Opracowanie - Alprazolam

afobam, zomiren

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Opracowanie - Alprazolam

Post autor: amigo »

Preparat jest wskazany do stosowania w krótkotrwałym leczeniu: zespołu lęku napadowego z agorafobią lub bez niej, zespołu lęku uogólnionego.
Alprazolam jest pochodną benzodiazepiny o czasie działania krótkim do średniego. Wywiera, zależne od dawki, działanie hamujące na wszystkich poziomach ośrodkowego układu nerwowego, począwszy od niewielkiego uspokojenia, poprzez sen, aż do śpiączki.

''zwyklaki'' i SR ;

Początkowo 0,25–0,5 mg 3 ×/dobę (Xanax) albo 1 mg 1 ×/dobę lub w 2 dawkach podzielonych (Xanax SR).
Zwykle stosuje się 2–4 mg/dobę. Dawka maksymalna wynosi 6 mg/dobę.

Do skutków ubocznych zalicza się senność, obniżenie nastroju, bóle głowy, poczucie zmęczenia oraz zaburzenia pamięci. Ma właściwości uzależniające, przez co jest odradzany jako lek pierwszego rzutu w leczeniu zaburzeń lękowych

Stanowczy zakaz laczenia z alkoholem, opioidami.Ryzyko depresji OUN.
Ostatnio zmieniony pn lis 29, 2021 7:54 am przez amigo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Re: Opracowanie - Alprazolam

Post autor: miś wesołek »

Najlepsze benzo. Nic dziwnego, że tak popularny na świecie, zwłaszcza w USA.

Clonazepam czy Lorafen (z tych silniejszych) się chowają. Może tylko Estazolam się nie chowa (ma podobną budowę chemiczną)
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Catastrophigłupek
bywalec
Status: Upośledzony

Post autor: Catastrophigłupek »

Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altumkobiety, small talk, life coaching, zdobywanie wiedzy i korzystanie z niej w praktyce, przekazywanie wiedzy i doświadczenia innymJanuszek już nie jest tylko na zasiłku :icon-mrgreen:

Januszek już nie musi mieszkać w piwnicy!

Januszek jest na utrzymaniu kobiet czy to męska k! SPYTACIE? BUC 2023. KU..WA :angelic-green:
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
Awatar użytkownika
mateus
bywalec

Post autor: mateus »

Catastrophigłupek pisze: śr gru 13, 2023 11:49 am Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altumkobiety, small talk, life coaching, zdobywanie wiedzy i korzystanie z niej w praktyce, przekazywanie wiedzy i doświadczenia innymJanuszek już nie jest tylko na zasiłku :icon-mrgreen:

Januszek już nie musi mieszkać w piwnicy!

Januszek jest na utrzymaniu kobiet czy to męska k! SPYTACIE? BUC 2023. KU..WA :angelic-green:

do kosmicznych jaj. powrotd w tyl.

do kosmycznych jaj. zawrot wtyl.
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:

Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „xanax”