18 latek słyszy od dzieciństa głosy
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
18 latek słyszy od dzieciństa głosy
Tu jest artykuł,
http://wyborcza.pl/1,75248,8998830,Hole ... myczy.html
Kiedy w końcu szatan przestanie nam dupę zawracać
i męczyć tyle ludzi.
On pisze, że chciałby normalnie żyć.
Gdzie się podziali księża egzorcyści?
http://wyborcza.pl/1,75248,8998830,Hole ... myczy.html
Kiedy w końcu szatan przestanie nam dupę zawracać
i męczyć tyle ludzi.
On pisze, że chciałby normalnie żyć.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: 18 latek słyszy od dzieciństa głosy
Bohaterowi artykułu nie są potrzebni księża egzorcyści, tylko jakieś nowatorskie, skuteczne leczenie.Ryszard1965r pisze:
Pozdrawiam.m.
Takie rzeczy dzieją się nie tylko w Holandii, ale takżeu nas, w Polsce. W szpitalu, w którym ja byłem w Olsztynie, był młody mężczyzna, który prawie non-stop był przywiązany pasami do łóżka (kilka lat!). Nie wiem, czy nadal się tam znajduje, ale przypuszczam, że tak. Niestety był agresywny i nieobliczalny i mógł bez powodu zrobić komuś krzywdę. Gdyby nie było takiej konieczności, to lekarze na pewno by go nie trzymali w uwiązaniu cały czas. A personel medyczny, moim zdaniem, jest tam naprawdę dobry. Więc nie ma mowy o znęcaniu sięnad takim człowiekiem.
Moim zdaniem wiązanie pasami to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę. Jestem w stanie zrozumieć taką konieczność w sytuacjach nagłych, kiedy nie da się zapanować nad pacjentem, gdy ma niespodziewany atak agresji i wymagany jest czas na to by podane leki uspokajające zaczęły skutecznie działać. Ale niepojęte dla mnie jest, aby na porządku dziennym stosowano taką metodę. To nie jest rozwiązanie problemu. Nie zapominajmy, że ludzie chorzy, to pomimo swojej choroby 'ludzie'.