Acha OKcanngurro pisze: ↑wt mar 26, 2024 10:30 pmraczej bym unikal slodzikow. podobno sa silnie rakotworcze. lepsze sa zawsze rzeczy naturalne. polecam stewie. cenowo wychodzi podobnie jest bardzos maczna. mozna tez kupic sadzonke i miec piekna roslinke na parapecie ktora w dodatku skutecznie zastepuje cukier. jest tez w proszku. no ewentualnie ten cuiek brzozowy tez bardzo dobry ksylitol, a do tego zdrowy
Czysta micha
Moderator: moderatorzy
Re: Czysta micha
Mam aktualnie w dupie zdrowe jedzenie. Wręcz czuję do niego awersje. I tak nie uda mi się schudnąć biorąc olanzapinę. Skupię się jedynie na tym by już więcej nie przytyć
nie ma co się katować głodówkami czy jedzeniem kiełków tylko,ale zdrowo trzeba sie zywic, to podstawa, wazne jest zeby nie tyć wiecej
duzo ruchu i waga zleci w dol, tym bardziej gdy teraz pogoda temu sprzyja.
choc wiem jakie to trudne i jak te nasze leki daja sie we znaki gdy czlowiek nie ma sily ruszyc sie z przed telewizora.
po pracy nie bylem w stanie nawet gre odpalic, a gdzie dopiero isc na dluzszy spacer. tzxeba chyba byc nadczlowiekiem by umiec to przelamac albo jechac na dopingu
choc wiem jakie to trudne i jak te nasze leki daja sie we znaki gdy czlowiek nie ma sily ruszyc sie z przed telewizora.
po pracy nie bylem w stanie nawet gre odpalic, a gdzie dopiero isc na dluzszy spacer. tzxeba chyba byc nadczlowiekiem by umiec to przelamac albo jechac na dopingu
- Catastrophique
- bywalec
Trzeba nie byc biernym leniem, po prostu .
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
Ja też po 8h pracy umysłowej jestem czasem tak zmęczona psychicznie że ręką i nogą mi się ruszyć nie chce. Dlatego obecnie porzuciłam gotowanie. Staram się chodzić na spacery i jeść w miarę rozsądniecanngurro pisze: ↑sob kwie 13, 2024 12:07 am duzo ruchu i waga zleci w dol, tym bardziej gdy teraz pogoda temu sprzyja.
Bez gotowania ciezko o rozsadne jedzenie. gotowce nie sa zle, czasem calkiem dobre jak te z biedry ale jednak domowe jedzonko to jest to
Niedługo zaczynam diete z Respo.
Wczoraj miałem na obiad królika, bardzo dobry był, delikatne mięsko. Taki ze wsi, hodowany w naturalnych warunkach.
Z kolei moim sposobem na chudnięcie jest wegetarianizm + ryby.
Nie weganizm, bo słabo trawię strączki i ziarna.
Tylko jutro będą mielone, bo dla ojca obiad bez mięsa to nie obiad, a nie mogę go wciąż karmić gotowcami.
Fleksitarianizm. OK.
Nie weganizm, bo słabo trawię strączki i ziarna.
Tylko jutro będą mielone, bo dla ojca obiad bez mięsa to nie obiad, a nie mogę go wciąż karmić gotowcami.
Fleksitarianizm. OK.
Ok! Myślę, że każdy musi znaleźć taki sposób odżywiania, który najbardziej mu służy. Ja opędzlowałam dzisiaj burgera wołowego z sałatką
Smacznego
ostatnimi czasy zaniedbywalem zdrowe odzywianie sie przez co juz czuje jak mnie boli watroba :/
- amigo
- zaufany użytkownik
ja sie odzywiam zdrowo, rzadko kiedy pozwalam sobie na slodkie albo tluste. Powoli zbijam wage. Nie biore juz olanzy i wiem, ze moge schudnac.
Ostatnie dni trochę mnie poniosło i wypadłam z ketozy. Ale powoli wracam na dobre tory
jem zarowno slodkie jak i tluste tyle ze po tym musowo robie kilometry i waga stoi w miejscu. ruch to zdrowie i podstawa