Rxulti ,czy ktoś to brał?
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Rxulti ,czy ktoś to brał?
Witam
Jako że fatalnie się czuje to moja pani dr przepisała mi małą dawke leku Rxulti. Nie wiem czy to nowość ale w każdym razie jest to neuroleptyk. Czy ktoś to już brał? Jeśli tak to jak się czuliście? Jakie ew. skutki uboczne??
Jako że fatalnie się czuje to moja pani dr przepisała mi małą dawke leku Rxulti. Nie wiem czy to nowość ale w każdym razie jest to neuroleptyk. Czy ktoś to już brał? Jeśli tak to jak się czuliście? Jakie ew. skutki uboczne??
-
- zaufany użytkownik
Re: Rxulti ,czy ktoś to brał?
to ponoć nowszy nowy lek
jak mała dwke bierzesz to co za problem ?
też jestem ciekawy jak na tym leku jest jak każdy ma skutki uboczne przeczytaj w ulotce
jak mała dwke bierzesz to co za problem ?
też jestem ciekawy jak na tym leku jest jak każdy ma skutki uboczne przeczytaj w ulotce
-
- bywalec
Nie pisałem że jakiś problem... Bo jeszcze go nie biore... Dzisiaj dopiero zaczynam, i chciałem się wypytać czy ktoś bierze i jak się czuje ew. czy ma jakieś skutki uboczne, bo niby jest w ulotce, ale inaczej to jest w teorii a inaczej w praktyce. Tyle.
-
- bywalec
Dodam tylko że chciałem się tylko dowiedzieć czy ktoś to brał i jak się czuł. Po to jest to forum żeby sobie wzajemnie pomagać. Tak mi się wydaje...
-
- bywalec
No to moge powiedzieć co po pierwszym dniu. Wziąłem 1 mg rano tego leku i teraz czuje się otępiony, senny, mam zwiększoną akatyzje. I w sumie tyle. Zdaje sobie sprawe że po dwóch czy trzech tygodniach może być inaczej.
-
- zaufany użytkownik
na pewno jakaś nasennośc
czy tycie nie wiadomo jak z apetytem
no i jakieś zmęczenie może ?
tak jak z wieloma lekami ale trzeba brać mus
czy tycie nie wiadomo jak z apetytem
no i jakieś zmęczenie może ?
tak jak z wieloma lekami ale trzeba brać mus
-
- bywalec
Przepraszam cię bardzo a skąd ty to wszystko możesz wiedzieć jak tego nie bierzesz?? Z ulotki? Bo tak się składa że senność była troche tylko pierwszego dnia, dzisiaj pod tym względem jest wporzo. Z apetytem jest normalnie narazie. I nie mam narazie zmęczenia, wręcz przeciwnie czuje się pod tym względem lepiej niż na samym zolafrenie.
-
- bywalec
Jest napewno jedna rzecz która nie została napisana w ulotce po tym leku. Jest to sedacja. Czuje się troche tak jak po sulpirydzie albo solianie gdzie jest już spora sedacja. Chociaż mi to w sumie pasi bo troche z charakteru nerwus jestem.
-
- bywalec
Jeszcze dochodzi narazie do tego otępienie i zawroty głowy. O tym pierwszym nie ma mowy w ulotce, jest tylko o zawrotach. I miała być senność a jej nie ma.
-
- zaufany użytkownik
Jest to chyba lek podobny do abilify oglądałem wczoraj filmik o tym. Sedacja może być przejściowa na początku leczenia jak w innych lekach.
-
- bywalec
No i zaczyna się... Dzisiaj potężny lęk i niepokój. Co oni za leki teraz wymyślają? Mam nadzieje że to przejdzie ale miło nie jest.
-
- zaufany użytkownik
Kiedyś jak zaczynałem brać abilify lekarka mówiła mi że może na początku powodować niepokój i lęk ale kiedyś abilify mnie prawie w psychozę wpędziło. To ponoć podobny lek do abilify.
-
- zaufany użytkownik
jestem na 3 mg i cóż zauważam:
-wzmożony apetyt może być przez to tycie
- wpływa na wzrok jak przy abilify
- lekkie napięcie, ale nie jak u abilify można wytrzymać
- lekko podwyższona prolaktyna(coś się pojawiło, ale nie tak jak przy (olanzapinie, sulpirydzie, rispolepcie, solianie)
ogólnie lek mi pomaga, zobaczymy co będzie dalej raczej bym nie zmieniała
-wzmożony apetyt może być przez to tycie
- wpływa na wzrok jak przy abilify
- lekkie napięcie, ale nie jak u abilify można wytrzymać
- lekko podwyższona prolaktyna(coś się pojawiło, ale nie tak jak przy (olanzapinie, sulpirydzie, rispolepcie, solianie)
ogólnie lek mi pomaga, zobaczymy co będzie dalej raczej bym nie zmieniała
Ostatnio zmieniony sob paź 05, 2024 3:02 pm przez rafka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- bywalec
Fajnie że ci ten lek pomaga bo ja dopiero za krótko biore aby coś wyrokować. Narazie sam siebie obserwuje.
-
- zaufany użytkownik
trzeba dać sobie czas
-
- bywalec
Mam ostatnio problemy alergiczne i biore Clatre, lek przeciwhistaminowy ale przestane brać bo nie pomaga a robią mi się lęk, osłabienie, zmęczenie i ból mięśni bo tej Clatrze i ja początkowo myślałem że to po tym Rxulti.
-
- bywalec
Niestety po 5 dniach bojów poddałem się. Ból mięśni rąk i nóg, mocno zwiększony apetyt, niepokój w głowie to tylko kilka z problemów. Klęska taka sama jak po Reagili. Ja się najlepiej a przynajmniej znośnie czuje na lekach klasycznych i atypowych 1 generacji bo te póżniejsze to już nie.
-
- bywalec
Dodam jeszcze tylko że ten lek bardzo podnosi prolaktyne i totalnie rozwalił mi libido.
-
- zaufany użytkownik
Tak samo jak amisulpiryd ( Solian ) .szary_wolf pisze: ↑ndz paź 13, 2024 6:56 am Dodam jeszcze tylko że ten lek bardzo podnosi prolaktyne i totalnie rozwalił mi libido.
-
- bywalec
Dziś mija 3 tygodnie jak jestem na 0 tego Rxulti. Dużo rzeczy jest już lepiej ale niektóre jeszcze nie wróciły do normy np. mam troche zwiększone urojenia, i ogólnie jestem otępiony, nie mam na nic siły. Natomiast wraca do normy libido, nogi przestały być sztywne, bolące i mniej jem.
Mam nadzieje że komuś pomoże ten lek bo dla mnie to była katastrofa.
Mam nadzieje że komuś pomoże ten lek bo dla mnie to była katastrofa.