METAL - najlepsza muzyka
Moderator: moderatorzy
Re: METAL - najlepsza muzyka
Chory to każdy niezadowolony, lub np potępiony. Zdrowy według demonów to każdy szczęśliwy: sprzyja mu świat i ludzie, jest dumny kim jest, chwali go rodzina i znajomi. Zadowolony to inaczej zdrowy, wg demonów.
https://www.youtube.com/watch?v=8ImHKYcMwsQ
APOTHEUS - Re:genesis - tekst:
Czołgając się przez nieznane Próbujemy zrozumieć Decyzja jest teraz wyryta w kamieniu Czekam na polecenie
Nie ma pytania Koniec jest już w drodze Ale kto rozwieje moje wątpliwości Jest cena do zapłacenia
Pytania i odpowiedzi Zawsze rosną
Wyrównaj swoje sumienie Ze mną i osiągnij Tę moc ci daję Teraz możesz królować
Do całej ludzkości Wyznaję swoją moc W imię Trójcy Nowa nadzieja jaśnieje
Moc przepływająca przeze mnie Nie ma czasu do stracenia Wniebowstąpiona istota Musimy teraz stawić czoła
APOTHEUS - Re:genesis - tekst:
Czołgając się przez nieznane Próbujemy zrozumieć Decyzja jest teraz wyryta w kamieniu Czekam na polecenie
Nie ma pytania Koniec jest już w drodze Ale kto rozwieje moje wątpliwości Jest cena do zapłacenia
Pytania i odpowiedzi Zawsze rosną
Wyrównaj swoje sumienie Ze mną i osiągnij Tę moc ci daję Teraz możesz królować
Do całej ludzkości Wyznaję swoją moc W imię Trójcy Nowa nadzieja jaśnieje
Moc przepływająca przeze mnie Nie ma czasu do stracenia Wniebowstąpiona istota Musimy teraz stawić czoła
Chory to każdy niezadowolony, lub np potępiony. Zdrowy według demonów to każdy szczęśliwy: sprzyja mu świat i ludzie, jest dumny kim jest, chwali go rodzina i znajomi. Zadowolony to inaczej zdrowy, wg demonów.
DISCO: DMC - King For A Day
https://www.youtube.com/watch?v=r12E7v64wtg
https://www.youtube.com/watch?v=_DYixxbUFB0
FUTURE PALACE - Dreamstate
Moje łóżko (do mojego łóżka) przyciąga mnie magnetycznie Nie mogę wstać, jestem jak zmarznięta, jestem zdenerwowana (jestem zdenerwowana)
Czuję się tak odrętwiała, czuję się taka wyczerpana Żadnej motywacji, żadnej dopaminy Jaki jest sens tu pozostać?
Jestem w głębokim śnie, gdzie nikt mnie nie potrzebuje Inna przestrzeń, pełna łaski Tyle bezpieczeństwa w tej ciszy Jestem w stanie snu Choć raz nie czuję się tak przerażony Gdzie zniknął cały ten ciężar Nikt mnie nie obudzi
Nikt mnie nie obudzi Nikt mnie nie obudzi
Czuję się taka pusta, nie mogę płakać a moim najlepszym przyjacielem jest noc Czasem uderza każde uczucie wszystkie te uczucia, za którymi tęsknię Szczęście trwa tylko sekundy potem znów czuję się jak wrak
Jestem zły, jestem zdenerwowany Jak to się dzieje, że jeszcze nie jestem szczęśliwy
Jestem w głębokim śnie, gdzie nikt mnie nie potrzebuje Inna przestrzeń, pełna łaski Tyle bezpieczeństwa w tej ciszy Jestem w stanie snu Choć raz nie czuję się tak przerażony 0Gdzie zniknął cały ten ciężar Nikt mnie nie obudzi
Jeśli powiem, że teraz radzę sobie lepiej Skłamałbym ci w twarz Przeżyłem mnóstwo chłodu Teraz czuję wstyd Chciałbym być teraz silniejszy, Dałem już z siebie wszystko W dzisiejszych czasach bardzo trudno znaleźć odrobinę wiary Nie ma już prawie żadnej mocy
Gdyby te myśli po prostu ucichły Czuję złość i samotność Czuję złość i samotność Czuję się taki zły i samotny
Jestem w głębokim śnie, gdzie nikt mnie nie potrzebuje Jestem w stanie snu Choć raz nie czuję się tak przerażony Gdzie zniknął cały ten ciężar Nikt mnie nie obudzi
Jestem w głębokim śnie, gdzie nikt mnie nie potrzebuje (nikt mnie nie obudzi) Inna przestrzeń, pełna łaski Tyle bezpieczeństwa w tej ciszy Jestem w stanie snu Choć raz nie czuję się tak przerażony Gdzie zniknął cały ten ciężar Nikt mnie nie obudzi
https://www.youtube.com/watch?v=r12E7v64wtg
https://www.youtube.com/watch?v=_DYixxbUFB0
FUTURE PALACE - Dreamstate
Moje łóżko (do mojego łóżka) przyciąga mnie magnetycznie Nie mogę wstać, jestem jak zmarznięta, jestem zdenerwowana (jestem zdenerwowana)
Czuję się tak odrętwiała, czuję się taka wyczerpana Żadnej motywacji, żadnej dopaminy Jaki jest sens tu pozostać?
Jestem w głębokim śnie, gdzie nikt mnie nie potrzebuje Inna przestrzeń, pełna łaski Tyle bezpieczeństwa w tej ciszy Jestem w stanie snu Choć raz nie czuję się tak przerażony Gdzie zniknął cały ten ciężar Nikt mnie nie obudzi
Czuję się taka pusta, nie mogę płakać a moim najlepszym przyjacielem jest noc Czasem uderza każde uczucie wszystkie te uczucia, za którymi tęsknię Szczęście trwa tylko sekundy potem znów czuję się jak wrak
Jestem zły, jestem zdenerwowany Jak to się dzieje, że jeszcze nie jestem szczęśliwy
Jestem w głębokim śnie, gdzie nikt mnie nie potrzebuje Inna przestrzeń, pełna łaski Tyle bezpieczeństwa w tej ciszy Jestem w stanie snu Choć raz nie czuję się tak przerażony 0Gdzie zniknął cały ten ciężar Nikt mnie nie obudzi
Jeśli powiem, że teraz radzę sobie lepiej Skłamałbym ci w twarz Przeżyłem mnóstwo chłodu Teraz czuję wstyd Chciałbym być teraz silniejszy, Dałem już z siebie wszystko W dzisiejszych czasach bardzo trudno znaleźć odrobinę wiary Nie ma już prawie żadnej mocy
Gdyby te myśli po prostu ucichły Czuję złość i samotność Czuję złość i samotność Czuję się taki zły i samotny
Jestem w głębokim śnie, gdzie nikt mnie nie potrzebuje Jestem w stanie snu Choć raz nie czuję się tak przerażony Gdzie zniknął cały ten ciężar Nikt mnie nie obudzi
Jestem w głębokim śnie, gdzie nikt mnie nie potrzebuje (nikt mnie nie obudzi) Inna przestrzeń, pełna łaski Tyle bezpieczeństwa w tej ciszy Jestem w stanie snu Choć raz nie czuję się tak przerażony Gdzie zniknął cały ten ciężar Nikt mnie nie obudzi
https://www.youtube.com/watch?v=Vf2ZDI4EHMc
Sky Falls Down - Man of Destruction
[Werset] Człowiek Zagłady Idzie tą drogą sam Znajduje serce łatwe do wzięcia Tak pełne korupcji Ślepy na kłamstwa, które mówi I jeden po drugim wszyscy po prostu odchodzą. Odchodzą
[Chór] I kto go naprawi Ten zepsuty Zapomniany syn Ty też jesteś Pierwszym Zrodzony ze środowiska Brak uwagi Wymówka, którą podaje To dla nich wymówka
[Werset] Jest oszukany przez system Ślepi na wszystkie rzeczy, które umieszczają A teraz pułapka ma jego nogę, jego nogę
[Chór] I kto go naprawi Ten zepsuty Zapomniany syn Ty też jesteś Pierwszym Zrodzony ze środowiska Brak uwagi Wymówka, którą podaje To dla nich wymówka
[Most] Znajdź czas na ucieczkę Ty też jesteś Pierwszym
[Chór] I kto go naprawi Ten zepsuty Zapomniany syn Zrodzony ze środowiska Brak uwagi Wymówka, którą podaje Jest wymówką, którą dają
Sky Falls Down - Man of Destruction
[Werset] Człowiek Zagłady Idzie tą drogą sam Znajduje serce łatwe do wzięcia Tak pełne korupcji Ślepy na kłamstwa, które mówi I jeden po drugim wszyscy po prostu odchodzą. Odchodzą
[Werset] Jest oszukany przez system Ślepi na wszystkie rzeczy, które umieszczają A teraz pułapka ma jego nogę, jego nogę
[Most] Znajdź czas na ucieczkę Ty też jesteś Pierwszym
[Chór] I kto go naprawi Ten zepsuty Zapomniany syn Zrodzony ze środowiska Brak uwagi Wymówka, którą podaje Jest wymówką, którą dają
Avantasia - Dying For An Angel | with Tommy Karevik ( KAMELOT ) Live Graspop 2024
https://www.youtube.com/watch?v=LL92bZ8x37k
https://www.youtube.com/watch?v=LL92bZ8x37k
https://www.youtube.com/watch?v=4qKVakv_9k8
Self Deception - BEAUTIFUL DISASTER
Czy widzisz to z daleka? Witamy w bladoniebieskiej kropce Drobinka kurzu w promieniu światła
Obudź marzyciela, wściekły przywódco Załóż swoje miny lądowe na Księżycu Czy twój bóg jest tam, żeby cię pocieszyć?
Do końca czasu, to ty i ja A my jesteśmy po prostu piękną katastrofą Do dnia, w którym umrzemy, w każdym wzniesieniu i upadku Tak, jesteśmy po prostu piękną katastrofą
Każda matka, każdy przywilej Każdą przyjemność i cierpienie Każdy męczennik, który umiera za nic
Święci prorocy, wojna jest ciągła Pieprzyć świat, ale ratujemy Ziemię Jesteśmy wszystkimi, wszystko, co kiedykolwiek zostało zrobione
Do końca czasu, to ty i ja A my jesteśmy po prostu piękną katastrofą Do dnia, w którym umrzemy, w każdym wzniesieniu i upadku Tak, jesteśmy po prostu piękną katastrofą
Wszyscy, wszystko, co kiedykolwiek zostało zrobione Wszyscy, wszystko, co kiedykolwiek zostało zrobione Wszyscy, wszystko, co kiedykolwiek zostało zrobione Wszyscy, wszystko, co kiedykolwiek zostało zrobione Wszyscy, wszystko, co kiedykolwiek zostało zrobione Wszyscy, wszystko, co kiedykolwiek zostało zrobione
Self Deception - BEAUTIFUL DISASTER
Czy widzisz to z daleka? Witamy w bladoniebieskiej kropce Drobinka kurzu w promieniu światła
Obudź marzyciela, wściekły przywódco Załóż swoje miny lądowe na Księżycu Czy twój bóg jest tam, żeby cię pocieszyć?
Każda matka, każdy przywilej Każdą przyjemność i cierpienie Każdy męczennik, który umiera za nic
Święci prorocy, wojna jest ciągła Pieprzyć świat, ale ratujemy Ziemię Jesteśmy wszystkimi, wszystko, co kiedykolwiek zostało zrobione
Wszyscy, wszystko, co kiedykolwiek zostało zrobione Wszyscy, wszystko, co kiedykolwiek zostało zrobione Wszyscy, wszystko, co kiedykolwiek zostało zrobione Wszyscy, wszystko, co kiedykolwiek zostało zrobione Wszyscy, wszystko, co kiedykolwiek zostało zrobione Wszyscy, wszystko, co kiedykolwiek zostało zrobione
https://www.youtube.com/watch?v=aN2_Qr-v51g
Deicide – Holy Deception - tekst:
Czas uwięził moją duszę
Religia na ścieżce tego, co mnie zmusza
Kłamstwa są narzędziem świętej nienawiści
Oszukiwanie intencji słabych w wierze
Cierpienie bez powodu i bez wątpienia
Wkraczając na linię prześladowań
Wymiotuj na świętego człowieka nigdy na swojego Zbawiciela
...
Deicide – Holy Deception - tekst:
Czas uwięził moją duszę
Religia na ścieżce tego, co mnie zmusza
Kłamstwa są narzędziem świętej nienawiści
Oszukiwanie intencji słabych w wierze
Cierpienie bez powodu i bez wątpienia
Wkraczając na linię prześladowań
Wymiotuj na świętego człowieka nigdy na swojego Zbawiciela
...
2023 Christian Metal
Rotting Christ - I Am The Moonchild
https://www.youtube.com/watch?v=M6-lKjlf1QU
Ziemia, eter, ogień, płomienie
Jestem dzieckiem księżyca, jestem dzieckiem diabła
Miłość, zemsta, mądrość, nienawiść
Jestem Księżycowym Dzieckiem, czuję się mrocznie i dziko
Mój synu, czyń co chcesz
Będzie całe prawo
Miłość jest prawdziwym prawem
Miłość pod wpływem siły i woli
Miłość i nienawiść do tych, którzy na to zasługują
Jestem dzieckiem księżyca, jestem dzieckiem szatana
Chaos, ciemność, płomień ognia
Jestem Księżycowym Dzieckiem, kieruję się własnym życiem
W królestwach ciemności i gniewu
Obudź się, módl się
W krainach rozkładu i pożądania
Kołysz się, zbłąkaj
Mój synu, czyń co chcesz
Będzie całe prawo
W epoce ognia i śmierci
Człowiek wyższy odróżnia się od niższego
Przez jego nieustraszoność i gotowość
Rzucić wyzwanie nieszczęściu, rzucić wyzwanie śmierci
Rotting Christ - I Am The Moonchild
https://www.youtube.com/watch?v=M6-lKjlf1QU
Ziemia, eter, ogień, płomienie
Jestem dzieckiem księżyca, jestem dzieckiem diabła
Miłość, zemsta, mądrość, nienawiść
Jestem Księżycowym Dzieckiem, czuję się mrocznie i dziko
Mój synu, czyń co chcesz
Będzie całe prawo
Miłość i nienawiść do tych, którzy na to zasługują
Jestem dzieckiem księżyca, jestem dzieckiem szatana
Chaos, ciemność, płomień ognia
Jestem Księżycowym Dzieckiem, kieruję się własnym życiem
W królestwach ciemności i gniewu
Obudź się, módl się
W krainach rozkładu i pożądania
Kołysz się, zbłąkaj
Mój synu, czyń co chcesz
Będzie całe prawo
W epoce ognia i śmierci
Człowiek wyższy odróżnia się od niższego
Przez jego nieustraszoność i gotowość
Rzucić wyzwanie nieszczęściu, rzucić wyzwanie śmierci
Wrzesień 2022 - Christian Metal
S A M A E L - The Ones Who Came Before - Live 2022
https://www.youtube.com/watch?v=FGN-SRmrPQM
Przez wieki, przez historię
Przez cywilizacje, poprzez społeczeństwa
Biorąc człowieka za dom
Przebyliśmy długą drogę, aby być tutaj teraz
Opuściliśmy wtedy naszą wirtualną krainę
Aby zejść na pole elektryczne
Wybranych ludzkich umysłów
Gdzie jednoczymy się na dobre i na złe
Jesteśmy tymi, którzy przyszli wcześniej
I ten, przed którym klękasz
Bo jesteśmy tymi, których już nie ma
Nie można nas zrozumieć
Jak rozumiemy
Prowadzeni przez wiatr dotrzemy do Ciebie
Czytanie Twoich życzeń i ukrytych pragnień
Ubierz swoje marzenia w kolory i dźwięki
Uważaj na siebie, bo dostaniesz to, czego chcesz
S A M A E L - The Ones Who Came Before - Live 2022
https://www.youtube.com/watch?v=FGN-SRmrPQM
Przez wieki, przez historię
Przez cywilizacje, poprzez społeczeństwa
Biorąc człowieka za dom
Przebyliśmy długą drogę, aby być tutaj teraz
Opuściliśmy wtedy naszą wirtualną krainę
Aby zejść na pole elektryczne
Wybranych ludzkich umysłów
Gdzie jednoczymy się na dobre i na złe
Nie można nas zrozumieć
Jak rozumiemy
Prowadzeni przez wiatr dotrzemy do Ciebie
Czytanie Twoich życzeń i ukrytych pragnień
Ubierz swoje marzenia w kolory i dźwięki
Uważaj na siebie, bo dostaniesz to, czego chcesz
https://www.youtube.com/watch?v=YybBBSaCv_w
MOONSPELL - I'LL SEE YOU IN MY DREAMS, LIVE AND ON FIRE
Zobaczę cię w moich snach, będę cię trzymać w moich snach. Ktoś wyrwał Cię z moich ramion, wciąż czuję dreszczyk Twoich wdzięków. Usta, które kiedyś były moje, delikatne oczy, które lśnią, rozświetlą mi drogę tej nocy, zobaczę cię w moich snach.
HaShem - Slaves of Messiah
https://www.youtube.com/watch?v=rc_dTmDBW-s
.
MOONSPELL - I'LL SEE YOU IN MY DREAMS, LIVE AND ON FIRE
Zobaczę cię w moich snach, będę cię trzymać w moich snach. Ktoś wyrwał Cię z moich ramion, wciąż czuję dreszczyk Twoich wdzięków. Usta, które kiedyś były moje, delikatne oczy, które lśnią, rozświetlą mi drogę tej nocy, zobaczę cię w moich snach.
HaShem - Slaves of Messiah
https://www.youtube.com/watch?v=rc_dTmDBW-s
.