Rxulti ,czy ktoś to brał?
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Re: Rxulti ,czy ktoś to brał?
Myśle że jeszcze z tydzień albo dwa musze poczekać aby się uwolnić.
-
- bywalec
Mój 84 letni tata jest w szpitalu. I powiem tylko jedną rzecz. Tata jest już 2 tygodnie w tym szpitalu i gorsze od objawów chorobowych jest samotność. Jak jest samotność to dopiero psychika nawala. Tak to teraz zauważyłem.
Do samotności można się przyzwyczaić ale jak moi rodzice wyjechali na wakacje to gorzej się czułem psychicznie sam w domu.
Zależy komu, ja tam lubię być sama.
Ja właśnie schodzę z Reagili i wchodzę na Rxulti, bo halucynacje cały czas się pojawiają. Myślę, że po miesiącu brania dopiero coś będę mógł ciekawego napisać.
-
- bywalec
No to życze powodzenia. Ja osobiście mam taki organizm że wszystkie te najnowsze leki czyli jak Rxulti, Reagila, Latuda fatalnie na mnie działają. One są bardzo silnie aktywizujące. A ja potrzebuje coś na uspokojenie. Nie jestem typem przymuła i zawsze coś robie i jak brałem taką np. Reagile to dostawałem nerwówki bo poziom energii był zdecydowanie za duży. Z wszystkiech leków w sumie najlepiej działa na mnie zolafren. I nie mam co innego szukać.
Też życzę powodzenia
Szary Wolf jak się czujesz teraz? Ja biorę od 10 dni i mam lęki, ciężko w pracy wytrzymać, ale przemęcze się do miesiąca brania. Lęków już nie masz?
-
- bywalec
Nie mam lęków bo od miesiąca i jednego tygodnia bo nie biore Rxulti. Ale przede wszystkim nogi i ręce przestały boleć bo miałem je sztywne. I zjedzeniem się uspokoiło mimo że biore teraz zolafren 17,5 mg. I schudłem pare kilo ! Miałem wczoraj wizyte u lekarza i pani dr nie mogła uwierzyć że miałem takie dolegliwości. Ja też nie moge uwierzyć... Na olce czuje się najlepiej. Taki mam profil receptorowy.
najlepiej czuję się na 2 mg
Także u mnie bez zmian nadal mam delikatne halucynacje, jestem otępiały, nie mam zwiększonego apetytu, nie jestem senny. Piszę bez zmian, ponieważ podobnie czułem się na reagili
I jeszcze jeden komentarz po pewnym czasie, lek jest bardzo podobny w skutkach ubocznych do reagili. Ale to na każdego lek ten może zadziałać inaczej.
U mnie ten lek bardzo fajnie likwiduje obsesyjne myśli typu rozkminianie i przejmowanie się. Chyba żaden neuroleptyk tego objawu mi nie zmniejszał.
Jedyny skutek uboczny jaki mam to spowolnienie upływu czasu, ale ja to miałem na każdym neuroleptyku.
No i rexulti jest pod każdym względem dobry od abilify, które uważam za gówno z masą skutków ubocznych jak lęki czy zmęczenie.
Jedyny skutek uboczny jaki mam to spowolnienie upływu czasu, ale ja to miałem na każdym neuroleptyku.
No i rexulti jest pod każdym względem dobry od abilify, które uważam za gówno z masą skutków ubocznych jak lęki czy zmęczenie.
Szary Wolf. Po jakim czasie przeszły Ci lęki po rxulti. Ja już nie biorę 10 dni i nadal nie czuję się dobrze. Wiem że okres półtrwania to około 90h, więc się zastanawiam, czy to jeszcze rxulti, czy coś się zepsuło u mnie?
-
- bywalec
Poczułem ulge po zaprzestaniu brania Rxuli po dwóch tygodniach tak wstępnie a całkowitą ulge po 3 tygodniach. Wiesz 10 dni od zaprzestania brania leku to mało. Z tego co wiem co mówią lekarze i co sam na sobie przetestowałem to większość leków człowiek wysikuje po dwóch tyodniach ale muszą się jeszcze odzwyczaić od danego leku receptory a to trwa następny tydzień lub nawet dwa. Ogólnie po miesiącu od zaprzestania brania leku powinno być się już wolnym. Bo mózg jest bardzo delikatny i wolno reaguje.