05.06.2025 późnym popołudniem: 1. rozrusznik, paluch, 2. kłębuszki nerkowe, siarczan wapnia (gips), Napoleon.
Ostatnio zmieniony czw cze 05, 2025 8:30 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 2 razy.
Meduzola
zaufany użytkownik

Legenda: 1. sugestie na podstawie moich rozmów telefonicznych, 2. myśli implantowane. /// Paluch zmierzył się z kciukiem u drugiego Pana. // rozrusznik (Jackowi się wtedy psuł) a zapłon, bitwa narodów a Napoleon, siarczan wapnia a wapń lub wapno. Przepraszam, musiałam czarno na białym. Nigdy nie miałam takich intencji, by robić z kogoś wariata...
Meduzola
zaufany użytkownik

Wiadomo Wam coś o tzw. lekach nootropowych?
Meduzola
zaufany użytkownik

A może to Bartek, z którym w wieku czternastu lat nie chciałam pójść do kina?
Meduzola
zaufany użytkownik

Co mówi ptaszynka, która wie, że zaraz będzie upolowana przez kota? "Ich will keine Zeit verlieren und ein wenig quinquielieren. "
Meduzola
zaufany użytkownik

A z drugiej strony, dzieje rodu Giszka: Może wytwarzali tkaniny, zanim przetrwonili majątek, by za resztę kapitału wybudować w innym mieście piekarnię.
Ostatnio zmieniony sob cze 07, 2025 6:50 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Meduzola
zaufany użytkownik

Lekarze umysłu nie chcą się odkleić od komputera. Przetwarzanie danych osobowych to biznes.
Ostatnio zmieniony sob cze 07, 2025 10:00 am przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Meduzola
zaufany użytkownik

Nie wiem, co będzie z tym wierszem, bo latami aż do kilku dni temu myślałam, że "daimonion" (głos sumienia) dotyczy przeszłości, a nie przyszłych czynów i wyborów.
Ostatnio zmieniony sob cze 07, 2025 3:34 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Meduzola
zaufany użytkownik

Pięć dni temu po wpisaniu w największą wyszukiwarkę frazy "Meduzola słowo", wyświetliło się: "ostra psychoza". Dziś przy tym samym manewrze czytamy możliwą etymologię mojego pseudonimu. Ma to być połączenie słowa "meduza" z nazwą nieokreślonej miejscowości. Bo sztuczna inteligencja/Internet jeszcze nie wie/ nie zarejestrował, że mój nick zakotwiczony jest w innym języku, niż język ojczysty użytkowniczki i że do tego zawiera on aspekt fonetyczny: "Wie es in der Medizin sein soll" ("Tak jak powinno być w medycynie"), gdzie "soll" czytamy jako *zol* (nie mam prostokątnych nawiasów na klawiaturze). Z sześć lat temu w grafice google'a (jestem tu od września 2017) po wpisaniu "Meduzola" wyświetliło się moje zdjęcie zrobione mi 2008- 2012 bez mojej wiedzy i zgody. Do tego nie chcę przeczyć, że w pewnej młodzieńczej grupie przed laty faktycznie miałam ksywkę Meduza/ Meduzka.
Meduzola
zaufany użytkownik

No i właśnie ta omówiona przeze mnie przed chwilą sugestia ze strony AI właśnie zniknęła z internetu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”