Scena ,, Pewność '' - autonomiczna

forumowiczów dzieła własne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
PuszkinKochajacyLayle
bywalec

Scena ,, Pewność '' - autonomiczna

Post autor: PuszkinKochajacyLayle »

WPROWADZENIE DO SCENY :
Puszkin dostaje się na czele Partii Mężczyzn do sejmu .
Zostaje zaproszony do studia TV gdzie dziennikarka konfrontuje go z Robertem Biedroniem .
Debata tyczy głównie wydarzen w Krakowie gdzie policja w brutalny sposób przeprowadziła rewizje osobistą Pani Joanny podejrzanej o posiadanie tabletek poronnych .

SCENA WŁASCIWA :
Biedron :
- ,, To jest skandal !!! To woła o pomstę do nieba !!! W XXI wieku w środku Europy policja niby to demokratycznego kraju zmusza przerażoną kobietę żeby kucała i kaszlała żeby sprawdzić czy w czesciach intymnych swego ciała nie schowała rzeczy która wszedzie poza Polską jest ogólnie dostępna !!!! ''
Dziennikarka ( zwracając się do Puszka ) :
- ,, Panie Poślę ? ''
Puszek ( kręcąc nosem ) :
- ,, Szczerze mówiąc to ja nie rozumiem o co to całe larum . Przecież to jest normalna procedura że policja kiedy zatrzymuje osobę podjerzaną o popełnienie przestepstwa to dokonuje jej rewizji osobistej . Ja na ten przykład kiedy zostałem zatrzymany za podpalenie szpitala świetego Rafała to policjant założył na ręke gumową rękawiczkę , kazał mi się odwócić tyłem , pochylić i ściagąć majtki . ''
Biedron otwiera usta i robi wielkie oczy .
Dziennikarka ( sciszonym głosem ) :
- ,, I co ? Pochylił się Pan ? ''
Puszkin :
- ,, Oczywiscie że nie ! Za kogo mnie Pani uważa ? Zbliżyłem moją twarz do twarzy policjanta tak że nasze nosy się prawie dotknęły i zadałem mu 3 krotnie pytanie : KOCHASZ MNIE ??? ''
Puszek popija ze szklanki wody po czym dodaje :
- ,, Jestem pewien że poseł Biedron zachował by się na moim miejscu identycznie . ''
Dziennikarka patrząc w bok na Biedronia :
- ,, No , ja nie jestem taka pewna .... ''
Mija 10 sekund .
Na monitorach telewizorów pojawia się plansza :
,, PRZEPRASZAMY ZA USTERKI TECHNICZNE ''
Po kolejnych 10 sekundach puszczony zostaje blok reklamowy .
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

Re: Scena ,, Pewność '' - autonomiczna

Post autor: Katastrofa »

Gdy kobieta do Ciebie powie: Wyładuj na mnie swoje seksualne rządze oraz fantazje seksualne Ty napalony brazylijski ogierze!".
ODPOWIEDZ

Wróć do „wrażliwość, twórczość”