Schizotypia
Moderator: moderatorzy
Schizotypia
Przykre, obwiniałam rodziców za to że każą mi się uczyć fizyki
a wina że nie mam znajomych i nie pochłaniam wiadomości
w szkole z żadnego przedmiotu leżała głównie w dziwaczności
mojego umysłu.
a wina że nie mam znajomych i nie pochłaniam wiadomości
w szkole z żadnego przedmiotu leżała głównie w dziwaczności
mojego umysłu.
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: Schizotypia
Ja też się pod tym podpisuję, bo gdy dotarłem do przyczyny moich problemów w mózgu zrobiło się miejsce na naukę, ale mam już tyle lat, że trochę mija się z celem uczenie się fizyki historii czy biologii. Informatyka też nie moja pasja, mimo że ją katowałem ostatnio.
-
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
To trudności dorastania, wszyscy to mieliśmy chyba, a nie schizotypia.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Pasuje też autyzm:
Sama nauczyłam się czytać
Trudności w kontaktach z ludźmi
Z abstrakcyjnym myśleniem
Albo schizotypia
W każdym razie trudności wielkie z ludźmi
Sama nauczyłam się czytać
Trudności w kontaktach z ludźmi
Z abstrakcyjnym myśleniem
Albo schizotypia
W każdym razie trudności wielkie z ludźmi
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
No nie, ja tak miałem dopiero wtedy, gdy zacząłem brać narkotyki...
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
No nie, ja tak miałem dopiero wtedy, gdy zacząłem brać narkotyki...
a na schizotypie dają rente ?
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Poszukaj w google
Plany planami ale obecnie jestem notorycznie niewyspanagratis pisze: ↑pt lip 05, 2024 6:04 am Ja też się pod tym podpisuję, bo gdy dotarłem do przyczyny moich problemów w mózgu zrobiło się miejsce na naukę, ale mam już tyle lat, że trochę mija się z celem uczenie się fizyki historii czy biologii. Informatyka też nie moja pasja, mimo że ją katowałem ostatnio.
i może dlatego nic do głowy mi nie wchodzi.
Kupiłam Humble Book Bundle z rysunków i programowania
czytam i nic.
Zmiana jest taka chyba, że teraz uważam że powinnam się
wartościowymi rzeczami interesować.
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
No ja się zacząłem dobrze wysypiać od maja tego roku. Ciągnę stare "pasje" za ogon, czyli to czym do tej pory się zajmowałem. Teraz jest mi łatwiej. Skupiam się na angielskim. Po wyjściu dołączę dużo ćwiczeń z rysunku i bieganie dwa razy w tygodniu. Nie wiem, co Ci zaszkodziło, że poczułaś się gorzej. Może jesteś przepracowana? Przebodzcowana? Na pewno dobry sen to podstawa. A też relacje z ludźmi jakimi się człowiek otacza. Awantury mogą osłabić energetyczność.
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Może te upały tak działają też, że człowiek się dekoncentruje.
Bi lokacja.
Może było warto się uczyć?
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:
Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
-
- bywalec
Czemu uważasz że to jest bezwartościowe? Hobby ma dawać satysfakcję a czy jest wartościowe czy nie, kto to oceni? Osoba z mojej rodziny narzekała na moje hobby a sama chlała i paliła faje na umór.Pamal pisze: ↑sob lip 06, 2024 9:56 pmPlany planami ale obecnie jestem notorycznie niewyspanagratis pisze: ↑pt lip 05, 2024 6:04 am Ja też się pod tym podpisuję, bo gdy dotarłem do przyczyny moich problemów w mózgu zrobiło się miejsce na naukę, ale mam już tyle lat, że trochę mija się z celem uczenie się fizyki historii czy biologii. Informatyka też nie moja pasja, mimo że ją katowałem ostatnio.
czytam i nic.
W szkole też mi było nie po drodze z nauką. Same 1-2. Mam licencjat. Nie obroniłam magisterki bo nie chciało mi się, nie miałam psychy, było dużo problemów. Nie chce mi się i nie jest mi to już potrzebne. Żyję sobie szczęśliwie i realizuję to co chcę i lubię
Szczęście w życiu to w 95% nasze nastawienie. Jak człowiek źle o sobie myśli i wymaga nie wiadomo czego, chce być perfekcjonistą i patrzy tylko na krytykę innych - nie będzie szczęśliwy, czy jest zdrowy czy chory na cokolwiek.
Mądrze prawisz! Perfekcję osiąga ten co nic nie robi tylko teoretyzujeTurbodizel pisze: ↑pn lip 08, 2024 6:52 pmCzemu uważasz że to jest bezwartościowe? Hobby ma dawać satysfakcję a czy jest wartościowe czy nie, kto to oceni? Osoba z mojej rodziny narzekała na moje hobby a sama chlała i paliła faje na umór.Pamal pisze: ↑sob lip 06, 2024 9:56 pmPlany planami ale obecnie jestem notorycznie niewyspanagratis pisze: ↑pt lip 05, 2024 6:04 am Ja też się pod tym podpisuję, bo gdy dotarłem do przyczyny moich problemów w mózgu zrobiło się miejsce na naukę, ale mam już tyle lat, że trochę mija się z celem uczenie się fizyki historii czy biologii. Informatyka też nie moja pasja, mimo że ją katowałem ostatnio.
czytam i nic.
W szkole też mi było nie po drodze z nauką. Same 1-2. Mam licencjat. Nie obroniłam magisterki bo nie chciało mi się, nie miałam psychy, było dużo problemów. Nie chce mi się i nie jest mi to już potrzebne. Żyję sobie szczęśliwie i realizuję to co chcę i lubię
Szczęście w życiu to w 95% nasze nastawienie. Jak człowiek źle o sobie myśli i wymaga nie wiadomo czego, chce być perfekcjonistą i patrzy tylko na krytykę innych - nie będzie szczęśliwy, czy jest zdrowy czy chory na cokolwiek.
Ja za dużo teorii sobie wymyślałam, które powstrzymywały mnie od działania,
zakłócały działanie a teraz z perspektywy lat wydają się nieprawdziwe.
Wartościowe w sensie, że nie chciałabym oglądać cały dzień rozrywki.
-
- bywalec
Spoko bo ja też mam takie problemy Żeby się za coś zabrać. Np książki nie czytałam już dawno...Pamal pisze: ↑pn lip 08, 2024 9:42 pm Mądrze prawisz! Perfekcję osiąga ten co nic nie robi tylko teoretyzuje
Ja za dużo teorii sobie wymyślałam, które powstrzymywały mnie od działania,
zakłócały działanie a teraz z perspektywy lat wydają się nieprawdziwe.
Wartościowe w sensie, że nie chciałabym oglądać cały dzień rozrywki.
Jest dużo rzeczy które można robić Myślę najważniejsze żeby nie łapać stu srok za ogon na raz. Wtedy nic się nie uda, a człowiek tylko się zniechęci.