Kod choroby F44
Moderator: moderatorzy
Kod choroby F44
Poprosiłam w poradni zdrowia psychicznego o ksero mojej dokumentacji medycznej i ostatni wpis mojego Psychiatry przed moim pobytem w szpitalu w kwietniu to były literki F44. Zawsze miałam w karcie F 20 . Sprawdziłam w necie że kod choroby F 44 oznacza zaburzenia dysocjacyjne, osobowość mnogą. Jestem w szoku. Czy ktoś z Was ma też ten kod choroby - F44 ? ?
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
Re: Kod choroby F44
może tym ostatnim razem lekarz przy pisaniu dokumentacji się pomylił
F44 - osobowość mnoga , jeśli ten zapis to pomyłka , to może też i F20 - to też pomyłka . Nigdy nie byłam chora na schizo ... Może mam jedynie dar rozeznawania duchów? I widzę rzeczy, rzeczywistości których inni nie widzą?
tak czy tak z tym nie da sie normalnie zyc. stad leki poprawiaja komfort zycia nawet osob ze szczegolnymi zdolnosciami, to samo tyczy sie opetan. czasem leki sa znacznie lepszym wyjsciem niz trudne i nie zawsze skuteczne egzorcyzmy. kiedys medium byly wykorzystywane do sesji z duchami, niestety czasem konczylo sie to tragicznie dla tych osob. bylo takze sporo naduzyc ze strony szemranych wywolywaczy. te czasy dawno przeminely. dzis taka umiejetnosc jedynie raczej utrudnia zycie codziennie.
moim zdaniem diagnoza nie jest tak istotna, wazne ze leki pomagaja i pozwalaja w miare normalnie zyc. gdy pojawiaja sie dokuczliwe skutki uboczne warto prosic lekarza o zmiane leku lub zmniejszenie dawkowania. obecnie lekow jest cala masa i jest w czym wybierac
moim zdaniem diagnoza nie jest tak istotna, wazne ze leki pomagaja i pozwalaja w miare normalnie zyc. gdy pojawiaja sie dokuczliwe skutki uboczne warto prosic lekarza o zmiane leku lub zmniejszenie dawkowania. obecnie lekow jest cala masa i jest w czym wybierac
-
- zaufany użytkownik
Tak,tak pomyłka, jak te ponad 7 tys rozpoznań użytkowników z naszego evotu.. Ile lat chorujesz?
Od 2001 czyli już 23 lata . Jednak diagnozę stawiają podczas pierwszego pobytu w szpitalu a potem - mam wrażenie - że ją tylko powtarzają już nie patrząc na człowieka. Jeśli mam osobowość mnogą to ona objawia się TYLKO i wyłącznie wtedy gdy nie biorę leków. Mój Psychiatra widział moje zachowanie pół roku po odstawieniu tabletek, i ocenił że mam F44 - a w szpitalu nie poddano mnie obserwacji podczas ostatniego pobytu tylko od razu zastrzyk i garść leków do połknięcia . Oni potem mają człowieka w dupie - chcą zabić duszę
- amigo
- zaufany użytkownik
Piewsza diagnoza to bylo F 23.1. pozniej jak przeprowadzilem sie do hiszpanii to schiza dala o sobie znac i psychiatra wypisal mi F 20.0.