Terapia dda Gdańsk

z wyjątkiem spraw dotyczących schizofrenii

Moderator: moderatorzy

mareariadne
zarejestrowany użytkownik

Terapia dda Gdańsk

Post autor: mareariadne »

Szukam jakiegoś miejsca w Gdańsku, gdzie prowadzą terapię DDA. Chodzi mi o coś stałego, nie jakieś pojedyncze warsztaty. Zależy mi, żeby to było prowadzone przez kogoś, kto zna temat i nie robi tego taśmowo. Ktoś coś może polecić?
orimme
bywalec

Re: Terapia dda Gdańsk

Post autor: orimme »

Jeśli chodzi o DDA, to warto przyjrzeć się temu, co robią tutaj: https://osrodek-centrum.pl/kontakt-gdansk/. Prowadzą terapię ukierunkowaną konkretnie na ten temat i nie jest to coś robionego przy okazji innych rzeczy. Nie trzeba od razu zaczynać terapii – można pogadać, zapytać, jak to wygląda, i dopiero potem zdecydować. Ja na początku byłem nastawiony bardzo sceptycznie, bo wiadomo, różnie to bywa, ale pozytywnie się zaskoczyłem. Nie ma tam mówienia Ci, jak masz żyć, tylko raczej pomagają zrozumieć, skąd się biorą pewne mechanizmy i co z nimi można zrobić. I nie trzeba się na nic silić, można mówić tak, jak się czuje. Fajnie też, że spotkania są cykliczne, więc można się oswoić z grupą i rytmem. Ogólnie – warto sprawdzić, jeśli temat DDA jest Ci bliski.
Awatar użytkownika
mateus
bywalec

Post autor: mateus »

mareariadne pisze: śr maja 14, 2025 12:26 pm Szukam jakiegoś miejsca w Gdańsku, gdzie prowadzą terapię DDA. Chodzi mi o coś stałego, nie jakieś pojedyncze warsztaty. Zależy mi, żeby to było prowadzone przez kogoś, kto zna temat i nie robi tego taśmowo. Ktoś coś może polecić?
ciekawe ile na takich zajęciach jest sekciarzy którzy udają fajnych ziomków?

trzeba brać pod uwagę że ludzie się lubią bądź nie lubią. jak byłem na oddziale dziennym "psychiatrycznym" byłem wyższym kontrolerem jakości ISO a w ŚDS powodem do absencji niektórych uczestników.

mnie to śmieszy. i śmieszyłoby bardziej gdyby nie fakt pewien.

powodzenia.
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:

Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
Awatar użytkownika
TriumfalnaTurkawka
zaufany użytkownik

Post autor: TriumfalnaTurkawka »

Wpisz sobie terapia dda on linę i przez komputer możesz mieć tetapie
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zdrowie”