Czysta micha
Moderator: moderatorzy
Re: Czysta micha
jutro minie tydzien od wprowadzenia diety. Narazie daje rade z gotowaniem bo mam wiecej czasu popoludniu. Nie wiem jak to bedzie dalej...
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
powodzenia, tak trzymaj!
ja trzeci dzień nie jem wieczorem, owoce tylko i herbata, mam zamiar nie podjadać
już efekty takie, że lepiej mi się wstało rano i umysł bardziej czysty jakby :-)
ja trzeci dzień nie jem wieczorem, owoce tylko i herbata, mam zamiar nie podjadać
już efekty takie, że lepiej mi się wstało rano i umysł bardziej czysty jakby :-)
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
tez jestem na diecie, a mianowicie licze kalorie, sciagnalem sobie aplikacje Fitatu i z niej korzystam. Jak narazie 3 tygodnie diety -3,5kg. Cel jeszcze ponad -30kg w tym roku. Daje sobie caly rok.
super chlopaki!! Tak trzymac!!
Nie mogę jeść słodyczy, bo robią mi się czyraki co może świadczyć o cukrzycy.
Jestem rozdrażniona i bez sił.
Za to umysł jaśniejszy, skończył się szał kupowania i przestałam przekarmiać kota.
Jestem rozdrażniona i bez sił.
Za to umysł jaśniejszy, skończył się szał kupowania i przestałam przekarmiać kota.
To nie od slodyczy, tylko typowo od czekolady. Czekolada wielu uczula, sam mam po niej pryszcze. Polecam chalwe albo sezamki, bardzo niedoceniane tureckie lakocie, smaczne, a do tego zdrowe, znacznie zdrowsze od czekolady. Sezam jest szalenie korzystny, uwazany w starozytnosci za panaceum dlugowiecznosci
Mam w domu, jutro po obiedzie strzelę sobie sezamka.
Zawsze tak robie nie slodze herbaty, nie pije zadnych slodkich napojow wiec ta odrobina cukru uwazam jest na plus, tym bardziej w tak doskonalej zwiezlej formie. Idealna przekaska do wieczornego filmu albo ksiazki do pochrupania i zebrania mysli. chalwa tez jest spoko ale to juz jest produkt bardziej zlozony i bardziej przetworzony, bardziej kaloryczny. tam sa tluszcze, zagestniacze konserwanty. Sezamki sa urocze w swojej prostocie, tylko sezam i cukier a w dodatku koszt jest smieszny za tak niesamowity przysmak
wlasnie wczoraj trafilam na necie na filmik, gdzie bylo powiedziane, ze sezam jest bardzo zdrowy szczegolnie dla kobiet bo ma bodajze cynk, ktory jest pomocny w wytwarzaniu progesteronu w drugiej fazie cyklu (czy jakos tak). W kazdym razie jego spozycie w jakis tam sbosob pomaga zachowac wieksza rownowage hormonalna u kobietcanngurro pisze: ↑pt sty 19, 2024 10:28 pm To nie od slodyczy, tylko typowo od czekolady. Czekolada wielu uczula, sam mam po niej pryszcze. Polecam chalwe albo sezamki, bardzo niedoceniane tureckie lakocie, smaczne, a do tego zdrowe, znacznie zdrowsze od czekolady. Sezam jest szalenie korzystny, uwazany w starozytnosci za panaceum dlugowiecznosci
ups hehe, moze tak byc
jem od dawien dawna i widze same korzysci, czekolady natomiast unikam
jem od dawien dawna i widze same korzysci, czekolady natomiast unikam
choc bardzo lubie, szczegolnie ta niemiecka z bakaliami z lidla (najsmieszniejsze ze to ta najtansza w sklepie), nie ma lepszej, nie istnieje. Kiedys Alpen Gold podobnie smakowala ale to bylo lata temu. Obecnie ta z lidla jest niezrownana w smaku. Jakbym kupil to bym mogl zjesc nawet dwe pod rzad dlatego nie kupuje i nie jem
Całą paczkę pożarłam, dobrze, że taka mała.canngurro pisze: ↑sob sty 20, 2024 10:59 am Zawsze tak robie nie slodze herbaty, nie pije zadnych slodkich napojow wiec ta odrobina cukru uwazam jest na plus, tym bardziej w tak doskonalej zwiezlej formie. Idealna przekaska do wieczornego filmu albo ksiazki do pochrupania i zebrania mysli. chalwa tez jest spoko ale to juz jest produkt bardziej zlozony i bardziej przetworzony, bardziej kaloryczny. tam sa tluszcze, zagestniacze konserwanty. Sezamki sa urocze w swojej prostocie, tylko sezam i cukier a w dodatku koszt jest smieszny za tak niesamowity przysmak
- FreshEscape
- bywalec
Ogólnie kochani to tak:
Sniadanie, to cała Europa na słodko. Pieczywo razowe i do tego Dżem albo miód, wszystko z masłem. Jak sie nie je słodkiego z rana, po nocy. No to powiedzmy sobie szczerze, czym za dnia ten mózg co działa na glukoze, po przecież nie na kiełbase, ma żyć, pracować i jak być odżywionym ? Spokojnie wystarcza herbata, może dwie, z łyżką cukru. PO nocy to takie minimum. Wiadomka najlepiej jeść fruity i cukier rozkłada sie na prace mózgu na cały dzień, cukier fruktozowy. Który sie uwalnia powoli i jednostajnie.
Co co ludzi co wpie..ą czekolady obsesyjnie to taka mega CZERWONA FLAGA, nawet nie popatrz, na kogoś. Tylko uciekaj !!! Ktoś z problemami obsesyjno-kompulsywnymi, w tym przypadku uzyskiwania natychmiastowej satysfakcji i działania dopaminki po zjedzeniu czekolady. Mimo ze na początku, uroczy Kubuś Puchanek. Może po pewnym czasie współżcia stać sie jebanym grizzly co ci łeb psychicznie zacznie odgryzać w każdej dziedzinie wspólnego życia, kochane chłopcy i dziewczynki !!
Sniadanie, to cała Europa na słodko. Pieczywo razowe i do tego Dżem albo miód, wszystko z masłem. Jak sie nie je słodkiego z rana, po nocy. No to powiedzmy sobie szczerze, czym za dnia ten mózg co działa na glukoze, po przecież nie na kiełbase, ma żyć, pracować i jak być odżywionym ? Spokojnie wystarcza herbata, może dwie, z łyżką cukru. PO nocy to takie minimum. Wiadomka najlepiej jeść fruity i cukier rozkłada sie na prace mózgu na cały dzień, cukier fruktozowy. Który sie uwalnia powoli i jednostajnie.
Co co ludzi co wpie..ą czekolady obsesyjnie to taka mega CZERWONA FLAGA, nawet nie popatrz, na kogoś. Tylko uciekaj !!! Ktoś z problemami obsesyjno-kompulsywnymi, w tym przypadku uzyskiwania natychmiastowej satysfakcji i działania dopaminki po zjedzeniu czekolady. Mimo ze na początku, uroczy Kubuś Puchanek. Może po pewnym czasie współżcia stać sie jebanym grizzly co ci łeb psychicznie zacznie odgryzać w każdej dziedzinie wspólnego życia, kochane chłopcy i dziewczynki !!
No moze tak byc moze ale tez nie popadajmy w paranoje ze kazdy kto lubi czekolader tobie leb uperido.li pewnego dnia
Sam od zawsze mialem zaburzenia odzywiania i od dziecka stres zajadalem, bylem uzalezniony od chipsow i fastfoodow, dzis zjem tylko okazjonalnie, a na co dzien zdrowo raczej staram sie, razowe pieczywko, ciemny razowy makaron, malo miesa jesli juz to drob, w miejsce slodyczy bakalie. Jak sie chce cos slodkiego prosze bardzo rodzynki do filmu albo zurawinka, figi, daktyle, orzeszki nerkowca do pochrupania - pysznie i zdrowo i tez jest dopaminka.
Z rana prawie zawsze po sniadaniu paczka sezamkow na dzien dobry. I faktycznie bez sensu objadac sie z rana jajkami na boczku, to nie daje energii tylko buduje mase i miesnie jak ktos cwiczy wyczynowo. Z rana najlpiej to platki owsiane z daktylami i rodzynkami i prosze bardzo energia az do wieczora. A na wieczor faktycznie dobrze jest zjesc jajka na twardo, albo jogurty, serki, ogolnie nabial to bialko. wtedy jest zdrowy sen i organizm ma jak sie zregenerowac po calym dniu wysilku. Jak sie na wieczor najemy slodyczy to mozna zapomniej o zdrowym snie bo to sa energetyki jak pisze ziom wyzej dla mozgu
Sam od zawsze mialem zaburzenia odzywiania i od dziecka stres zajadalem, bylem uzalezniony od chipsow i fastfoodow, dzis zjem tylko okazjonalnie, a na co dzien zdrowo raczej staram sie, razowe pieczywko, ciemny razowy makaron, malo miesa jesli juz to drob, w miejsce slodyczy bakalie. Jak sie chce cos slodkiego prosze bardzo rodzynki do filmu albo zurawinka, figi, daktyle, orzeszki nerkowca do pochrupania - pysznie i zdrowo i tez jest dopaminka.
Z rana prawie zawsze po sniadaniu paczka sezamkow na dzien dobry. I faktycznie bez sensu objadac sie z rana jajkami na boczku, to nie daje energii tylko buduje mase i miesnie jak ktos cwiczy wyczynowo. Z rana najlpiej to platki owsiane z daktylami i rodzynkami i prosze bardzo energia az do wieczora. A na wieczor faktycznie dobrze jest zjesc jajka na twardo, albo jogurty, serki, ogolnie nabial to bialko. wtedy jest zdrowy sen i organizm ma jak sie zregenerowac po calym dniu wysilku. Jak sie na wieczor najemy slodyczy to mozna zapomniej o zdrowym snie bo to sa energetyki jak pisze ziom wyzej dla mozgu
Pozwolę sobie dołączyć do wątku Moja dieta przez ostatni miesiąc leżała i kwiczała (dużo - za dużo - gotowców). Teraz, jeśli czas pozwoli, wracam do gotowania, pilnowania ilości żarcia, spacerów. Na słodycze już patrzeć nie mogę
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Prowadzę dietę ketogeniczną i w wolnym tempie ubywa mi kilogramów.Nie korzystam z gotowców bo ciężko znaleźć dania keto w sklepach.Jem 2-3 posiłki dziennie,słodycze nie częściej niż raz w tygodniu.Alkohol 2-3 razy w miesiącu i jest to tylko czerwone wino wytrawne - mniej więcej jedna butelka na miesiąc.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Też jestem na keto, ograniczam węglowodany do 20g dziennie, jem 2 posiłki na dobę o 13 i o 18. Trzymam dzięki temu wagę w normie.
Polecam kanał YT braci Rodzeń, dużo mówią o tej diecie.
Dodam tylko że mam cukrzycę typu 2 i dzięki tej diecie udało mi się pozbyć leków, cukry w normie.
Polecam kanał YT braci Rodzeń, dużo mówią o tej diecie.
Dodam tylko że mam cukrzycę typu 2 i dzięki tej diecie udało mi się pozbyć leków, cukry w normie.
Dieta od kilku dni poszła się...walić. Nie umiem stale się pilnować i wiecznie angażować energię w robienie zakupów, gotowanie, odmierzanie itd.
Ale w gotowcach nie ma niczego złego, oczywiscie pod warunkiem ze sa dobrej jakosci i nie do smazenia na glebokim oleju
Dla odmiany jestem na diecie weglowodanowej. Prawie nie jem miesa, tyle co minimum. Ma sie bardzo duzo energii i juz schudlem ponad 5kg