Co ostatnio oglądaliście?
Moderator: moderatorzy
Re: Co ostatnio oglądaliście?
"W labiryncie" szkoda, że nie obejrzałam w młodości. Teraz pewnie powinnam "Ślepnąc od świateł". Szkoda czasu na bajeczki.
"Byli sobie wynalazcy".
Młode kobiety wtedy nagminnie i często podawały herbatę. Czy to był jedyny przysmak/używka czy niewinny symbol (podległości).
"Byli sobie wynalazcy".
Młode kobiety wtedy nagminnie i często podawały herbatę. Czy to był jedyny przysmak/używka czy niewinny symbol (podległości).
Forrest Gump
Znakomity film!
Znakomity film!
Obejrzałam odcinek Czterdziestolatka z 1974 o Agacie. Hm.
Zdrada to zdrada, ale chyba jednak chyba stosunek do zdrad małżeńskich po wynalezieniu internetu, gdzie zdradzone żony mogły się skrzyknąć i upadku komuny (większa łatwość rozwodów, inna proza życia, ograniczenie aborcji i może inne powody) zmienił się na bardziej surowy.
Przynajmniej sądząc np po "Szpitalu na peryferiach".
Zdrada to zdrada, ale chyba jednak chyba stosunek do zdrad małżeńskich po wynalezieniu internetu, gdzie zdradzone żony mogły się skrzyknąć i upadku komuny (większa łatwość rozwodów, inna proza życia, ograniczenie aborcji i może inne powody) zmienił się na bardziej surowy.
Przynajmniej sądząc np po "Szpitalu na peryferiach".
dziś obejrzałam - ''Droga życia'' na yt. 9/10
- Catastrophique
- bywalec
Stary "Karate Kid" a później serial "Cobra Kai", pierwsze dwa odcinki. Klasyk mega, to nowe średnie jak dla mnie.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Zaczęłam serial "Broadchurch"
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
4 sezon "True Detective" - dobry, klimaciasty serial, jednak rozwiązanie zagadki kryminalnej mocno przewidywalne. No i trochę rozczarowujące. Wady swoje ma, ale mimo tego warto. Dla mnie serial jest formą "niższą" od filmu fabularnego, a więc nie zaiskrzyło aż tak. ale dla serialowych wyjadaczy True detective może być prawdziwą ucztą. Trochę jak Twin Peaks też taki mroczny klimacik...
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Obejrzałam kawałek "Wszystko co kocham" ja w polskich filmach nie słyszę co mówią nie ma sensu próbować w angielskich?
Mężczyźni wyżywają się fizycznie: biegają skaczą wrzeszczą śpiewają pełno ich w kadrze a kobieta tylko parę cichych zdań może powiedzieć do swojego wojownika.
Chyba, że później się rozkręciło (wyłączyłam).
Mężczyźni wyżywają się fizycznie: biegają skaczą wrzeszczą śpiewają pełno ich w kadrze a kobieta tylko parę cichych zdań może powiedzieć do swojego wojownika.
Chyba, że później się rozkręciło (wyłączyłam).
Blade Runner 1982
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Pierwszy sezon serialu "True Detective". Wybitny. Świetne aktorstwo, sprawa kryminalna, której rozwiązanie nie rozczarowuj, no i klimat. Warto onejrzeć ten pierwszy sezon, gdyż jest to zamknięta historia w ośmiu odcinkach. Dalsze sezoney też każdy z nich jest o czym innym i z innymi głównymi bohaterami i tak na przykład drugi sezon zawodzi na całej linii.... Ale sez. pierwszy zahacza o arcydzieło serialowe. PO-LE-CAM nardzo mocno.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Jaki potencjał intelektualny takie filmowe wybory...Catastrophique pisze: ↑sob lut 17, 2024 8:02 pm Stary "Karate Kid" a później serial "Cobra Kai", pierwsze dwa odcinki. Klasyk mega, to nowe średnie jak dla mnie.

Obejrzałam film o Wisłockiej ona też miała podobno jakieś problemy natury psychicznej i "Korepetycje z seksu".
Natomiast zaczęłam jakiś bardzo dziwny serial "Na twoim miejscu" o ludziach, którym się z nieróbstwa (nawet psa nie wyprowadzają) I dobrobytu w głowach poprzewracało.
Natomiast zaczęłam jakiś bardzo dziwny serial "Na twoim miejscu" o ludziach, którym się z nieróbstwa (nawet psa nie wyprowadzają) I dobrobytu w głowach poprzewracało.
Dwa filmy o pracy "Diabeł ubiera się u Prady" i serial "Silicon Valley".
Chciałam kino ambitne ale zasnęłam
("Kedi", " W pętli ryzyka i fantazji"), więc przełączyłam na "Co z tą solą"
("Kedi", " W pętli ryzyka i fantazji"), więc przełączyłam na "Co z tą solą"
Blade Runner 2049 z 2017 roku.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Udany sequel, zazwyczaj są z tym problemy. Niedawno obejrzałem pierwszą część więc mam porównanie.
Oglądam serial BELIEVE na CURIOSITY STREAM o religiach Świata
Historia Kowalskich
Bardzo dobrze, że powstał taki film
Bardzo dobrze, że powstał taki film