Zdrowe odzywienie
Moderator: moderatorzy
- amigo
- zaufany użytkownik
Zdrowe odzywienie
Od paru tygodni staram sie zdrowo odzywiac. Wyeliminowalem napoje gazowane, slodycze i tluszcze. Lepiej sie czuje fizycznie i psychicznie , oprocz tego to lepiej sie wyprozniam. Polecam zdrowo sie odzywiac. Nie kosztuje to wiele a dla organizmu jest to zbawienne.
Re: Zdrowe odzywienie
tak trzeba robić zdrowie to podstawa
- amigo
- zaufany użytkownik
dzisiaj troche nie zdrowo bo wcinalem frytki , ale oprocz tego to salatka i filet z kurczaka
ja jestem na diecie keto i też o wiele lepiej się czuję. I do tego powoli ale sukcesywnie chudnę
- amigo
- zaufany użytkownik
juz nie slodze herbaty i kawy, moze troszke gorzka jest ale za to zdrowiej
- RSHFunkster
- zaufany użytkownik
- Status: zdrowy
Najważniejsze w dobrej diecie, jest wyeliminowanie silnie przetworzonego, kalorycznego jedzenia, nadmiaru tłuszczów i węglowodanów.
F29
- RSHFunkster
- zaufany użytkownik
- Status: zdrowy
Jak chcemy zgłębić temat, to można wtedy zastanawiać się nad takimi sprawami jak ilość witamin, profil diety i balans pomiędzy potasem a sodem.
F29
Od dawna czuję awersję do mięsa i ogólnie produktów odzwierzęcych, więc przeszłam na weganizm i dzięki temu zauważyłam poprawę w swoim samopoczuciu. Ogólnie moja choroba przejawiała się w urojeniach na temat jedzenia, dlatego bywało, że się głodziłam przez długi czas. W szpitalu dieta wegetariańska, w domu weganizm. Jem to, co lubię, ale w rozsądnych porcjach, zwykle po prostu dania kuchni polskiej w wersji wegańskiej. Do tego owoce, orzechy i oczywiście witamina B12. Raczej unikam słodyczy, choć od święta zdarza mi się upiec jakieś ciasto. Cieszę się, że mam apetyt, który nie jest nadmierny, że czuję się syta po zjedzeniu posiłku. To wszystko pozwala mi zachować optymalną wagę i nie tyję.
"And do you understand with every seed
You sow you make this cold world beautiful?"
You sow you make this cold world beautiful?"