Dieta ketogeniczna

Moderator: moderatorzy

jagienka
zaufany użytkownik

Re: Dieta ketogeniczna

Post autor: jagienka »

pawel534 pisze: wt mar 18, 2025 3:42 pm Ty Jagienka bierzesz olanzapinę chyba jak kojarzę. Ja też biorę 2,5 mg. Muszę często jeść bo mi się słabo robi i podejrzewam że to olanzapina na to wpływa lub to spowodowała choć może się mylę. Uważaj na olanzapinę.
Hej Paweł, może masz hipoglikemię reaktywną. Ja tego nie mam. Mogę długo wytrzymać bez jedzenia. No ale nie ma co porównywać. Każdy organizm jest inny. Pozdrawiam serdecznie!
schizo7
zarejestrowany użytkownik

Re: Dieta ketogeniczna

Post autor: schizo7 »

Witam wszystkich. Założyłem specjalnie konto tutaj aby opowiedzieć o swoich doświadczeniach z dietą keto w kontekście schizofrenii. Jestem na keto prawie dwa lata, pół roku po tym jak usłyszałem diagnozę przeszedłem na nią. Początkowo nie była to głęboka ketoza, miałem powyżej 0,6 mmol/l ciał ketonowych we krwi. Krótko po przejściu na keto poprawiły się stany lękowe i ogólne funkcjonowanie umysłowe. Obecnie staram się trzymać głębszą ketozę w zakresie 1,5 do 3 mmol/l, gdy ketony spadają do 0,6 czuję że objawy wracają i jak bym zaraz miał słyszeć głosy. Najlepiej czuję się gdy mam ponad 2 mmol/l ciał ketonowych. Dzięki diecie udało mi się zejść z arypiprazolem do dawki 2,5 mg i jestem stabilny na tej dawce dopóki mam odpowiedni poziom ketonów. Oczywiście dawki leków nadzoruje lekarz. Zamierzam całkowicie odstawić leki i spróbować żyć bez nich tylko na samej diecie. Obecnie czuję się bardzo dobrze psychicznie, po zmniejszeniu leków wróciły mi emocję i czuję się jak dawny ja. Dieta zadziałała na mnie jak cud! Ciężko jest trzymać tą dietę ale ten wysiłek jest warty bo efekty są naprawdę zdumiewające. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to z chęcią podzielę się swoimi doświadczeniami. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dieta”