Złamanie tajemnicy lekarskiej

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Złamanie tajemnicy lekarskiej

Post autor: FreshEscape »

Tak to już jest... Kolejny nauczyciel u władzy...
Kto, wbrew przepisom ustawy lub przyjętemu na siebie zobowiązaniu, ujawnia lub wykorzystuje informację, z którą zapoznał się w związku z pełnioną funkcją, wykonywaną pracą, działalnością publiczną, społeczną, gospodarczą lub naukową, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Zmieńmy tą władze, może nie po to aby sie coś zmieniło, samą zamianą. Ale dla wsadzenia ich wszystkich do więzienia. Wtedy, coś sie w Polskiej polityce zmieni !!! I o ile polityka polityką, to społeczeństwo sie zacznie zmieniać !

https://www.wiocha.pl/1766437,Morda-zdRADZIECKA
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Re: Złamanie tajemnicy lekarskiej

Post autor: FreshEscape »

Ja wam ludziska powiem tak. Jak ktoś myśli że to tylko polityka. Byłem świadkiem osobiście rozmowy dr nauk psychiatrycznych. Ordynatora oddziału, co jak u niej w mieście, gość zgłaszał nieprawidłowo zaparkowane pojazdy. W rozmowie telefonicznej, czy taki, a taki z nazwiska, sie u niej leczy. On sam też lekarz. Pomyślcie nad tym i sie zastanuwcie, czemu np. u mnie powiat 40 tys. ludzi. Nie ma ani jednego lekarza psychiatry na NFZ. Szacując i łamiąc TABU ze 25% ludzi jakiś problem tego typu ma, czyli 10 000 tysiecy, GDZIE MY KUR..A SĄ ? I jakie jest z zaufaniem w naszym społeczeństwie...
Awatar użytkownika
AgnieszkaSylwia
zaufany użytkownik

Re: Złamanie tajemnicy lekarskiej

Post autor: AgnieszkaSylwia »

Nawiązujesz do aktualnych wydarzeń, ale przecież jesteś zagorzałym przeciwnikiem cytatów i linków, do tego przytoczone słowa ustawy powinieneś wziąć w cudzysłów. Tak, odezwała się pani polonistka. Za PiS- u powstały powiatowe Centra Zdrowia Psychicznego, aktualnie jest ich 120, które infrastrukturalnie nic nie zmienią, nadal pacjenci piorą bieliznę we wspólnej misce i wieszają ja na poręczy łóżka lub na kaloryferze. Nie jest dobrze, ale za PO ten terror będzie/ byłby jeszcze większy: Do wzbraniającego się pacjenta nie przyjdzie dwóch sanitariuszy- osiłków, tylko sześciu, jak we Francji, gdzie osoby wysokoreaktywne zmusza się do codziennego porannego prysznica, a zmysły osób wrażliwych i wysokoreaktywnych budzą się bardzo powoli. Pro-tabletkowe niemiecka opcja, jakbyś przy tym był... Walka ze wszystkim, co nie zgadza się z "aktualną akademicką wiedzą medyczną" to jest większy zabobon, niż cały PiS razem wzięty. Nie wiem, na kogo zagłosuję, może na Hołownię2050...
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”