Jak wyglada sesja u psychoterapeuty
Moderator: moderatorzy
Jak wyglada sesja u psychoterapeuty
Cześć,
Jak wygląda pierwsza sesja u psychoterapeuty? Mam ją jutro i mega się stresuję, że nie będę wiedziała co mówić, ani jak się zachowywać
Jak wygląda pierwsza sesja u psychoterapeuty? Mam ją jutro i mega się stresuję, że nie będę wiedziała co mówić, ani jak się zachowywać
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Jak wyglada sesja u psychoterapeuty
Może wywiad przeprowadzi. Będzie pytać o szkołę czy objawy.
Ale w przebiegu terapii to Ty decydujesz co omawiacie.
Powodzenia
Ale w przebiegu terapii to Ty decydujesz co omawiacie.
Powodzenia
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Mówisz o swojej chorobie. O problemach, z czym sobie nie radzisz. Psychoterapeutka musi Cię poznać na najpierw.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Ja na pierwszej wizycie gdy chciałem powiedzieć jaką mam wizję świata to ledwo dukałem. Szczęście to miałem papiery ze szpitala. Generalnie lekarze nie ciągną za język i nie oczekują że opiszesz im co się ci wydaje. Jeśli zauważą jakąś blokadę to zadają inne pytanie.
---------------------------------------------------------------------
Kurde zrozumiałem że chodzi ci o wizytę u psychiatry. Mój błąd.
Ale psychoterapeuta też nie naciska co masz omawiać.
---------------------------------------------------------------------
Kurde zrozumiałem że chodzi ci o wizytę u psychiatry. Mój błąd.
Ale psychoterapeuta też nie naciska co masz omawiać.
- FreshEscape
- bywalec
Psychoterapeuta TO NIE JEST LEKARZ !!! Jeśli psychoterapeuta ma w ogóle jakieś wykształcenie to jest dobrze, jest masa takich ludzi co są po kursach psychoterapii, a nie mają z tym nic wspólnego. Np. smażyli burgery w mcdonaldzie. Jeśli psycholog ma w ogóle ten kurs i specjalizacje psychoterapeuty, to najczęściej mimo jakiegoś filozoficzne - socjologicznych - pedagogicznych kierunku studiów, w sumie ma w większości przypadków w głowie to co mówiła jego/jej babka bez żadnej szkoły. Jej matka po zawodówce. Obraz polskich psychlogów, to ludzie po 5 latach stódiów, kilku specjalizacjach, wielu szkoleniach, warsztatach. Co jedyne co mają w głowie to to co im babka i matka wpajały. Tu nie ma czego szukać. Ci ludzie np. tak jak lekarze psychiatrzy nie mają nawet podstawowej wiedzy na temat świadczeń społecznych i tym co jest najważniejsze w tej chorobie, czyli rent, orzeczeń, świadczeń.... Wiekszość tych ludzi żyje na skali osób zaburzonych, czyli jakichś myśli własnych i wyobrażeń...klucz żurawi pisze: ↑wt paź 24, 2023 5:26 pm Generalnie lekarze nie ciągną za język i nie oczekują że opiszesz im co się ci wydaje. Jeśli zauważą jakąś blokadę to zadają inne pytanie.
- piotrs
- zaufany użytkownik
ja miałem 1 raz psychoterapie w psychiatryku
rysowałem obrazki słuchałem muzyki tzw relaksacyjnej
bedzie wywiad i trzeba powiedzieć w czym problemy jakie
można sie zawsze wygadać troche pomoże pewnie może ?
rysowałem obrazki słuchałem muzyki tzw relaksacyjnej
bedzie wywiad i trzeba powiedzieć w czym problemy jakie
można sie zawsze wygadać troche pomoże pewnie może ?
Nie stresuj się, babeczka wszystko poprowadzi. Serio. Idź na żywioł. Będzie dobrze, tez się bałam, ale psycho wszystkim pokieruje!
Jeśli boisz się otworzyć na psychoterapeutę w cztery oczy, weź pod uwagę możliwość tkaiej pomocy online https://www.psychiatrzy.warszawa.pl/psy ... ia-online/ Jak tutaj
Jeśli boisz się otworzyć na psychoterapeutę w cztery oczy, weź pod uwagę możliwość tkaiej pomocy online https://www.psychiatrzy.warszawa.pl/psy ... ia-online/ Jak tutaj