Przestrzegam przed lekiem klozapol
Moderator: moderatorzy
Przestrzegam przed lekiem klozapol
UWAGA ! ... Osoby które biorą lek Klozapol są narażone na udar mózgu i zakrzepicę , tak jak ja , jestem po udarze mózgu , ... W ulotce było napisane że przy zażywaniu tego leku jest ryzyko udaru mózgu i zakrzepicy , teraz piszą w ulotkach , w ostrzeżeniach , text , który jest inaczej sformułowany.
... Przez ten lek mam kolejną chorobę przewlekłą - zakrzepicę. I do końca życia będę musiał zażywać leki przeciwzakrzepowe , każdego dnia. ... Według mnie ten lek jest bez sensu. Ten lek wywołuje jeszcze więcej szkód . Chcę przestrzec , żebyście uważali na siebie .
... Przez ten lek mam kolejną chorobę przewlekłą - zakrzepicę. I do końca życia będę musiał zażywać leki przeciwzakrzepowe , każdego dnia. ... Według mnie ten lek jest bez sensu. Ten lek wywołuje jeszcze więcej szkód . Chcę przestrzec , żebyście uważali na siebie .
Re: Przestrzegam przed lekiem klozapol
Ja też mam zakrzepicę.
Nie wiem, czy to od Klozapolu, który przyjmowałem latami.
Możliwe, że to dziedziczne, ponieważ w najbliższej rodzinie występowały podobne problemy.
Po złamaniu nogi musiałem przyjmować leki przeciwzakrzepowe, mało nie straciłem kończyny, ledwo przeżyłem.
Mam nieodparte wrażenie, że Klozapol to lek ostatniego rzutu, gdy nic innego nie pomaga.
Nie wiem, czy to od Klozapolu, który przyjmowałem latami.
Możliwe, że to dziedziczne, ponieważ w najbliższej rodzinie występowały podobne problemy.
Po złamaniu nogi musiałem przyjmować leki przeciwzakrzepowe, mało nie straciłem kończyny, ledwo przeżyłem.
Mam nieodparte wrażenie, że Klozapol to lek ostatniego rzutu, gdy nic innego nie pomaga.
Leki i papierochy
Klozapol- to lek naprawdę ostatniego rzutu. Wiem, bo brałem.
Należy go przyjmować w ostateczności, kiedy inne, lepsze leki zawiodą.
Nie polecam.
Należy go przyjmować w ostateczności, kiedy inne, lepsze leki zawiodą.
Nie polecam.
Głodówka lecznicza leczy wiele chorób. Warto się zainteresować ale nie wiem na ile jest ona wskazana przy lekach psychotropowych. Poza tym polecam modlitwę różańcową aby Bóg najlepiej pokierował naszym leczeniem.
- piotrs
- zaufany użytkownik
każdy lek ma wiecej pożytku bo nie ma psychozy
jak i każdy ma skutki uboczne większe mniejsze
bierzcie leki do końca życia na możliwie najniższych dawkach
jak i każdy ma skutki uboczne większe mniejsze
bierzcie leki do końca życia na możliwie najniższych dawkach
Moim zdaniem lekarstwem na schizę jest dobra spowiedź, z całego życia jak ktoś potrzebuje i życie potem sakramentami. Można wtedy przyjąć sakrament chorych a jak to nie pomoże iść do dobrego egzorcysty. Kiedyś chodziłem do spowiedzi i żałuję że przestałem. Ktoś tu kiedyś pisał że wyleczył się ze schizy poprzez czytanie Pisma Świętego chyba jakiś świadek Jehowy jak pamiętam. Mi dużo daje czytanie Biblii, polecam.
- Catastrophique
- bywalec
Tak, spowiedź, egzorcysta, różaniec i samobiczowanie się, tylko tak żeby ślady były, inaczej się nie liczy.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
Na rozrzedzenie krwi polecam picie naparu z kwiatów głogu. Wiem, bo książki o roślinach leczniczych donoszą o takiej właściwości tej rośliny. Sama ją sobie zamówiłam, jutro powinni przywieźć.
ja biorę klozapol od ponad 10 lat i nic mi się nie dzieje
może zależny od osoby, na każdego to samo działa inaczej
Ja po tym leku miałam ciężki światłowstręt.
- amigo
- zaufany użytkownik
U mnie klozapina powoduje jedynie sennosc. Zadnych skutkow ubocznych wiecej, dobrze przyswajam ten lek.
- piotrs
- zaufany użytkownik
każdy lek jak mówiłem ma skutki uboczne
to zmnienić na inny lek dopasować sobie jakiś najlepszy dla siebie
są nowe teraz pogadać z lekarzem
to zmnienić na inny lek dopasować sobie jakiś najlepszy dla siebie
są nowe teraz pogadać z lekarzem