Nie radzę sobie ze złością córki

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

mareariadne
zarejestrowany użytkownik

Nie radzę sobie ze złością córki

Post autor: mareariadne »

Nie radzę sobie ze złością mojej 4,5 latki.
Ciągle się obraża. Wiecznie naburmuszona, nic jej nie pasuje. Domaga się wiecznie nowych zabawek, jak jej odmówię to awantury stulecia. Wiecznie jej nic nie pasuje. Kanapka niedobra, płatki za ciepłe, zupa niedobra, wszystko jest na nie. Sukienka nie taka, rajstopy nie takie, buty pobrudzone więc nie założy. W przedszkolu podobnie, codziennie ma “niedobry dzień”.
Staram się ją wspierać w regulowaniu emocji ale to jest takie trudne. Nie jestem w stanie jej dogodzić. Dziś siedzę i ryczę. Chodzimy na SI i zajęcia logopedyczne. Tam też cyrki bo nie chce ćwiczyć. Nie wiem już jak do niej dotrzeć. Na stanie 2,5 letni brat. Poświęcam im czas po równo, mąż podobnie.
Jak sobie pomysle o jutrzejszym poranku to jest mi niedobrze bo wiem że od rana będą nerwy i szarpanina. Muszę być w pracy punkt 8. Codziennie wstaje o 4 żeby to wszystko ogarnąć. Daje jej czas na wyspanie się, rozbudzenie, zjedzenie śniadania. W ciągu dnia ma czas na zabawę z nami i sama ze sobą, chwilę na bajki. Już nie wiem co takiego robię nie tak. Im bardziej się staram żeby jej dogodzić tym bardziej ona jest nieznośna. Z kolei jak próbuje być twarda i stanowcza to jest jeszcze gorzej…
Pomóżcie proszę. Powiedzcie ze nie tylko u nas to tak wyglada i jak sobie radzicie
gratis
zaufany użytkownik

Re: Nie radzę sobie ze złością córki

Post autor: gratis »

Czekam na reklamę. Idź z tym na psychoterapię, skoro nie radzisz sobie z własnym dzieckiem, bo to z tobą jest coś nie tak a nie z nieświadomym niczego dzieckiem. Idź na psychoterapię, dopóki nie zamieniliscie jej życia w piekło.
Awatar użytkownika
mateus
bywalec

Re: Nie radzę sobie ze złością córki

Post autor: mateus »

mareariadne pisze: czw mar 13, 2025 9:55 am Nie radzę sobie ze złością mojej 4,5 latki.
uczy się? w sumie to dobrze że ma swoje zdanie. ważne żeby nie byłą przykra w tym co robi.
mareariadne pisze: czw mar 13, 2025 9:55 am Ciągle się obraża. Wiecznie naburmuszona, nic jej nie pasuje. Domaga się wiecznie nowych zabawek, jak jej odmówię to awantury stulecia. Wiecznie jej nic nie pasuje. Kanapka niedobra, płatki za ciepłe, zupa niedobra, wszystko jest na nie. Sukienka nie taka, rajstopy nie takie, buty pobrudzone więc nie założy. W przedszkolu podobnie, codziennie ma “niedobry dzień”.
ech... pokaż że masz przewagę intelektualną i niech będzie jej głupio
mareariadne pisze: czw mar 13, 2025 9:55 am Staram się ją wspierać w regulowaniu emocji ale to jest takie trudne. Nie jestem w stanie jej dogodzić. Dziś siedzę i ryczę. Chodzimy na SI i zajęcia logopedyczne. Tam też cyrki bo nie chce ćwiczyć. Nie wiem już jak do niej dotrzeć.
nie ma żadnych znajomych?
mareariadne pisze: czw mar 13, 2025 9:55 am Na stanie 2,5 letni brat. Poświęcam im czas po równo, mąż podobnie.
każdy rodzic tak ma.
mareariadne pisze: czw mar 13, 2025 9:55 am Jak sobie pomysle o jutrzejszym poranku to jest mi niedobrze bo wiem że od rana będą nerwy i szarpanina. Muszę być w pracy punkt 8. Codziennie wstaje o 4 żeby to wszystko ogarnąć. Daje jej czas na wyspanie się, rozbudzenie, zjedzenie śniadania. W ciągu dnia ma czas na zabawę z nami i sama ze sobą, chwilę na bajki. Już nie wiem co takiego robię nie tak. Im bardziej się staram żeby jej dogodzić tym bardziej ona jest nieznośna. Z kolei jak próbuje być twarda i stanowcza to jest jeszcze gorzej…
Pomóżcie proszę. Powiedzcie ze nie tylko u nas to tak wyglada i jak sobie radzicie
ja za niesłuchanie rodziców byłem w domu dziecka. dopiero tam psycholog stwierdził że nie słucham bo jestem za inteligetny. i rodzice mnie zrozumieli.

powodzenia.
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:

Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.

Wróć do „inne”