Ciekawe, jaką będzie miał nazwę ten lek..?
Moderator: moderatorzy
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Re: Ciekawe, jaką będzie miał nazwę ten lek..?
Przeczytałem cały wątek Meduzola. I? Moim zdaniem, jesteś inteligentną osobą. Wiem, że średnio wcześnie się zorientowałem, ale sama jesteś sobie winna trochę, przez te wyzwiska ostatnio - pomyślałem, że jesteś zwykłą krową. Anyway, jak to łatwo przekreślić kogoś na samym początku, po pozorach. Trzeba być bardzo uważnym żeby nie popełniać takich błędów.
Nie bardzo rozumiem, gdzie Ty się teraz znajdujesz... Jesteś w szpitalu?
Tak wyczuwam od Ciebie, że chciałabyś ten SSRI. Ze swojej strony, z własnego doświadczenia, poleciłbym Ci escitalopram albo sertralinę. Paroksetynę nie, bo mnie właśnie się ona "ładuje" i faktycznie - jak to sobie wyobrażam i czuję - można się przez nią "upsychotycznić", gdyż powoduje nerwowość i niepokój. Na razie mam mieszane uczucia co do tego leku i nie wiem czy przy nim zostanę. Jest tak samo bardzo ok, jak nie ok.
A co do olanzapiny, co piszesz, że ja ją stosuję w dawce 40 mg, to średnio prawda, bo faktycznie kiedyś zażywałem jej aż tyle, ale teraz biorę 30 mg, a docelowo, za jakiś czas mam zamiar zredukować jej dawkę do 20 mg, może nawet 10 mg.
Nie bardzo rozumiem, gdzie Ty się teraz znajdujesz... Jesteś w szpitalu?
Tak wyczuwam od Ciebie, że chciałabyś ten SSRI. Ze swojej strony, z własnego doświadczenia, poleciłbym Ci escitalopram albo sertralinę. Paroksetynę nie, bo mnie właśnie się ona "ładuje" i faktycznie - jak to sobie wyobrażam i czuję - można się przez nią "upsychotycznić", gdyż powoduje nerwowość i niepokój. Na razie mam mieszane uczucia co do tego leku i nie wiem czy przy nim zostanę. Jest tak samo bardzo ok, jak nie ok.
A co do olanzapiny, co piszesz, że ja ją stosuję w dawce 40 mg, to średnio prawda, bo faktycznie kiedyś zażywałem jej aż tyle, ale teraz biorę 30 mg, a docelowo, za jakiś czas mam zamiar zredukować jej dawkę do 20 mg, może nawet 10 mg.
gówno w proszku na kijoszku
.
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2024 5:22 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 2 razy.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Czyli gdzie.
To nie jest tak, że ja się troszczę, po prostu jestem ciekaw.
No to macie jakieś wzajemne animozje. Nie wnikam.Jagienka udaje, że nie widzi moich wpisów i wątków, a sama założyła raz wątek, "Co Was wkur... w lekach?", gdzie nawet pisała o ograniczaniu się do roli dopaminy, a mnie nie wsparła ani razu.
A Ty trochę nie przesadzasz? Wiesz, to działa w dwie strony. Zdrowi mogą nas nie lubić z powodu choroby, ale czy w Twoim przypadku nie jest tak, że nie lubisz jagienki z powodu jej przejawów zdrowia? Naprawdę, bądźmy dla siebie tolerancyjni i bardziej wyrozumiali. Nie wszyscy muszą tu wegetować czyż nie?Praca, obiad, zakupy, siłownia, przecież to oznaki, że jest wysokofunkcjonująca. Ma do tego partnera i grupę znajomych, którym raczej nie mówi, jaką ma diagnozę, i mimo że miała kiedyś halucynacje wzrokowe, bierze tylko 5 mg olanzapiny. Albo jest ona hipokrytką do kwadratu, albo po prostu bardzo ograniczona. Chwali się skocznie, co właśnie ugotowała, a przecież większość z nas klepie biedę na rencie, a nawet ma niepełnosprawność, tak że przygotowanie posiłku sprawia trudność, a zrobienie zakupów to już w ogóle.
Tak, masz pewnie rację. Otóż, zdaje się, po tym co piszesz, że nie jestem do końca "schizotypowy" i lgnę do ludzi. Lubię popatrzeć posłuchać tego samego kawałka Sztuki, co ktoś inny i powymieniać zdania, w internecie. W takim samym stopniu jestem się w stanie podzielić tym, co lubię, jak i odebrać coś fajnego od kogoś. Taka, w zasadzie, zabawa. Ale czy nie wszystko nie jest tego lub podobnego typu zabawą w internecie? Wszak widzimy się tylko po literkach na ekranie i nie możemy np. uprawiać dzikich orgii.Ja ostatnio mało piszę na czacie, a Ty chyba byś chciał, żebyśmy oglądali te same filmy i słuchali tych samych piosenek, najlepiej równocześnie, wypytujesz prawie każdego jakie bierze leki, nie wiem, skąd to się u Ciebie bierze... Nie mniej jest mi miło, że napisałeś w tym wątku.
A o leki jeśli wypytuję to z raczej oczywistych powodów. Jak ćpałem, to też się pytałem jesteś na amfie czy "zielony".
.
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2024 5:22 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 2 razy.
tak, przeglos to swoj ziom i ma tęgo pod kopułką
zna sie na wielu sprawach, do tego jest dzielny i pracowity pomimo choroby. nie poddaje sie. respekt dla niego
zna sie na wielu sprawach, do tego jest dzielny i pracowity pomimo choroby. nie poddaje sie. respekt dla niego
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Dziękuję Ci. Zawsze mnie takie komentarze trochę zawstydzają.
Ale odbiję piłeczkę, gdyż Ty jesteś pozytywnie zakręcony.
dzieks, nie ma czego. jest jak jest. wszyscy tu jedziemy na tym samym wozie
.
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2024 5:23 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2024 5:23 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 6 razy.
na pewno ma jakies przelozenie na dopamine. jak pojem rzeczy nafaszerowanych obficie glutaminianem to zaczynam czuc sie wysmienicie, prawie euforyczne dzialanie w tym dostrzegam. humor bardzo wyraznie leci w gore. ale za to nastepnego dnia jest kaplica i totalny zjazd, z bolem glowy wlacznie. dlatego omijam takie smakolyki szerokim lukiem. tym bardziej ze gleboko przetworzona zywnosc nafaszerowana chemikaliami E... jest mocno rakotworcza
.
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2024 5:23 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 2 razy.
.
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2024 5:23 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2024 5:24 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 2 razy.
.
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2024 5:24 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2024 5:24 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2024 5:24 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 4 razy.
.
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2024 5:25 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 2 razy.
.
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2024 5:25 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 2 razy.
Z tą nadinteligencją Polaków,to lekka przesada chyba troche
Owszem Polacy wyróżniają sie jako jednostki wybitnie.Natomiast jako naród (organizacja) to raczej cienko
Owszem Polacy wyróżniają sie jako jednostki wybitnie.Natomiast jako naród (organizacja) to raczej cienko
głęboka asceza
.
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2024 5:25 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.