Trudno mi się pogodzić z diagnoza schizofrenii
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- zaufany użytkownik
Re: Trudno mi się pogodzić z diagnoza schizofrenii
nie wiem.. naprawde nie wiem co robic. tak mi zal tych studiow, tyle pracy, wysilku..
"Dobrze jest znać prawdę i głośno o niej śpiewać, ale lepiej znać prawdę i śpiewać o śliwkach.."
Mam mało czasu i zastanawiam się, czy diagnoza psychologiczna to coś, co wymaga wielu wizyt. Czy to się ciągnie tygodniami?
- amigo
- zaufany użytkownik
Ja sie pogodzilem. Na poczatku wpadlem w niezla depresje, po diagnozie schizofrenii. Jak dowiedzialem sie, ze moge zapomniec o pracy zarobkowej i zostaje mi renta. Ale teraz sie spelniam i nie mam w glowie takich mysli, ze jestem chory czy cos.
To zależy, ale nie jest to coś, co trzeba ciągnąć miesiącami. U mnie to była seria kilku spotkań – jedno na rozmowę, potem testy i jedno podsumowujące. Wszystko było poukładane i nie miałam poczucia, że to się nie kończy. Da się to spokojnie wpleść w normalne życie. No i plus jest taki, że po tych spotkaniach dostajesz konkretny obraz – nie ogólniki, tylko rzeczy, które mają sens i coś wyjaśniają. Na stronie https://olgarymkiewicz.pl/oferta/diagno ... ologiczna/ masz to fajnie rozpisane. Można też się dopytać, jak to dokładnie będzie wyglądało w Twoim przypadku. Ja w sumie byłam zaskoczona, że to nie wymagało tak dużo czasu, a dało dużo odpowiedzi.