NETIA - solidna firma czy może naciągacze?
Moderator: moderatorzy
- savior
- bywalec
- Status: zawód? jeszcze nikt się na mnie nie zawiódł
NETIA - solidna firma czy może naciągacze?
Mam szansę pracowac dla podwykonawcy netii. Niesty cos w rodzaju akwizytorki. mam do was pytanie; czy mieliście doswiadczenie z netią, jeśli tak czy prawdziwe sa informacje internetowe o ich niesolidności i naginaniu prawdy oraz niepoważnym traktowaniu klienta. czekam na opinie;)
Ostatnio zmieniony śr sty 26, 2011 12:01 pm przez savior, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: NETIA - solidna firma czy może naciągacze?
Poczytaj w dziale o tym forum o kłopotach Zbyszka z Netią.
- savior
- bywalec
Piotr, ale z tego co zauwazyłem, to chodziło o TP
Później o Netię...
M. in. z powodów Netii nie było ostatnio forum przez miesiąc.
M. in. z powodów Netii nie było ostatnio forum przez miesiąc.
- savior
- bywalec
aha, a mógłbym Cie prosic o linka?
viewtopic.php?f=6&t=1181&start=180
viewtopic.php?f=6&t=6545
Oczywiście to już twoja decyzja, czy podejmiesz tam pracę ;-)
viewtopic.php?f=6&t=6545
Oczywiście to już twoja decyzja, czy podejmiesz tam pracę ;-)
- marek-sportowiec
- nadużywający
- Kontakt:
20/1 chodzi mi stabilnie. Ale IP rozłącza co 24h jak w neostradzie. W Dialog nie wiem jak jest, bo nie miałem. Multimo trzyma IP jedno do R/C, restartu kompa, jego zgaszenia czy też braku zasilania w kablach. Do gier online nadaje się wyśmienicie Multimo!
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Z tepsą jest jeszcze gorzej. Jedni i drudzy to oszuści. Przykładowo reklamują sprzedaż łącz o przepustowości do 20 Mbit/s, jednak kto ma łącze powyżej 1 MBit/s proszę sprawdzić samemu np. przy pomocy http://www.numion.com
Udziały w tepsie, które ma obecnie na ile się orientuję francuski telekom, miał swojego czasu syn współpracownika Polskiej Misji Wojskowej w Berlinie, niejaki Jan Kulczyk ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Kulczyk ), wtedy jeden z najbogatszych ludzi w Polsce. W okresie tym, a także wcześniej tepsa miała w Polsce monopol na usługi telekomunikacyjne, a monopol ten broniło ich lobby w Sejmie ! W ten sposób banda oszustów mogła pozwolić sobie na łamanie prawa, bo nikt nie mógł jej i tak zastąpić. PIS powołał w tym czasie na stanowisko szefa urzędu kontroli telekomunikacji panią Annę Streżyńska. Ta niepozorna wydawałoby się osoba zaczęła nakładać na operatorów telefonicznych kary za łamanie praw konsumenckich. Cóż kiedy tpsa tych kar po prostu nie płaciła. Pani Streżyńska nałożyła wtedy kary pieniężne na członków zarządy tepsy osobiście ! Choć kary były wysokie, np. po pół miliona itp. odpowiadały one przecież wynagrodzeniom tych panów, jakie sobie nawzajem dawali. Przykładowo w 2008 prezes Witucki 2,9 mln zł, Kałłaur 1,9 mln, Dubois 1,3 mln, itd. ( http://www.telepolis.pl/news.php?id=17395 ) Sprawa oparła się o sąd, który zasądził, że pani Streżyńska nie może nakładać takich kar ! W postkomunistycznych mediach zaczęły pojawiać się natomiast artykuły poddające w wątpliwość prawo pani Streżyńskiej do szefowania urzędem kontroli, ponieważ jej stanowisko było z PISowego nadania, a nie z konkursu. W końcu pani Streżyńska zachowała jednak swoje stanowisko.
O rynek telekomunikacyjny toczą się nadal zacięte walki. Tpsa wraz z Netią mają częściowy monopol i nie dopuszczają innych operatorów. Przykładowo gdyby do Warszawy docierała śląska telefonia Dialog mielibyśmy już dawno dwa razy szybsze łącze za dwa razy niższą cenę.
W moim opisie mogłem przekręcić niektóre szczegóły, jednak podałem je tak jak je zapamiętałem. Zob. np. http://www.polityka.pl/rynek/ludzie/150 ... -anna.read
Udziały w tepsie, które ma obecnie na ile się orientuję francuski telekom, miał swojego czasu syn współpracownika Polskiej Misji Wojskowej w Berlinie, niejaki Jan Kulczyk ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Kulczyk ), wtedy jeden z najbogatszych ludzi w Polsce. W okresie tym, a także wcześniej tepsa miała w Polsce monopol na usługi telekomunikacyjne, a monopol ten broniło ich lobby w Sejmie ! W ten sposób banda oszustów mogła pozwolić sobie na łamanie prawa, bo nikt nie mógł jej i tak zastąpić. PIS powołał w tym czasie na stanowisko szefa urzędu kontroli telekomunikacji panią Annę Streżyńska. Ta niepozorna wydawałoby się osoba zaczęła nakładać na operatorów telefonicznych kary za łamanie praw konsumenckich. Cóż kiedy tpsa tych kar po prostu nie płaciła. Pani Streżyńska nałożyła wtedy kary pieniężne na członków zarządy tepsy osobiście ! Choć kary były wysokie, np. po pół miliona itp. odpowiadały one przecież wynagrodzeniom tych panów, jakie sobie nawzajem dawali. Przykładowo w 2008 prezes Witucki 2,9 mln zł, Kałłaur 1,9 mln, Dubois 1,3 mln, itd. ( http://www.telepolis.pl/news.php?id=17395 ) Sprawa oparła się o sąd, który zasądził, że pani Streżyńska nie może nakładać takich kar ! W postkomunistycznych mediach zaczęły pojawiać się natomiast artykuły poddające w wątpliwość prawo pani Streżyńskiej do szefowania urzędem kontroli, ponieważ jej stanowisko było z PISowego nadania, a nie z konkursu. W końcu pani Streżyńska zachowała jednak swoje stanowisko.
O rynek telekomunikacyjny toczą się nadal zacięte walki. Tpsa wraz z Netią mają częściowy monopol i nie dopuszczają innych operatorów. Przykładowo gdyby do Warszawy docierała śląska telefonia Dialog mielibyśmy już dawno dwa razy szybsze łącze za dwa razy niższą cenę.
W moim opisie mogłem przekręcić niektóre szczegóły, jednak podałem je tak jak je zapamiętałem. Zob. np. http://www.polityka.pl/rynek/ludzie/150 ... -anna.read
- savior
- bywalec
kurna, zastanawiałem się nad mobileplay, ale te szybkości nie powalają niestety
ja mam neostradę, niedawno cos sie zchrzaniło na centrali...trzeba było po raz kolejny telefonowac,
jakbym miał dopłate do laptopa, to by było fajnie, nietety nie mogę sie dodzwonic do pefronu
ja mam neostradę, niedawno cos sie zchrzaniło na centrali...trzeba było po raz kolejny telefonowac,
jakbym miał dopłate do laptopa, to by było fajnie, nietety nie mogę sie dodzwonic do pefronu