Skoro było inne wolne miejsce to co się ryła ? Jak z obory .

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
PuszkinKochajacyLayle
bywalec

Skoro było inne wolne miejsce to co się ryła ? Jak z obory .

Post autor: PuszkinKochajacyLayle »

MPK Kraków opublikowało zgłoszenie nadesłane od młodej kobiety. Twierdzi, że bez powodu została zaatakowana przez seniorkę, która uznała, że zgłaszająca musi ustąpić jej miejsca, choć miała inne wolne. Doszło do przepychanki. MPK wykorzystuje tę sytuację by zaapelować do... seniorów, by kulturalnie korzystali ze swoich przywilejów.

Publikujemy poniższą wiadomość, która do nas trafiła, z jednego powodu - aby zaapelować o wzajemny szacunek naszych pasażerów. Nie tylko młodych osób dla starszych, ale także seniorów dla innych pasażerów. Wiele razy na tym profilu apelowaliśmy do młodych ludzi o ustępowanie miejsca seniorom. Teraz apelujemy do seniorów, aby korzystając ze swoich przywilejów w tramwajach i autobusach, robili to zachowując odpowiednią kulturę. Tym bardziej, że przecież osoby młode także mogą poczuć się źle i potrzebować miejsca siedzącego.

Data zdarzenia: 10.11.2023

Godzina: ok. 13:20

Miejsce zdarzenia: Stary Kleparz

Numer linii: 424

Kierunek jazdy: Os. Podwawelskie

Nr boczny pojazdu: DE608

Nr służbowy: 4143

Treść zgłoszenia: Na przystanku Stary Kleparz wsiadła starsza pani z kulami. Inna pasażerka ustąpiła jej miejsca, ale Pani przyczepiła się do mnie, że jestem młoda i to ja mam wstać. Na moje tłumaczenie, że źle się czuję, zaczęła mnie wyzywać, a gdy już usiadła, zaczęła rozpychać się na mnie z kulami, prawie mnie nimi uderzając i przyciskając mnie do okna. Na prośby, żeby się nie pchała i wzięła ze mnie kule, kazała mi się zamknąć i nadal pyskowała. Pan Kierowca zatrzymał pojazd i stanowczo zareagował, mówiąc że nie będzie tolerował takiego zachowania, i zagroził, że wyprosi awanturującą się Panią, za co również został zwyzywany od kretynów i usłyszał, że "on ma się patrzeć na szosę, a nie wtrącać w nieswoje sprawy". Bardzo dziękuję Panu Kierowcy, że stanął w mojej obronie i szybko zareagował na całe zajście, i przykro mi, że sam został przez to tak chamsko potraktowany.

Imię i nazwisko nadawcy: Małgorzata
ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”