Jak rozgraniczyć głosy ?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Re: Jak rozgraniczyć głosy ?

Post autor: pycioslawa »

Jak najbardziej rozumiem o co Ci chodzi, bo to forum NIE jest miejscem na propagowanie sekt, ale wciąż - zauważ, czy użytkownik propaguje sektę, czy ma tylko urojenia, o których pisze dosyć obrazowo tak, byśmy wszyscy to zrozumieli? Nie będę odbierać pracy Zbyszkowi, bo on to szefuncio i on zadecyduje (chociaż roboty ma duuuuużo, poza forum), jednakże ja, jako człowiek zarówno moderator, jak i jednostka o ludzkich poglądach (no tak, bo my moderatorzy to nie ludzie :auto-ambulance: :clap: :eusa-violin: ) nie uważam, by Pumba stwarzał jakiekolwiek zagrożenie. No chyba, że ktoś się mocno zdenerwuje czytając jego posty, ale tak może mieć każdy, z dowolnym postem.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

Post autor: podniebnyromantyk »

Tak wiem i masz rację, nie stanowi zagrożenia i bardzo to widać jak bardzo jest chory. Właśnie dlatego powinniśmy ratować, milczenie jest przyzwoleniem a to pogłębi przekonania co do bycia Mesjaszem, działaniem ubocznym będzie przywoleniem na działalność sektopodobną na Evot.

Tylko chce reakcji na to, to jasny sygnał że nie należy iść tą drogą, sygnał że nie wszystko polega na wolności słowa.

Cały czas milczałem, ale szukania więcej znawców już nie przebolałem. To idzie w złym kierunku
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator

A mnie to, cichutko mówiąc, zaciekawiło. Gdyby odjąć od tego wulgarną i czysto urojeniową otoczkę, jest to dobry temat na dyskusję.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

pycioslawa pisze: śr sie 30, 2023 9:50 am A mnie to, cichutko mówiąc, zaciekawiło. Gdyby odjąć od tego wulgarną i czysto urojeniową otoczkę, jest to dobry temat na dyskusję.
Przekonałaś mnie 😊

@Pumba nie stanowi zagrożenia
Jest to bardzo dobry temat dla tego skasowałem wiadomość do @Zbyszek, nie ma więc z mojej strony zastrzeżeń i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Liczę że @Pumba wybaczysz? Wszystko odwołuje, nie ma zgłoszenia i zażalenia
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator

Będę pilnować tego wątku, by dyskusja nie poszła w złym kierunku. A tymczasem
Obrazek
zjedzcie sobie po pankejkusiu na zgodę. Smacznego.
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Głosy rozróżniasz między tym co cię pcha do przodu, a tego co się boisz. Jeśli głos wewnętrzny mówi o wielkich rzeczach, to jest to głos wysokiej wagi.
Lepiej być samemu niż żyć z iluzją posiadania przyjaciół.
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

pycioslawa pisze: śr sie 30, 2023 10:03 am zjedzcie sobie po pankejkusiu na zgodę. Smacznego.
Dziękuję, wyglądają naprawdę bardzo atrakcyjnie 🥰
pycioslawa pisze: śr sie 30, 2023 9:50 am A mnie to, cichutko mówiąc, zaciekawiło.
Tak w ogóle to forum Evot jest prawdziwą poezją i wielkim dziełem sztuki. Niech więc będzie jak jest. Uważam, to kobiety mają prawie zawsze rację i na waszej intuicji można polegać. To mnie przekonało o zmianie decyzji i pozostawienie sprawy samej sobie.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

podniebnyromantyk pisze: śr sie 30, 2023 12:59 pm Tak w ogóle to forum Evot jest prawdziwą poezją i wielkim dziełem sztuki. Niech więc będzie jak jest. Uważam, to kobiety mają prawie zawsze rację i na waszej intuicji można polegać. To mnie przekonało o zmianie decyzji i pozostawienie sprawy samej sobie.
Chyba mama kogoś wykastrowała ? Czy to jest rzeczywiste, co ja czytam ? O ile Digigal widzi tutaj, jako stary, ch..j jakąś opcje zaruch...a, nie wiem w sferze chocby marzen, to już poddniembny przebija granice jakiegoś dziecka...

Ide sie zrzygać do pózniej...
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: śr sie 30, 2023 1:22 pm
podniebnyromantyk pisze: śr sie 30, 2023 12:59 pm Tak w ogóle to forum Evot jest prawdziwą poezją i wielkim dziełem sztuki. Niech więc będzie jak jest. Uważam, to kobiety mają prawie zawsze rację i na waszej intuicji można polegać. To mnie przekonało o zmianie decyzji i pozostawienie sprawy samej sobie.
Chyba mama kogoś wykastrowała ? Czy to jest rzeczywiste, co ja czytam ? O ile Digigal widzi tutaj, jako stary, ch..j jakąś opcje zaruch...a, nie wiem w sferze chocby marzen, to już poddniembny przebija granice jakiegoś dziecka...

Ide sie zrzygać do pózniej...
Tak idź koniecznie 😂
Jak w tej sali się twoje cierpienie nie mieści to zmień sale na większą. Nie zapomnij też o lekarstwach, wyprowadź myszy na spacer i poszukaj w sobie trochę luzu, bo agresja jaką dzielisz się tu z wszystkimi powoli już wszstkich zaczyna denerwować
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

:lol: :lol: :lol:
TomekTeamGłosy
bywalec

Post autor: TomekTeamGłosy »

podniebnyromantyk pisze: śr sie 30, 2023 9:49 am Tak wiem i masz rację, nie stanowi zagrożenia i bardzo to widać jak bardzo jest chory.
To ty stanowisz największe zagrożenie dla wolności wypowiedzi świadectwa. Po pierwsze Pumba nie obraża uczuć religijnych bo nie on jest sprawcą a istota przez którą on jest opętany. Reasumując oskarżasz ofiarę zamiast sprawcę czyli jesteś częścią mechanizmu szatana.

Jesteś blokersem który na forum chce zablokować wypowiedzi ludzi. To znaczy że jeżeli ja będę w tej chwili opisywał swoje świadectwo to ty zgłosisz to do moderatora że nie wolno mi tutaj będzie o tym pisać ?
TomekTeamGłosy
bywalec

Pumba pisze: pn lip 24, 2023 8:50 am Cały czas nieustannie przewiduję wydarzenia, np leżę wczoraj na kanapie odwrócony tyłem do telewizora tak że nie widzę ekranu zaczyna się panorama i speaker mówi a panorame dzisiaj poprowadzi i wtedy w mojej głowie pada głos imię i nazwisko kto poprowadzi i za chwilę słyszę to samo w telewizorze i zgadza się to i jest tak zawsze. Oglądam wczoraj ligę narodów mecz i przed serwisem zawodnika pada mi w głowie slowo AS, i zaiste za chwilę pada as serwisowy, takich przypadków z życia mam całe mnóstwo.
Ja też takie rzeczy miałem. Pumba a możesz powiedzieć jak u ciebie to się zaczęło czy ty byłeś osobą która na przykład wcześniej czytała Biblię albo jakieś inne książki religijne i później się u ciebie to zaczęło ? Jak myślisz od czego to mogło się zacząć ?
TomekTeamGłosy
bywalec

W mojej ocenie sprawa z tymi głosami jest skomplikowana. Czasami zdaje się jakby to były jakieś kary nakładane na ludzi, a czasami nakładane są bardzo ciężkie rzeczy na ludzi zupełnie niewinnych lub przynajmniej na ludzi o takich cechach, a te głosy starają się oskarżać te osoby tak jakby sprowadzać tą winę.

Wiem że wiele osób powie że to schizofrenia niestety dla tych osób mam dowody na to że nie. Jest to słyszenie takich samych treści u osób lub jednoczesne słyszenie tego samego.
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

Pumba pisze: ndz cze 11, 2023 9:46 am Dalej przewiduje wydarzenia, np stoję na balkonie i palę papierosa i schowany za krzakiem samochód zaczyna wyjeżdżać cofać jeszcze nie widzę jego tablicy rejestracyjnej głos mi mówi pełną numerację tablicy rejestracyjnej na tym samochodzie, za chwilę on się wysuwa i okazuje się że jego numery rejestracyjne są dokładnie takie same jak przed chwilą powiedział mi głos .
To ja mam inne pytanie, jakie jeszcze masz nałogi po za paleniem papierosów? To ważne bo palenie zabija nie tylko palącego ale też otoczenie.

Wpływa też negatywnie na schizofrenię bo nikotyna wpływa na dopaminę. Pijesz też alkohol lub bierzesz narkotyki może?
Pumba
zaufany użytkownik

Post autor: Pumba »

Bez specjalnej łaski pochodzącej od Boga Ojca nie jest praktycznie w ogóle możliwe rozgraniczenie głosów, demony są bardzo przebiegłe i pozostało im wiele cech które miały jako anioły w Niebie zanim upadły. Głosy to w bardzo wielu przypadkach wojna bitwa Boga z demonem.
TomekTeamGłosy
bywalec

Osho powiedział że wasi święci oskarżyliby ludzi o różne rzeczy.

TomekTeamGłosy
bywalec

Mamzuelicho
bywalec

Post autor: Mamzuelicho »

Pumba pisze: wt wrz 12, 2023 12:03 pm Bez specjalnej łaski pochodzącej od Boga Ojca nie jest praktycznie w ogóle możliwe rozgraniczenie głosów, demony są bardzo przebiegłe i pozostało im wiele cech które miały jako anioły w Niebie zanim upadły. Głosy to w bardzo wielu przypadkach wojna bitwa Boga z demonem.
Na stronie głównej tego forum jest napisane że świat jest zagadką a bardziej dręczącą tajemnicą dla człowieka jest on sam...
Żeby rozwikłać tę zagadkę wystarczy odrzucić jeden pewnik (aksjomat) że "Bóg jest dobry...jest Miłością"...Otóż smutne ale prawdziwe jest że bóg wcale nie jest dobry...Wystarczy to zrozumieć i od razu wszystko zaczyna się zgadzać... Popatrz na rzeczywistość..."Żeby lepiej zrozumieć świat trzeba spojrzeć na naturę" jak mówi Einstein... Popatrz na zwierzęta które bez litości się zabijają i pożerają żywcem... Kto ich tego nauczył? Czyż nie bóg? Dla boga cierpienie, ból, krew i śmierć nie są niczym złym...Dla boga to norma, zabawa...Tak samo bawi się ludźmi...ba...ludzie to jego ulubione zabawki, a pomiędzy ludźmi najbardziej lubi bawić się schizofrenikami...z którymi obcuje bezpośrednio ukrywając się pod osłoną tzw. choroby psychicznej...Lekarze i naukowcy z tytułami doktorów i profesorów są głupcami którzy nie wierzą w nic czego nie zobaczą lub nie zmierzą materialnymi urządzeniami... Ci idioci ingerencję boga i dręczenie nazywają "uszkodzeniem mózgu" i próbują leczyć chemicznymi świństwami...A jakże, wspaniali uczeni profesory majo leki na wszystko...
Błądzisz pan panie Pumba...Nie demony mówią do schizofrenika ale są tylko dwie osoby w Tobie...Ty i bóg... Bawi się schizofrenikami jak kot myszą...Czasem łapie w pazury i podrzuca wysoko , wtedy jest to tzw. zaostrzenie a kiedy wypuszcza z pazurów i przygląda się jak męczy się i próbuje uciec , wtedy jest to tzw. remisja...
Pumba
zaufany użytkownik

Post autor: Pumba »

Aha czyli według Ciebie demony nie istnieją ?
Mamzuelicho
bywalec

Post autor: Mamzuelicho »

Demony istnieją...istnieje wszelka różnorodność...Wszystko co tylko można sobie wymyśleć bóg już stworzył...Tylko że opętanie przez pomniejszego demona wygląda zupełnie inaczej niż schizofrenia... Demon przejmuje całkowicie kontrolę nad ciałem swojej ofiary a bóg współtworzy rzeczywistość ze swoja ofiarą... Oczywiście może się zdarzyć że dokucza Ci demon ale małe jest prawdopodobieństwo... Zasadniczo schizofrenia jest dręczeniem od boga który żyje i istnieje w każdym ciele...Kiedy przestaje być bierny i zaczyna się wtrącać, używać umysłu człowieka , wtedy jest to schizofrenia...ogólnie rzecz biorąc...
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”