Internet w telefonie mi nie działał
Moderator: moderatorzy
Internet w telefonie mi nie działał
po aktualizacji do Androida 14 przestało działać wifi tj prędkość mała albo w ogóle wszystkie inne urządzenia działały.
Napisałam o 23 na chat do orange więc uznali, że muszę mieć ajfona i wysłali do apple.
W Samsungu od razu powiedział że kot i kabelek w routerze ale marudziłam, więc stwierdził że naprawił (oczywiście na chwilę) a potem zrestartowałam router i zauważyłam lekko wysunięty kabelek.
Chodzi mi o to, że w Samsungu mają beznadziejny system premiowania pracowników trzeba od razu po rozmowie ocenić, czy problem został rozwiązany.
Napisałam o 23 na chat do orange więc uznali, że muszę mieć ajfona i wysłali do apple.
W Samsungu od razu powiedział że kot i kabelek w routerze ale marudziłam, więc stwierdził że naprawił (oczywiście na chwilę) a potem zrestartowałam router i zauważyłam lekko wysunięty kabelek.
Chodzi mi o to, że w Samsungu mają beznadziejny system premiowania pracowników trzeba od razu po rozmowie ocenić, czy problem został rozwiązany.
Re: Internet w telefonie mi nie działał
Znowu nie działa, czyli to nie kabelek, buuu.
Pomaga tylko restart routera.
Podejrzewam, że po aktualizacji systemu może się łączyć z pasmem 5 GHz zamiast 2,4???
Już ją pokażę tym wstrętnym Oranżystom od ajfona!
Zainstalowałam sobie MojFunbox
Zainstalowałam sobie MojFunbox
Możliwe, że telefon uległ uszkodzeniu bo upadł. Np gdy włącza się tryb sen tracę internet. Odległość od modemu nie ma znaczenia.
POMAGA TYLKO RESTART FUNBOKSA (MODEMU).
POMAGA TYLKO RESTART FUNBOKSA (MODEMU).
- Słonecznik1
- bywalec
psycholog od połączenia człowieka z telefonem .... ..
-
- bywalec
Albo czekaj na następną aktualizację albo musisz system postawić na nowo. Który to Samsung ?
A54 5GTomekTeamGłosy pisze: ↑czw gru 07, 2023 7:36 pm Albo czekaj na następną aktualizację albo musisz system postawić na nowo. Który to Samsung ?
Dzięki
-
- bywalec
Mówią żeby znalazł w ustawieniach ustawienia sieci i kliknął reset network settings nie wiem jak to po polsku
-
- bywalec
Odśwież ustawienia sieciowe, piszą też żeby wyłączyć Bluetooth. Niektórzy też robią tak żeby zapomnieć to połączenie i ponownie połączyć się na nowo ale najczęściej odśwież ustawienia sieciowe.
-
- bywalec
Piszą że niektóre z telefonów serii A 54 mają taki właśnie problem i jak sobie z tym nie poradzisz to wysyłają do serwisu albo wymienią ci telefon na nowy. Bo w niektórych modelach jest to uszkodzenie sprzętowe i żadne kombinacje już nie pomogą tylko serwis.
A możesz dać linka do forum gdzie to opisują?TomekTeamGłosy pisze: ↑czw gru 07, 2023 10:38 pm Piszą że niektóre z telefonów serii A 54 mają taki właśnie problem i jak sobie z tym nie poradzisz to wysyłają do serwisu albo wymienią ci telefon na nowy. Bo w niektórych modelach jest to uszkodzenie sprzętowe i żadne kombinacje już nie pomogą tylko serwis.
Sygnał jest silny, ale słaba jakość.
Na razie raz dziennie restartuję modem, bo boję się, że Samsung mnie odeśle do Orange, a Orange do Samsunga.
-
- bywalec
WPisałem po prostu w Google: --- Samsung A54 WiFi problem . I przeglądałem wyniki.
DziękiTomekTeamGłosy pisze: ↑czw gru 14, 2023 10:17 pm WPisałem po prostu w Google: --- Samsung A54 WiFi problem . I przeglądałem wyniki.
Chyba pomogło włączenie i wyłączenie trybu samolotowego
Tak zrozumiałam podpunktTomekTeamGłosy pisze: ↑czw gru 14, 2023 10:17 pm WPisałem po prostu w Google: --- Samsung A54 WiFi problem . I przeglądałem wyniki.
Toggle the airplane mode
Na chwilę pomogło, ale rano musiał być znowu restarcik modemu.
Chcą w serwisie obejrzeć.