Jak używać tego działu
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Jak używać tego działu
Dla tego działu ważna jest rzeczowa dyskusja i pomoc tym, którzy szukają dobrej rady. Uprzejmie proszę o kierowanie wszelkich innych tematów, oraz luźnych niezobowiązujących wypowiedzi do innych działów. Także pogawędki towarzyskie należą do działu "wolne tematy". Wszystko to jest ważne, nie powinno jednak przysłaniać rzeczowej dyskusji i pomocy, bo tu na lekkiej niezobowiązującej kpinie, lub aluzji rozbiją się ludzkie oczekiwania.
-
- zarejestrowany użytkownik
Re: Jak używać tego działu
Jak wyjść na prostą?Moj syn przebywa obecnie w szpitalu na oddziale psychiatrycznym.Jest to jego drugi pobyt w ciagu trzech lat.Diagnoza schizofrenia prosta.Nie jest ubespieczony w NFZ.Kto zaplaci za szpital,a najgorsza obawa to,ze jest agresywny ,a najbardziej w stosunku do mnie czyli matki.Ciagle grozi,ze zabije mnie mlotkiem,nawet jednej nocy przyniosl mlotek do mojego pokoju gdy spalam i zagrozil.Jestem rozwiedziona i mieszkamy z synem sami.Co mam zrobic gdy wyjdzie ze szpitala,bo na sama mysl,ze wroci paralizuje mnie strach,nie potafie podjac zadnej decyzji.
GRAZYNA
ubezwlasnowolnienie
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Grażyno, może Pani zdobyć sądowy nakaz leczenia syna. Jeśli syn nadal nie będzie chciał się leczyć, można go ubezwłasnowolnić. Ale jeśli syn ma się leczyć, to musi być ubezpieczony. Myślę, że może go ubezpieczyć opieka społeczna.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
jestem nowa ale potrzebuje pomocy jestem chora na zaburzenia schizoafektywne to coś podobnego do schizofrenii obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim może ktoś chciałby porozmawiać ze mną przez skaypa strasznie żle się czuje
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Proszę pisać w osobnym wątku.
jestem tutaj 1 raz schiz.nie jest mi obca biore ketrel i czuje sie znakomicie prosze o odzew.

zastanawiam się nad soba mam ta schizof.czy nie zastaniawiam się czy jest wyleczalna,jak ja żyje jestem zły sam na siebie że nie umiem wykorzystać internetu -może plote bzdury?
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Proszę pisać w osobnym wątku.
taka prawda. bio informatyka.
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:
Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.